MSÜ’ye Çalışırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Karatay

MSÜ, MSÜ sınavı nedir, MSÜ sınavına nasıl başvurulur?, MSÜ Başvuru Şartları, MSÜ Başvuru İşlemleri, MSÜ Sınav Kapsamı, MSÜ-Sınava girerken Adayın Yanında Bulundurması Gerekenler, MSÜ Sınavın Uygulanması, MSÜ Sınav Kaç Dakikadır, MSÜ Puanı Nasıl Hesaplanır?, MSÜ ‘de Yanlışlar Doğruları Götürür mü?, Milli Savunma Üniversitesi Taban Puanları Nedir?, Milli Savunma Üniversitesi Bölümleri Nelerdir?, MSÜ Sınavına Girenler YKS’ye Girebilir mi?, MSÜ’ye Çalışırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

MSÜ’ye Çalışırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

MSÜ Sınavına çalışan adaylar, hedeflerine ulaşmak için planlı ve disiplinli bir çalışma dönemi geçirmelidir. MSÜ’ye çalışırken dikkat edilmesi gerekenler aşağıda listelenmiştir:

  • MSÜ Sınavına girecek adayların sınavda sorumlu oldukları konuları öğrenmeleri gerekmektedir. Konular öğrenildikten sonra çalışma planı hazırlanmalıdır ve bu planın adaya özel hazırlanmış, uygulanabilir bir plan olmasına dikkat edilmelidir.
  • MSÜ Sınavına çalışan adayların Türkçe dersine çalışırken dikkat etmesi gereken konular şunlardır: Sözcükte Anlam, Cümlede Anlam, Paragraf, Ses Bilgisi, Yazım Kuralları, Noktalama İşaretleri, Sözcüğün Yapısı, Sözcük Türleri, Fiiller, Cümlenin Ögeleri, Cümle Türleri, Anlatım Bozukluğu.
  • MSÜ Sınavına çalışan adayların matematik dersine çalışırken dikkat etmesi gereken konular şunlardır: Temel Kavramlar, Rasyonel Sayılar, Ondalık Sayılar, Sayı Basamakları, Mutlak Değer, Köklü Sayılar, Üslü Sayılar, Basit Eşitsizlikler, Çarpanlara Ayırma, Oran-Orantı, Denklem Çözme, Kümeler, Kombinasyon, Permütasyon, Fonksiyonlar, Binom, Polinomlar, İstatistik, Olasılık, Karmaşık Sayılar, Parabol, İkinci Dereceden Denklemler, Problemler; Doğruda ve Üçgende Açılar, Üçgende Alanlar, İkizkenar ve Eşkenar Üçgen, Dik ve Özel Üçgenler, Dik Üçgende Trigonometrik Bağıntılar, Üçgende Kenarortay, Bağıntıları, Üçgende Açıortay Bağıntıları, Üçgende Eşlik ve Benzerlik, Üçgende Açı-Kenar Bağıntıları, Dörtgenler, Çokgenler, Doğrunun Analitiği, Paralelkenar, Yamuk, Eşkenar Dörtgen-Deltoid, Çemberde Uzunluk, Dikdörtgen, Daire, Küre, Prizmalar, Koordinat Düzlemi ve Noktanın Analitiği ve Vektörler-1
  • MSÜ Sınavına çalışan adayların tarih dersine çalışırken dikkat etmesi gereken konular şunlardır: Tarih Bilimine Giriş, Uygarlığın Doğuşu ve İlk Uygarlıklar, Eski Türk Tarihi, Türk Tarihi, Beylikten Devlete, Türk-İslam Devletleri, Dünya Gücü Osmanlı Devleti, Osmanlı Kültür ve Medeniyeti, Yeniçağ Avrupası, Arayış Yılları, Yakınçağ Avrupası, 18. Yüzyılda Değişim ve Diplomasi, En Uzun Yüzyıl, 20. Yüzyıl Başlarında Osmanlı Devleti, 1. Dünya Savaşı, Milli Mücadeleye Hazırlık Dönemi, Kurtuluş Savaşı’nda Cepheler, Atatürkçülük ve Atatürk İlkeleri, Türk İnkılabı ve Türk Dış Politikası.
