Yerleşme ve Devletleşme Sürecinde Selçuklu Devleti Konu Anlatımı

Karatay

Merhaba arkadaşlar size bu yazımızda Tarih Konuları hakkında bilgi vereceğiz. Yazımızı okuyarak  bilgi sahibi olabilirsiniz. Yerleşme ve Devletleşme Sürecinde Selçuklu Devleti Nedir? sorusunun cevabı aşağıda sizleri bekliyor…

Yerleşme ve Devletleşme Sürecinde Selçuklu Devleti

Anadolu’ya 1015 ve 1021 yılları arasında Oğuz göçleri yapılmıştır. Bu göçlerin yapılması Türklerin Anadolu’da yerleşmelerini kolaylaştırmıştır. Türkiye ismi on ikinci yüzyıl Latin ve Arap kaynaklarında ilk kez Turchia, Turkiya biçiminde geçmiştir.

Malazgirt Muharebesi’nden sonra Anadolu’nun kapılarının Türklere açılmasının ardından Anadolu’da ilk Türk Beylikleri kurulmuştur. Bu beyliklerin kurulduğu dönemde Anadolu etnik olarak Ermeni, Rum, Süryani gibi farklı milletlerden oluşmaktaydı. Türkiye Selçuklu Devleti, Anadolu’da kurulmuş bir devlet olup, Anadolu’nun imar faaliyetlerine önem vermiştir.

Bizans’ın Türklere karşı yaptığı mücadelelerde başarısız olması üzerine papadan yardım talep etmiş, papanın girişimleriyle haçlı orduları oluşturulmuştur. Haçlılara karşı Türkiye Selçuklu Devleti ve Eyyubi Devleti başarılı mücadeleler yapmışlardır.

Anadolu’daki ilk siyasi teşekküllerin birbirleriyle ve çevre devletlerle olan ilişkileri uzlaşma ve çatışma bağlamında gerçekleşmiştir.

Moğol İstilası’nın başlaması Türkiye Selçuklu Devleti’ni etkilemiştir. Kösedağ Muharebesi ile Türkiye Selçuklu Devleti yıkılma sürecine girmiştir. Anadolu’da yeniden beylikler bağımsızlıklarını ilan etmeye başlamışlar, siyasi birliktelik ortadan kalmıştır

10. Sınıf Tarih Konuları için Tıklayınız

10. Sınıfta Yer Alan Diğer Ders ve Konuları için Tıklayınız

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

BİR YORUM YAZIN

Soru: 2 + 2 kaçtır?


Basari Sıralamaları