Takı Tasarımı Bölümü Nedir? Ne İş Yapar?

Takı Tasarımı bölümü hangi üniversitelerde var, Takı Tasarımı bölümü iş olanakları,Takı Tasarımı bölümü taban puanları,Takı Tasarımı bölümü olan üniversiteler,Takı Tasarımı bölümü atamaları,Takı Tasarımı bölümü dersleri,Takı Tasarımı bölümü taban puanları,Takı Tasarımı bölümü kaç yıllık,Takı Tasarımı maaşları

Takı Tasarımı Bölümü Nedir?

Tasarım disiplinleri içinde özel konumuyla giderek öne çıkan Takı Tasarımı bölümü, köklü tarihsel arka planında biriktirdiği geleneği, gelenekle sıkı iletişimi olan çağdaş yaklaşımları ve geleceğe dönük yenilikçi arayışları birarada tutan vizyonuyla ayrıcalıklı bir programdır. Alanında söz sahibi, nitelikli ve yaratıcı özellikleri öne çıkan tasarımcı kimlikler yetiştirme hedefimiz. Mezunlar; takı ve mücevher tasarımı alanında çağdaş vizyona sahip, tasarım kavramını, dilini ve tasarlama sürecini iyi bilen, yaratıcı yönüyle öne çıkan, özgün tasarımcı bireyler olarak mücevher ve takı sektörü için yeni alternatifler üretebilir niteliktedirler.

Takı Tasarımı Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Takı Tasarımı bölümü eğitim süresi 4 yıldır.

Takı Tasarımı Bölümü Dersleri Nelerdir?

Eğitimin ilk yılı ağırlıklı olarak “Temel Sanat Eğitimi” ne odaklanır. İlk yıl uygulanan Temel Sanat Eğitimi programı; sanat ve tasarım disiplinlerinin temeli olan görsel dil ve görsel düşünme üzerine odaklanmaktadır. Tasarım kavramına ilişkin tüm problemlerin tartışıldığı uygulama ağırlıklı programımız, teorik içerikli diğer temel derslerle desteklenerek 2. yıldan itibaren alanın kendi dinamiklerine odaklanır. Bu bağlamda Metalurji, Gemoloji, Kuyumculuk Kimyası gibi malzeme ve teknik bilgileri kapsayan derslerin yanında teorik içerikli derslere de yer veren programı, öğrencileri akademik ve pratik anlamda yetkin bir noktaya taşımaktadır.

Takı Tasarımı Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

akı Tasarımı bölümü mezunu kişiler bağımsız olarak veya bulunduğu kurum içerisinde üretilecek takıların tasarımı hazırlamak, üretilen ürünü kontrol etmek gibi görevleri bulunmaktadır. Takı Tasarımcısı, bulunduğu kurumun hedefleri doğrultusunda en uygun ürünü tasarlamayı hedefler. Kendi atölyelerinde takı tasarımı ve üretimini yapabilme şansına sahiptirler.

Takı Tasarımı Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Mücevher ve çağdaş takı sektöründe iş bulabilirler.

Takı Tasarımı Bölümü DGS İle Geçiş Var Mı?

Takı Tasarımı bölümüne DGS ile geçiş vardır.

Takı Tasarımı Bölümü İçin Kaç Net Yapmak Gerekiyor?

Bu bölüm için kaç net gerektiğini öğrenmek için tıklayınız.

Takı Tasarımı Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?

Bu bölümün hangi Üniversitelerde olduğunu öğrenmek için tıklayınız.

Takı Tasarımı Bölümü Taban Puanları Nelerdir?

Takı Tasarımı Taban Puanları için tıklayınız.

yorumlar
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

yorum-yaz
BİR YORUM YAZIN

Soru: 4 + 3 kaçtır?


Basari Sıralamaları