LGS Puan Hesaplama 2024 -(SON 5 YIL)



Ders Adı Soru Sayısı Doğru Sayısı Yanlış Sayısı Net Sayısı
TÜRKÇE 20
MATEMATİK 20
FEN VE TEKNOLOJİ 20
İNKİLAP TARİHİ 10
DİN KÜLTÜRÜ 10
YABANCI DİL 10


2024 LGS Puan Hesaplama MEB – LGS Yüzdelik Dilim (SON 5 YIL),LGS Puan Hesaplama, 2024 LGS Puan Hesaplama Motoru, lgs yüzdelik dilim hesaplama, LGS SON 4 YIL, 2024 Güncel LGS puan Hesaplama nasıl yapılır? LGS puan hesaplama formülü, LGS puan Hesaplama MEB, 8. Sınıf LGS puan hesaplama, 2024 LGS Sınavına göre güncellenmiştir. Liseye Giriş Sınavı,MEB Robotu,LGS Yüzdelik Dilim Hesaplama,lgs sıralama hesaplama ile hesaplamanızı yapabilirsiniz.

LGS Puan Hesaplama Nasıl Yapılır?

Bu yazımızda sizin için “LGS’de puan hesaplama nasıl yapılır?” sorusunu cevaplayacağız.

Farklı deneme sınavlarına girdikten sonra LGS deneme puan hesaplaması yapabilmek için hesaplama motorumuzu kullanabilirsiniz.

Puan hesaplama aracımız, Millî Eğitim Bakanlığının (MEB) kullandığı formüle göre LGS puanlarını hesaplamaktadır.

Bu sayede siz de merkezî sınav puanına en yakın sonucu hazırladığımız LGS puan hesaplama robotumuzdan öğrenebilirsiniz.

LGS Yüzdelik Dilimli Hesaplama Motoru Ne İşe Yarar?

LGS yüzdelik dilimli puan hesaplama formunu kullanarak LGS’deki doğru ve yanlış sayılarınızı ilgili alanlara girebilir, bu sayede LGS net puan hesaplaması yapabilir ve yer alacağınız yüzdelik dilimi öğrenebilirsiniz.

Böylece yüzdelik diliminizi, girmek istediğiniz okulu önceki senelerde kazanan öğrencilerin yüzdelik dilimleri ile kıyaslayabilirsiniz.

LGS puan hesaplama robotunun yüzdelik dilim sonuçları, Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) hesaplamasıyla uyumludur.

LGS Puan Hesaplama Formülü Nedir?

2024 LGS’de puan hesaplama şu şekilde yapılır:

Sınavda yer alan derslere ait doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenir. Ardından bu sayılar LGS puan hesaplama formülündeki ilgili alanlara yazılır. Derse ait ham puan sayısı, testin doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak hesaplanır. Her bir dersin ortalaması, ilgili testin ham puanlarının toplamının LGS’ye giren öğrenci sayısına bölümüyle bulunur. Testlere ait standart sapma; ilgili dersin testinin ham puanları, sınava giren öğrenci sayısı ve ortalaması kullanılarak hesaplanır.

LGS puan hesaplama formülü; testin ortalaması ve standart sapmasını kullanarak LGS’ye giren öğrencilerin ham puanlarının ortalamasını 50’ye, standart sapmasını ise 10’a eşitleyen bir dönüştürme işlemi yapar ve testlere yönelik standart puanı hesaplar.

Testler için bulunan standart puanlar, Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından belirlenen katsayılarla çarpılarak derslere ait testlerin ağırlıklı standart puanlarına ulaşılır.

Derslere ait testlerin ağırlıklı standart puanları toplanarak “Toplam Ağırlıklı Standart Puan” yani TASP bulunur. Cevap anahtarında hata bulunduğu durumlarda konunun Merkez Sınav Kurulu kararıyla belirlenmesinin ardından sorunun veya soruların iptali doğru seçenekler dikkate alınarak değerlendirilir. LGS oturumlarından herhangi birine katılmayan veya sınavı iptal edilen öğrenciler için Merkezî Sınav Puanı (MSP) hesaplanmaz.

LGS Nedir?

“LGS nedir, LGS kaçıncı sınıf öğrencileri içindir?” soruları, LGS’ye hazırlanan öğrencilerin ve velilerinin merak ettikleri sorulardan bazılarıdır.

LGS yani Liselere Geçiş Sınavı, ülkemizde 2017 – 2018 eğitim öğretim yılı itibarıyla uygulanmaya başlanan ilköğretimden ortaöğretime geçiş sınavıdır.

