Çocuk Gelişimi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar?

Çocuk Gelişimi bölümü hangi üniversitelerde var, Çocuk Gelişimi bölümü iş olanakları,Çocuk Gelişimi bölümü taban puanları,Çocuk Gelişimi bölümü olan üniversiteler,Çocuk Gelişimi bölümü atamaları,Çocuk Gelişimi bölümü dersleri,Çocuk Gelişimi bölümü taban puanları,Çocuk Gelişimi bölümü kaç yıllık,Çocuk Gelişimi maaşları

Çocuk Gelişimi Bölümü Nedir?

Çocuk Gelişimi programının amacı, O -18 yaş arasındaki normal gelişim gösteren, özel eğitim gereksinimi olan, korunmaya muhtaç (kurumda yaşayan, çalışan, mülteci ve suçlu çocuklar) ve hastanede yatan çocukların tüm gelişim alanlarını (zihinsel, dil, motor, özbakım, sosyal ve duygusal) destekleyici teorik ve uygulamalı eğitim programları ile, çocuğa, aileye, eğitimciye ve topluma hizmet sunan Çocuk Gelişimi Eğitimcisi yetiştirmektir .

Çocuk Gelişimi Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Çocuk Gelişimi bölümü eğitim süresi 4 yıldır.

Çocuk Gelişimi Bölümü Dersleri Nelerdir?

Programın öğretim süresi dört yıldır . Öğretim süresince;

– Fizik,
– Kimya,
– Biyoloji,
– Matematik,
– Sosyoloji,
– Psikoloji,
– Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları,
– Özel Eğitim,
– Aile ilişkileri,
Eğitim Felsefesi ve Çocuk Ruh Sağlığı gibi dersler verilmektedir. Ayrıca uygulamalı derslerle ve yuva-anaokulu pratiği gibi staj programlarıyla öğrencilere deneyim kazandırılmaktadır .

Çocuk Gelişimi Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Öğrenciler, O – 18 yaş grubundaki bebeklik, okul öncesi, okul ve gençlik çağlarındaki çocukların tüm gelişim alanlarında gelişim düzeylerini belirleme ve izleme; gelişim düzeylerine uygun destekleyici eğitim programları hazırlama, eğitimsel çevre düzenlemesi yapma, program uygulama ve denetleme; programın çocuğa, ailelere ve diğer ilgililere katkı sağlayıp sağlamadığını izleme ve yeni düzenlemeler yapma; ailelere, çocuk gelişimi ve eğitimi alanında hizmet veren kişilere, kurum ve kuruluşlara alanla ilgili danışmanlık verme ve işbirliği yapma; toplumu bu konularda bilinç­ lendirme ve çocuk – aile ile ilgili disiplinlerle koordinasyon kurarak çalışma formasyonu ile donatılmış olarak mezun olmaktadırlar.

Çocuk gelişimi ile ilgili hangi bilgi, beceri,tutum ve dav­ ranışların hangi yaş düzeyindeki çocuklara ve gençlere kazandırılacağı hakkında bilgi veren, çocuğun tüm gelişimlerini destekleyen (fiziksel, psikomotor,zihinsel,dil,sosyal ve duygusal), plan yapan, uygulayan, insan ilişkileri ve empatiye önem veren, çocuk sağlığı ve hastalıkları konusunda bilgi sahibi olan, özel eğitime muhtaç çocukların gelişimlerine ve uyumlarına yardımcı olan; drama, basit beden eğitimi hareketleri, müzik çalışmaları, sanat ve ana dili etkinlikleri yapan, çocukları tanıma teknikler ini uygulayan bir alandır .

Çocuk Gelişimi Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Mezunlar, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Anadolu Kız Meslek ve Kız Meslek Liseleri, ilköğretim okulları ile resmi ve özel kurumların kreş, yuva, anaokulu, ana sınıfı, gibi okul öncesi eğitim kurumlarında ve çocuk kulüplerinde çalışabilirler. Erken çocukluk yılları (okul öncesi eğitim) çocuğun gelişiminin en hızlı olduğu dönemdir . Kadının çalışma hayatına atılması ve okul öncesi eğitimin öneminin giderek daha da anlaşılması nedeniyle alan hızla gelişmiş, okul öncesi eğitim kurumlarına olan talep artmıştır . Bu kurumlarda görev alacak nitelikli ve iyi yetişmiş eleman ihtiyacı da gün geçtikçe önem kazanmaktadır

Çocuk Gelişimi Bölümü DGS İle Geçiş Var Mı?

Çocuk Gelişimi bölümüne DGS ile geçiş vardır.

