İktisat Bölümü Nedir? Ne İş Yapar?

İktisat bölümü hangi üniversitelerde var, İktisat bölümü iş olanakları,İktisat bölümü taban puanları,İktisat bölümü olan üniversiteler,İktisat bölümü atamaları,İktisat bölümü dersleri,İktisat bölümü taban puanları,İktisat bölümü kaç yıllık,İktisat maaşları

İktisat Bölümü Nedir?

Programın amacı öğrencilerin Türkiye ve dünya ekonomilerinde gelişmeleri anlamalarına ve yönlendirmelerine imkan verecek donanıma kavuşturmak, bunu yaparken bağımsız ve eleştirel düşünce yetilerini geliştirmektir. Bu amaca yönelik olarak tasarlanan eğitim müfredatının temel prensibi en iyi şöyle özetlenebilir: her iktisatçının edinmesi gereken zorunlu bilgilerin dışında mutlaka sosyal bilimci olarak kuvvetli yetişmelerine imkan verecek dersleri de almaları ve bunları tamamlayıcı şekilde farklı bilim dalları ve eğitim branşlarına da yönelerek bütünsel bir bakış açısı yakalayacakları bir üniversite eğitimi ile düşünsel olarak kendilerini zenginleştirmeleri. Bu genel prensiple birlikte her bireyin özel yetenekleri ve onları değerli kılan farklı özellikleri olduğu bilinci ile müfredatımızın esnek olması da önemsediğimiz bir prensip.

Temel bilimsel tabanı oluşturduktan sonra tüm bireylerin kendilerini keşfetmeleri ve bunu yaparken kendi tercihleri doğrultusunda bir yol çizebilmelerine imkan verecek bir eğitim sunmak önde gelen amacımız. Bölümün genel amacı temel taşları yenilikçi bilgi üretimi, bu bilginin tüm paydaşlarla ortak olarak ortaya konması ve üretilen bilginin yaygın bir şekilde ve karşılıklı iletişimle arttırılması. Bu misyondaki en önemli paydaşlardan birisi bölümün öğrencileridir. Amaç, öğrencilere sağlanan eğitim ve öğrenim imkanlarında üstünlük yaratmaktır.

İktisat Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

İktisat bölümü eğitim süresi 4 yıldır.

İktisat Bölümü Dersleri Nelerdir?

Her üniversitede farklılık gösterebilir ancak genel itibariyle şu şekildedir;

– İktisata giriş I ve II
– Mikro İktisat
– Makro İktisat
– Genel Muhasebe
– Matematik
– İktisat Tarihi
– Yabancı Dil
– İstatistik
– Maliye Teorisi
– Hukukun Temel Kavramları
– İdare Hukuku
– Ekonometri
– İktisat Tarihi
– İktisat Politikası
– Ekonomik Göstergeler
– İktisadi Analiz
– Dünya ve Türkiye Ekonomisi
– İktisadi Kalkınma
– İktisadi Planlama
– Seçmeli Dersler
-Bu dersler AÖF İktisat Bölümü için de geçerlidir.

İktisat Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

İktisat bölümü mezunları ne iş yapar konusu ise burada başlıyor. İktisat bölümünden mezun olduktan sonra “İktisatçı” unvanı alınır. Ancak bazı “iktisatçılar” kendilerine “ekonomist” unvanını da vermektedir. Temelde iki unvan yerine “iktisatçı ekonomist” unvanı en doğrusudur. Bu unvan ile kamuda da özel sektörde de birçok iş şansı bulunmaktadır. Genel olarak kamuda Ekonomi ve Maliye alanında birçok memurluk şansı bulunmaktadır. Özel sektörde ise iktisatçılar genellikle bankalarda çalışmaktadır. Bazı büyük şirketlerde 2-3 iktisatçı çalıştırmaktadır. Özellikle uluslararası çalışan birçok şirket ekonomik faaliyetlerini geliştirmek amacıyla sık sık iktisatçılardan yararlanmaktadır.

İktisat Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

İktisat bir mesleki eğitim değildir. Bu sebeple İktisat okuyan bireyler birçok iş alanında çalışabilmektedirler. Hem özel hem de kamu sektöründe neredeyse tüm kurumlarda çalışma alanı bulunmaktadır. Finans, bankacılık, yöneticilik, girişimcilik, pazarlama, muhasebe, denetim, kamu kurumlarında veya uluslararası kurumlarda ekonomistlik, akademisyenlik mezunlarımızın genel olarak tercih ettiği iş alanlarını kapsamaktadır.

İktisat Bölümü DGS İle Geçiş Var Mı?

İktisat bölümüne DGS ile geçiş vardır.

İktisat Bölümü İçin Kaç Net Yapmak Gerekiyor?

Bu bölüm için kaç net gerektiğini öğrenmek için tıklayınız.

İktisat Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?

Bu bölümün hangi Üniversitelerde olduğunu öğrenmek için tıklayınız.

İktisat Bölümü Taban Puanları Nelerdir?

İktisat Taban Puanları için tıklayınız.

yorumlar
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

yorum-yaz
BİR YORUM YAZIN

Soru: 53 + 4 kaçtır?