  • MSÜ Sınavına çalışan adayların coğrafya dersine çalışırken dikkat etmesi gereken konular şunlardır: Dünyanın Şekli ve Yer Şekilleri, Harita Bilgisi, İklim Bilgisi, Türkiye’nin İklimi ve Yer Şekilleri, İç ve Dış Kuvvetler, Yerin Şekillenmesi, Toprak Tipleri, Orta Payda: Bölge, Nüfus, Çevre ve İnsan, Ulaşım Yolları ve Doğal Afetler.
  • MSÜ Sınavına çalışan adayların felsefe dersine çalışırken dikkat etmesi gereken konular şunlardır: Felsefenin Alanı, Bilim Felsefesi, Bilgi Felsefesi, Ahlak Felsefesi, Varlık Felsefesi, Sanat Felsefesi, Siyaset Felsefesi ve Din Felsefesi.
  • MSÜ Sınavına çalışan adayların din kültürü ve ahlak bilgisi dersine çalışırken dikkat etmesi gereken konular şunlardır: Kur’an-ı Kerim’in Anlaşılması ve Kavranması, İnsan ve Din, İslam ve İbadetler, İslam Düşüncesinde Yorumlar – Mezhepler, Hz. Muhammed (sav)’in Hayatı, Örnekliği ve Onu Anlama, İslam ve Bilim, Estetik, Barış, Yaşayan Dinler ve Benzer Özellikleri
  • MSÜ Sınavına çalışan adayların fizik dersine çalışırken dikkat etmesi gereken konular şunlardır: Fizik Bilimine Giriş, Madde ve Özellikleri, Sıvıların Kaldırma Kuvveti, Basınç, Isı – Sıcaklık ve Genleşme, Hareket, Dinamik, İş – Güç – Enerji, Elektrik, Optik, Manyetizma, Dalgalar.
  • MSÜ Sınavına çalışan adayların kimya dersine çalışırken dikkat etmesi gereken konular şunlardır: Kimya Bilimi, Periyodik Sistem, Atom ve Yapısı, Kimyasal Türler Arası Etkileşimleri, Bileşikler, Asitler-Bazlar ve Tuzlar, Kimyasal Tepkimeler, Kimyanın Temel Yasaları, Karışımlar, Maddenin Halleri, Endüstride ve Canlılarda Enerji ve Kimya Her Yerde.
  • MSÜ Sınavına çalışan adayların biyoloji dersine çalışırken dikkat etmesi gereken konular şunlardır: Biyoloji Bilimi, Canlıların Temel Bileşenleri, Hücre, Madde Geçişleri, Protein Sentezi, Canlıların Sınıflandırılması, Ekoloji, Hücre Bölünmeleri, Eşeyli-Eşeysiz Üreme, Üreme Sistemi, Kalıtım, Biyoteknoloji ve Gen Mühendisliği, Solunum, Fotosentez-Kemosentez, Bitki Biyolojisi.
  • MSÜ Sınavına girecek adaylar başarılı olacaklarına inanmalı, kendilerine güvenmelidir. Çalışma döneminde moral, motivasyon artırıcı faaliyetlerde bulunmalıdır. Adayların konu çalıştıktan veya yeterli miktarda soru çözdükten sonra keyif aldıkları şeylerle ilgilenmesi motivasyonu artırma konusunda destek olacaktır.
  • MSÜ Sınavına hazırlık döneminde bol bol kaliteli soru çözülmelidir. Kaliteli sorulara ancak kaliteli kaynaklar aracılığıyla ulaşılabilir. Sınava çalışan adaylar konu anlatım, test ve deneme kitabı alırken deneyim sahibi, alanında uzman kişilere danışmalıdır. Çok sayıda kaliteli soru çözmek sınav başarısını artıracaktır.
  • MSÜ Sınavının gerçekleşmesine kısa süre kaldığında deneme çözmeye ağırlık verilmelidir. Denemeler tıpkı sınavdaymış gibi süre tutularak çözülmelidir ve sonrasında cevaplar değerlendirilerek tekrar edilmesi gereken konular tespit edilmelidir.

MSÜ Sıkça Sorulan Sorular

2023-MSÜ Sınav Sonuçları

2023 MSÜ Taban Puanları, Puan Türleri İçin Tıklayınız

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

BİR YORUM YAZIN

Soru: 72 + 4 kaçtır?


Basari Sıralamaları