Çocuk Gelişimi Bölümü İçin Kaç Net Yapmak Gerekiyor?

Bu bölüm için kaç net gerektiğini öğrenmek için tıklayınız.

Çocuk Gelişimi Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?

Bu bölümün hangi Üniversitelerde olduğunu öğrenmek için tıklayınız.

Çocuk Gelişimi Bölümü Taban Puanları Nelerdir?

Çocuk Gelişimi Taban Puanları için tıklayınız.

yorumlar
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 29 YORUM
  1. Zeynu dedi ki:

    Ben çocuk gelişimi önlisans okuyorum. DGS ile çocuk gelişimine / okul öncesi öğretmenliğine mi tamamlasam? Hangisi iş konusunda avantajlı. Ben şu şekil düşünüyorum; çocuk gelişimi okursa her yerde çalışa bilirim ör. Lisse de öğretmenlik kreşte fln ama okul öncesi okursam yinede lisse de öğretmenlik yapabilir miyim? İş olanakları açısından hangisi daha geniş. Bu konu hakkında bilgili olan cevaplayabilir mi?

  2. Seda ulusoy dedi ki:

    Bir şey sormak istiyorum ben daha ortaokul 8. Sınıfım ve ana okul öğretmeni olmak istiyorum ama meslek lisesine gidersem mi olabiliyorum sadece veya normal bir liseye gidersem hangi bölümü okumam gerekli lütfen bilgi verir misiniz

    1. kevserkuzey dedi ki:

      Meslek lisesi çocuk gelişimi bölümünde ön eğitim alarak daha iyi bir şekilde üniversiteye gidebilir veya lisede sözel bölüm ağırlıklıokuyarak okul öncesi öğretmenliğini kazanabilirsiniz.

    2. suheda dedi ki:

      ÇOCUK GELİŞİMİ bölümü üniversite sınavında eşit ağırlıktan alıyor meslek lisesine gitmezsen üniversite sınavı için eşit ağırlık bölümünü cevaplandırman gerekiyor eğer okul öncesi öğretmenliği istiyorsan da sözel testlerini çözmen gerekiyor

  3. Rojin dedi ki:

    Merhaba ben 2 yillik cocuk gelisim bolumunu tercih yapmayi düşünüyorum sizce nasil atması var mi ?%75burslu ama sizce tercih yapsam mi?

  4. Hacer dedi ki:

    Çocuk gelişimi bölümü için lisede hangi bölümü seçmeliyiz (eşit ağırlık seçersek olur mu)

    1. dilara dedi ki:

      evet ama anadolu mezunu olursan üniversitede çok zorlanırsın melek lisesinde çocuk gelişimini kuyup temelden başlamak daha iyidir.

  5. neslihan yavuz dedi ki:

    merhabalar. açıköğretim lisansta çocuk gelişimi okuduktan sonra yüksek lisans yapıp akademik hayata devam etmek istesek bir sorun olur mu? açıköğretim fakültesi olduğu için..

  6. Seda onak dedi ki:

    Üniversitede çocuk gelişim bölümü okumak için lisede o bölümden mezun olmak şartı varmıdır yoksa sınava girip direk çocuk gelişim bölümü seçebiliyormuyuz..

    1. Yağmur Yapraklı dedi ki:

      Merhabalar ben Pamukkale üniversite çocuk gelişimi bölümünden mezunum. Çocuk gelişimi programını seçmeniz için lisede o bölümden mezun olma şartın yok. Üniversite sınavında puanına göre seçim yapabilirsin.

      1. Fatma dedi ki:

        Merhabalar bende ünide çocuk gelişim istiyorum mezunum demişsiniz iş imkanı nedir siz meslek sahibi olabildinizmi?

  7. zümra dedi ki:

    ya peki açıktan okuyup ana okulu öğretmeni olabilirmiyim

    1. dilara dedi ki:

      evet

  8. ilayda dedi ki:

    Merhaba ben anadolu lisesi öğrencisi mezunuyum, çocuk gelişimi bölümü okumak, anaokulu öğretmeni istiyorum fakat 2023 yılında pedogojik formasyon kalkacakmış. bu, bu mesleğin önünü kapatır mı yani demek istediğim üniversiteyi bitirdiğimde iş olanağım olmayacak mı ? cevap verirseniz sevinirim.

