Tarımsal Genetik Mühendisliği Bölümü Nedir? Ne İş Yapar?

Tarımsal Genetik Mühendisliği bölümü hangi üniversitelerde var, Tarımsal Genetik Mühendisliği bölümü iş olanakları,Tarımsal Genetik Mühendisliği bölümü taban puanları,Tarımsal Genetik Mühendisliği bölümü olan üniversiteler,Tarımsal Genetik Mühendisliği bölümü atamaları,Tarımsal Genetik Mühendisliği bölümü dersleri,Tarımsal Genetik Mühendisliği bölümü taban puanları,Tarımsal Genetik Mühendisliği bölümü kaç yıllık,Tarımsal Genetik Mühendisliği maaşları

Tarımsal Genetik Mühendisliği Bölümü Nedir?

Tarımsal Genetik Mühendisliği bölümünün amacı, ziraat mühendisliği temel bilgilerine ilave olarak bitki genetiği, klasik ve biyoteknolojik ıslah yöntemleri ile tohum teknolojisi konularına odaklanan, bilimsel esaslara dayalı çağdaş bir eğitim-öğretim programı uygulayarak, Türkiye’nin büyük ihtiyaç duyduğu genetik, bitki ıslahı ve tohumculuk konularından uzmanlaşmış ziraat mühendisleri yetiştirmektir. Bölümümüze kaydolacak öğrencilerimiz, ilgili konularda teorik dersler yanında uygulama dersleri, mesleki uygulamalar, staj ve bitirme tezleri yaparak uygulama ağırlıklı bir eğitim alacaklardır. Böylece, hem temel bilgi ve becerilere haiz, hem de analitik düşünme ve rasyonel kararlar alabilme yeteneğine sahip, özgüveni yüksek, yeni teknolojileri kullanma ve geliştirme becerisini edinmiş, girişimci ziraat mühendislerinin yetiştirilmesi hedeflenmektedir.

Tarımsal Genetik Mühendisliği Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Tarımsal Genetik Mühendisliği bölümü eğitim süresi 4 yıldır.

Tarımsal Genetik Mühendisliği Bölümü Dersleri Nelerdir?

Tercih listesinde bulunduran aday öğrenciler için;

– Botanik,
– Genel Kimya,
– Tarım Tarihi ve Deontolojisi,
– Zooloji,
– Genel Mikrobiyoloji,
– Organik Kimya,
– Tarım Ekonomisi,
– Bahçe Bitkileri,
– Genel Bitki Fizyolojisi,
– Bitkisel Üretimde Biyoteknoloji,

Başta olmak üzere, birçok dersten 4 yıl boyunca sorumlu olacaklardır.

Tarımsal Genetik Mühendisliği Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Tarımsal Genetik Mühendisliği bölümü mezunu bireyler çalıştıkları kurumlarda bitki ıslahı, tohumculuk, tohum genetiği üzerine araştırmalar yapacak, çalışmaları planlayacak ve çalışmaların sonuçlarını doğru analiz etmektir.

Tarımsal Genetik Mühendisliği Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Mezunlar özel sektörde tohumluk üretimi, çeşit ıslahı, pazarlaması vb alanlarda faaliyet gösteren firmalarda; moleküler genetik, doku kültürü, biyoteknoloji alanlarında faaliyet gösteren firmalarda istihdam olanağı bulacaklardır. Mezunlar aynı zamanda genel ziraat mühendisliği bilgilerine de sahip olacaklarından tarımsal üretim ve ilgili alanlarda faaliyet gösteren tüm firmalarda istihdam edilebilirler. Bunun dışında kamuda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesindeki ilgili kurumlarda; Tarım ve Kredi Kooperatifleri, tarımla ilgili üretici birlikleri (ör. Tariş, Çukobirlik, Pankobirlik vb) bünyesinde; Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM)’nde olmak üzere oldukça geniş bir iş alanında istihdam edilebilirler.
Ayrıca, girişimciliklerini kullanarak tarımsal üretim, danışmanlık vb konularda kendi özel işletmelerini açabilirler. Türkiye ve yurtdışındaki üniversitelerde ilgili yüksek lisans ve doktora programlarına kayıt olarak akademik kariyer de yapabilirler.

Tarımsal Genetik Mühendisliği Bölümü DGS İle Geçiş Var Mı?

Tarımsal Genetik Mühendisliği bölümüne DGS ile geçiş vardır.

Tarımsal Genetik Mühendisliği Bölümü İçin Kaç Net Yapmak Gerekiyor?

Bu bölüm için kaç net gerektiğini öğrenmek için tıklayınız.

Tarımsal Genetik Mühendisliği Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?

Bu bölümün hangi Üniversitelerde olduğunu öğrenmek için tıklayınız.

Tarımsal Genetik Mühendisliği Bölümü Taban Puanları Nelerdir?

Tarımsal Genetik Mühendisliği Taban Puanları için tıklayınız.

yorumlar
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

yorum-yaz
BİR YORUM YAZIN

Soru: 72 + 4 kaçtır?