LGS, tüm Türkiye’de aynı gün ve saatte yapılır. Liselere Geçiş Sınavı’na (LGS) hazırlanan öğrenciler, sınavda aldıkları puanlara uygun olarak tercih ettikleri liselere yerleşirler ve öğrenim hayatlarına devam ederler. LGS’ye özellikle Fen Lisesi ve Anadolu Lisesine geçiş yapmak isteyen öğrenciler katılırlar.

LGS’ye hazırlanmak için uygun dönem ve zamanlar vardır. Öğrenci, bilgi ve yeteneklerine göre sınavdan bir yıl önce de LGS’ye hazırlanmaya başlayabilir ya da 2. dönemden itibaren çalışmalarını hızlandırabilir.

Liselere Geçiş Sınavı’nın (LGS) Eski İsimleri Nelerdir?

  • 1997-2003 Liselere Geçiş Sınavı (LGS)
  • 2003-2007 Ortaöğretim Kurumları Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS)
  • 2007-2013 Seviye Belirleme Sınavı (SBS)
  • 2013-2017 Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG)
  • 2017-2024 Liselere Geçiş Sınavı (LGS)

Liselere Geçiş Sınavı (LGS), geçmişten günümüze kadar birçok kez isim değişikliği yaşamıştır. Sistem değişikliklerinde sınavın da ismi değiştirilmiştir.

LGS’ye hazırlık aşamasında mutlaka gireceğiniz yılın sınav sisteminde bir değişiklik olup olmadığını öğrenmeli ve buna uygun şekilde sınav hazırlığı yapmalısınız.

LGS Nasıl Bir Sınavdır?

“LGS nasıl bir sınavdır?” hem öğrencilerin hem de velilerin sıkça merak ettiği sorular arasında yer almaktadır. LGS sistemi kapsamında 8. sınıf öğrencileri için sözel ve sayısal olmak üzere iki oturum hâlinde, 6 temel derse (Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, İngilizce, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) ait beceri temelli sorulardan oluşan bir sınav uygulanır.

LGS’de çıkacak konular hakkında araştırma yaparken öncelikle LGS sınavında kaç soru bulunacağını öğrenmeniz gerekmektedir. LGS’de çıkacak konular belirlenirken 8. sınıf öğretim programı esas alınır.

Sınava hazırlanmaya başlamadan önce öğrencilerin “LGS nasıl sınavdır?” sorusu hakkında detaylı bilgi toplamaları önemlidir. LGS, toplamda 155 dakikadır. Sözel bölüm için ayrılan süre 75 dakika, sayısal bölüm için ayrılan süre 80 dakikadır. Sınavın sözel bölümü sabah oturumunda uygulanır ve 50 sorudan oluşur. Öğlen uygulanan sayısal bölümdeyse 40 soru bulunur.

LGS 2024’ye Nasıl Başvurulur?

LGS’nin yapılacağı tarih Millî Eğitim Bakanlığının (MEB) yayımlamış olduğu sınav takviminde açıklanmıştır. LGS başvurularının açılacağı tarih ise Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlanacak olan kılavuzla duyurulacaktır. Yurt içinde eğitim alan 8. sınıf öğrencilerinin LGS başvurusu için ayrıca bir işlem yapmalarına gerek yoktur.

Merkezî ve Yerel Yerleştirme Nedir?

LGS’ye giren öğrenciler; sınav sonucunda aldıkları puanlarla pansiyonlu okullar, merkezî puanla ve yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar olmak üzere üç farklı grupta tercih yapabilirler.

Merkezî yerleştirmeyle herhangi bir okula giremeyen öğrenciler ise yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okulları tercih edebilirler. Sınava katılmayan öğrencilere “Merkezî Yerleştirmeyle Öğrenci Alan Okullar” tercih ekranı açılmaz. Bu durumda LGS’ye girmeyen öğrenciler, yerel yerleştirmeyle en yakın okula kayıt yaptırabilirler.

yorumlar
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 364 YORUM
  1. hzl dedi ki:

    100 gün var puanlarım 300-360 aralarında 430+ olur mu

  2. Dilara dedi ki:

    13 matematik netiyle iyi bir fen lisesine girebilir miyim diğer derslerin hepsi ful ama 3 tanede fenden yanlış var bir tek(deneme sonucum)

  3. Aslan dedi ki:

    4+4=4

  4. nihan dedi ki:

    ben lgs ye 2024 de giricem şimdi 8 e gectim 1 yılım var ne yapmalıyım

  5. Bahar dedi ki:

    462.700 ortalama hangi lise?