    1. Ali dedi ki:

      Bu bilgiyi nereden aldın bende formasyon alıp anaokulu öğretmeni olmayı planlıyordum

      1. ilayda dedi ki:

        cumhurbaşkanı geçen sene duyuru yapmıştı sanırım 2023 yılında formasyonlar tamamen kalkacak onun yerine Öğretmenlik Mesleği Uzmanlık Programı açılacakmış

    2. Sibel dedi ki:

      Bir dw çocuk gelsiimi bölümü farklı anaokulu bölümü farklıdır. Çocuk gelsiimi bölümünü bitirerek aile sosyal politikalar bakanlığında çalışabilirsin veya bir okulda yardımcı abla görevinde bulunabilirsin fakat anasiniflarinin asıl öğretmenleri anaokulu öğretmenlerdir.

    3. Sibel dedi ki:

      Sevgili ilayda eğer ki amacın anaokulu öğretmeni okumaksa baştan ona göre tercihlerini yap.
      Çocuk gelisimi bir bölümdür.Formasyon evet verilmeyecek denildi.ve formasyon riskli bir durum. Boşuna uğraşıp pişman olma.Baştan anaokulu öğretmenliği tercihi yap. Puanın yeterli değilse 1 sene daha çalış o sekidle tekrar tercih yap.ama çocuk gelsiimi okurum formasyon alirim düşüncen varsa o düşünceyi tamamen sil.bunaltıcı ve ugrastirici bir durum bilgin olsun

    4. Şerife dedi ki:

      Merhaba, çocuk gelişimciler anaokulu öğretmeni değildir. Anaokulu ögretmeni olmak için sözelden okul öncesi bölümü tercih edilmesi gerekir. Çocuk gelişim sağlık Bilimleri fakultesınde yer alır, yani sağlıkçılardır. Okul öncesi(anasınıfı öğretmeni) egitim Bilimleri fakültesindedir. Yanı egıtımcılerdır. Lütfen alanlarımız karıştırılmasın. Bizler sağlıkçıyız eğitimci değil.

  9. elif dedi ki:

    4 yıllık okursan hem maaş olarak hem de statü olarak üstte olursun ve kariyer için önün daha çok açık olur.

    1. Nazat dedi ki:

      Ama bu sene ataması 30 kisi

  10. elif dedi ki:

    Hayır Çocuk Gelişimci veya Çocuk Gelişim Uzmanı olabilirsin. Çocuk doktoru olabilmen için tıp fakültesini bitirmen gerek.

  11. Münevver dedi ki:

    Ben meslek lisesin de çocuk gelişim okuyorum son sınıfa geçicem 4 yıllık çocuk gelişimi okumak istiyorum. ek puan veriyorlar mi çocuk gelişim okuduğum için?

    1. elif dedi ki:

      Şuan 4 yıllık okuyorum ve ek puan verilmedi

      1. Nur dedi ki:

        Şuan bende lisede çocuk gelişimi bölümü son sınıf öğrencisiyim üniversitede eger iki yıllık düşünürseniz ek puan veriliyor dört yıllıkta ek puan verilmiyor.

  12. Yasin budak dedi ki:

    Meslek lısesınde cocuk gelişimi bölümü varmı

    1. elif dedi ki:

      Çoğunlukla Kız Meslek Liselerinde var.

  13. Yasin budak dedi ki:

    Ben İzmirde oturuyorum nevval salih işgören mesleki ve teknik anadolu lisesini bilen var ı orada cocuk gelişimi ve egitimi bolumu varmııı

    1. bilinmeyen dedi ki:

      var

yorum-yaz
BİR YORUM YAZIN

Soru: 36 + 2 kaçtır?


Ağzına gem vurmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağzına geleni söylemek Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağzına geldiği gibi Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağzına burnuna bulaştırmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağzına bir kemik atmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağzı almak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağzı varmamak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağzı teneke kaplı Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağzı oynamak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağzı olan konuşuyor Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağzı köpürmek Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağzı kilitlenmek Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağzı dolu dolu konuşmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağzı dili tutulmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağzı dili bağlanmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ford, Audi, BMW, Chevrolet, Citroen, Dacia, DS Automobiles, Fiat, Honda, Hyundai, Iveco, Jeep, KIA, Land Rover, Mazda, Mercedes, MINI, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Seat, Skoda, Ssangyong, Toyota, Volkswagen, Volvo,Sıfır Araba,Araba,jaguar araba,oyunlar,jaguar,Eğitim,egitim,çınar kozmetik,gratis,farmasi kozmetik,üniversite,vakıf üniversitesi, özel üniversite, hukuk, tıp, sağlık bölümleri,pilotaj, özel sağlık sigortaları, forex, amerika dil eğitimi,Tıp Fakültesi Ücretli, hukuk ücretli,
Basari Sıralamaları