Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü Nedir? Ne İş Yapar?

Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümü hangi üniversitelerde var, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümü iş olanakları,Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümü taban puanları,Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümü olan üniversiteler,Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümü atamaları,Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümü dersleri,Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümü taban puanları,Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümü kaç yıllık,Sosyal Bilgiler Öğretmenliği maaşları

Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü Nedir?

Bölüm, Milli Tarih, Milli Coğrafya ve Vatandaşlık Bilgisi alanlarını içermektedir. Amacı ülkenin kalkınması ve gelişmesi için vatandaşlık bilgisine sahip, Atatürk İlke ve İnkilapları doğrultusunda bu derslerle ilgili eğitim verebilecek öğretmenler yetiştirmektir. Mezunlar, Ortaöğretim Kurumlarında Milli Tarih, Milli Coğrafya ve Vatandaşlık Bilgisi derslerine girerler.

Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümü eğitim süresi 4 yıldır.

Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü Dersleri Nelerdir?

Eğitim süresince, İslam’dan Önce Türk Tarihi, Eskiçağ Tarihi, Jeomorfoloji, Klimatoloji, Hidrografya, Psikolojiye Giriş, Müslüman Türk Devletleri Tarihi, Selçuklu Tarihi, Bitki Coğrafyası, Nüfus ve Yerleşme Coğrafyası, Türkiye’nin Ekonomik Coğrafyası, Komşu Ülkeler Coğrafyası, Sosyal Bilgiler Eğitimi, Ölçme ve Değerlendirme, Öğretmenlik Uygulaması gibi dersler alırlar. Öğrenciler eğitimleri sırasında okullarda uygulama yapmaktadırlar.

Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Üniversitelerin sosyal bilgiler öğretmenliği bölümünden mezun olan kişiler eğitim kurumlarında ve devlet okullarında sosyal bilgiler öğretmeni olarak görev yaparlar. Aynı zamanda bu bölümde üniversiteden sonra akademik kariyer imkanı da olabilir. Sosyal bilgiler öğretmenlerinin çoğu mezun olduktan sonra kendi alanlarında öğretmenlik yaparlar.

Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Sosyal bilgiler öğretmenleri Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilköğretim okullarında ve mesleki eğitim merkezlerinde; sosyal bilgiler branşında öğretmen olarak görev yapmaktadırlar.

Ayrıca, Tarih, Milli Tarih, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Coğrafya, Milli Coğrafya, Vatandaşlık ve İnsan Hakları derslerine de girebilirler. İlköğretimin zorunlu olması ile bu alanda yetişen öğretmenlere gereksinim artmıştır.

Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü DGS İle Geçiş Var Mı?

Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümüne DGS ile geçiş yoktur.

Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü İçin Kaç Net Yapmak Gerekiyor?

Bu bölüm için kaç net gerektiğini öğrenmek için tıklayınız.

Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?

Bu bölümün hangi Üniversitelerde olduğunu öğrenmek için tıklayınız.

Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü Taban Puanları Nelerdir?

Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Taban Puanları için tıklayınız.

yorumlar
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

yorum-yaz
BİR YORUM YAZIN

Soru: 30 + 4 kaçtır?