    1. nisa dedi ki:

      knk turkçe,ingilizce,din kolayda gerisini salla kazan yapıcam artık napalım

    2. nzl dedi ki:

      fen lisesi

  6. Elisa dedi ki:

    495

  7. Ünal dedi ki:

    Ben rahatım 398 istediğim lise tutuyor umarım kazanırım

  8. Halil Arıkan dedi ki:

    469.589 puan ile nereye gidilir?(lgs öncesi deneme)

  9. samet dedi ki:

    abi ben takıldım 395-420 arası güzel bir gidebilir miyim bilmiyorum

  10. kullanici dedi ki:

    suanki deneme puanlarım genel olarak 420-430 lgs den tahmini kaç alirim?

    1. tolga keleş dedi ki:

      Biraz daha konsantre olursan 430 un üstünde alırsın merak etme. Başarılar

  11. ilayda dedi ki:

    456.141 çıktı, diğer sitede 458 küsür çıkmıştı. Bir anadolu olsa yine iyi

    1. tolga keleş dedi ki:

      Anadolu lisesini bu puanı alırsan rahat kazanırsın.
      genelde 400 ile 470 arası bu liseler bir kaç tanesinin sadece puanı çok yüksek

  12. Emine🐢 dedi ki:

    Benim 402,150 n alıcam ben ya

  13. Serra dedi ki:

    Ben Ali Fuat Başgil Anadolu lisesi istiyorum, 2024’de giricem lgs’ye ama ben okulda türkiye geneli bir deneme olduğu zaman sayısaldan özellikle matematikde çok boş bırakıyorum bunu nasıl yapıcamı bilmiyorum bununla ilgili ne yapmam lazım bilen varmı?

    1. Diloşşş dedi ki:

      İlk başllarda bende öyleydim konu eksiğin mutlaka vardır bana yok deme konuları su gibi bil yazılı notların düzelir motive olursun sonra yeni nesile alış video çözümlerine bak ve sonucunnu bana söyle 2024 lü Z kuşağıııı

    2. Lgsöğrenci dedi ki:

      Ben 7 de matematiğe bakmıyordum bile ama şu an cok pişmanım bir tane konu var olasılik diye su an resmen nerdeyse 7. Sinif bilgileri konu başka pişman olduğum konu tatilde çalışmaya başla

    3. Nefise dedi ki:

      392.894 aldım

  14. Alişan dedi ki:

    Ben418.698puan
    Türkçe16D4Y
    İnk10D0Y
    Din9D1Y
    İng8D2Y
    Mat14D6Y
    Fen17D3Y
    Toplam74D16Y

    1. Diloşşş dedi ki:

      Biraz daha gayret edersen çok iyi yerdesinn

    2. Gülbin dedi ki:

      Bence gayet iyi ama yanlışın çok knk yapamadığını boş Bırak inan daha iyi olck

  15. Hüseyin can dedi ki:

    Ben 482.1438 puan aldım

    1. Arda dedi ki:

      Ben ,226

      1. Alişan dedi ki:

        Kardeşim biraz daha çalışmalısın

      2. Osman dedi ki:

        Sen de benden de kötüsün

    2. Diloşşş dedi ki:

      Çok iyii tofaş fen lisesini kazanırsın bravo ben hiç o kadar yapamadık daha

    3. eslem dedi ki:

      hangi yılın lgs sine girdin ve nasıl çalıştığından basedermisin

    4. Osman dedi ki:

      Kardeş sen en azından dört yüzdesin ben 300 den çıkamıyorum ki

  16. Kurtuluş Sınavı Gazisi dedi ki:

    Kurtuluş Sınavı gazileri inşallah hepimiz istediğimiz liselere gideriz AMİNNNN

1 4 5 6
yorum-yaz
BİR YORUM YAZIN

Soru: 53 + 4 kaçtır?


Ağızdan ağıza dolaşmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağız dağılmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağız yaymak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağız tamburası çalmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağız satmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağız açtırmamak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağız kullanmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağız etmek Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağız aramak (yoklamak) Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağız (ağzını) açmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağız ağıza vermek Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağırlık olmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağırlık basmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağırlığını ortaya koymak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağırlığınca altın etmek Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ford, Audi, BMW, Chevrolet, Citroen, Dacia, DS Automobiles, Fiat, Honda, Hyundai, Iveco, Jeep, KIA, Land Rover, Mazda, Mercedes, MINI, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Seat, Skoda, Ssangyong, Toyota, Volkswagen, Volvo,Sıfır Araba,Araba,jaguar araba,oyunlar,jaguar,Eğitim,egitim,çınar kozmetik,gratis,farmasi kozmetik,üniversite,vakıf üniversitesi, özel üniversite, hukuk, tıp, sağlık bölümleri,pilotaj, özel sağlık sigortaları, forex, amerika dil eğitimi,Tıp Fakültesi Ücretli, hukuk ücretli,
Basari Sıralamaları