2024 YKS’ye Kimler baÅŸvuru yapabilir?

2024 YKS’ye Kimler baÅŸvuru yapabilir?

2024 YKS, YKS’ye kimler baÅŸvuru yapabilir, Sınava baÅŸvuru iÅŸlemleri nasıl yapılacaktır, Sınava BaÅŸvuru Ä°ÅŸlemi Nasıl Yapılacaktır, Aday BaÅŸvuru Formu Nasıl Doldurulacaktır, Sınava BaÅŸvuru Ä°ÅŸlemi Nasıl Tamamlanacaktır, Sınav Ãœcretleri Nasıl Yatırılacaktır, Sınavda Hangi Testler Yer Alacaktır, Adaylar Sınava Girerken Neleri Yanında Bulundurmak Zorundadır, Sınava Girerken Adayın Yanında Bulundurması Yasak Olan Araç Gereç ve EÅŸyalar Nelerdir, Sınav Nasıl Uygulanacaktır, Soru Kitapçığı Nasıl Olacaktır, Cevap Kâğıdı Nasıl Doldurulacaktır, Sınavın DeÄŸerlendirilmesi, OBP Nasıl Hesaplanacaktır, YerleÅŸtirme Puanları Hesaplanırken OBP Bu Puanlara Nasıl
Eklenecek ve Ek Puanlar Nasıl Hesaplanacaktır, 2024 YKS Sıkça Sorulan Sorular, 2024 YKS SSS

YKS’ye Kimler baÅŸvuru yapabilir?

2024-2025 öğretim yılında ÖSYM tarafından yapılacak merkezî yerleştirme (TÜBİTAK yarışmalarıyla sınavsız geçiş hakkı edinenler dâhil) veya ilgili yükseköğretim kurumlarınca yapılacak özel yetenek sınavı sonucu yükseköğretim programlarına yerleştirme işlemine alınacak tüm adaylar, 2024-YKS’ye başvuru yapmak ve sınavın ilgili oturumuna katılmak zorundadır. YKS, 3 oturumlu bir sınavdır. YKS’ye başvuran tüm adayların, Temel Yeterlilik Testine (TYT) katılmaları zorunludur. 2024-YKS’de SAY, SÖZ, EA veya DİL puanıyla bir lisans programına yerleşmek isteyenlerin ise 2024-AYT ve/veya 2024-YDT oturumlarına katılmaları zorunludur.

2024-YKS’ye öğrenim durumları aşağıdakilerden herhangi birine uyanlar başvurabileceklerdir:

• 2023-2024 öğretim yılında ortaöğretim kurumlarının (lise veya dengi okullar, açık öğretim liseleri) son sınıfında
okumakta olan öğrenciler
• Ortaöğretim kurumlarının son sınıflarında beklemeli durumda bulunanlar
• Ortaöğretim kurumlarını bitirmiş olanlar
• Ortaöğrenimleri yurt dışı olup durumları yukarıdakilerden birine uyanlar

Durumları yukarıdaki şartlardan herhangi birine uyan yabancı uyruklu veya hiçbir devletin uyruğunda olmayan adaylar da sınava başvurabilirler ancak bu adaylar, yükseköğretim programları tercih süreci başlamadan önce T.C. uyruğuna geçmedikleri takdirde, 2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alacak yükseköğretim programları kontenjanlarına yerleştirilmezler. Yabancı uyrukluların Türkiye’deki yükseköğretim programlarına yerleştirme işlemleri YKS kapsamı dışında olup bu yerleştirme işlemleri, Yükseköğretim Kurulunun belirlediği usul ve esaslar doğrultusunda ilgili yükseköğretim kurumu tarafından yapılmaktadır.

DoÄŸumla Türk vatandaşı olup da çıkma izni almak suretiyle Türk vatandaÅŸlığını kaybedenlerden 5901 sayılı Türk VatandaÅŸlığı Kanunu ile Saklı Tutulan Hakların Kullanılmasına Ä°liÅŸkin Belge sahibi olanlar (Mavi Kart sahipleri), sınava baÅŸvurabilirler. Bu adaylar, 2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alan yükseköğretim programlarına yerleÅŸme hakkı kazanmaları durumunda söz konusu kontenjanlara yerleÅŸtirilirler. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) uyruklu adaylar ile Bulgaristan’dan göç yoluyla gelmiÅŸ Türk soylular da YKS kapsamında yerleÅŸtirme iÅŸlemlerine alınırlar.

Yükseköğretim Kurulunca, 2022-2023 eğitim ve öğretim yılından itibaren Türkiye’deki ortaöğretim kurumlarına kayıt yaptıran KKTC vatandaşları ve TC vatandaşlığından çıkanlar/Mavi Kartlılar ile yabancı uyrukluların (elçilik okulları, MOBİS sisteminde yer alan Milletlerarası özel öğretim kurumları ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen proje çerçevesinde ülkemize getirilen yabancı uyruklular hariç) yükseköğretim kurumlarına sadece Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile girebilmelerine karar verilmiştir

YKS Konuları  ve YKS Soru Dağılımı (ÖSYM-YÖK-MEB)

4 Yıllık Bölümlerin Üniversite Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

2 Yıllık (Önlisans) Bölümlerin Üniversite Taban Puanları,Başarı Sıralamaları

Üniversite Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları ÖSYM

YKS (TYT-AYT-YDT) Puan Hesaplama Sıralama Hesaplama

 

yorumlar
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

yorum-yaz
BÄ°R YORUM YAZIN

Soru: 4 + 4 kaçtır?


Basari Sıralamaları