Mimari Dekoratif Sanatlar Bölümü Nedir? Ne İş Yapar?

Mimari Dekoratif Sanatlar bölümü hangi üniversitelerde var, Mimari Dekoratif Sanatlar bölümü iş olanakları,Mimari Dekoratif Sanatlar bölümü taban puanları,Mimari Dekoratif Sanatlar bölümü olan üniversiteler,Mimari Dekoratif Sanatlar bölümü atamaları,Mimari Dekoratif Sanatlar bölümü dersleri,Mimari Dekoratif Sanatlar bölümü taban puanları,Mimari Dekoratif Sanatlar bölümü kaç yıllık,Mimari Dekoratif Sanatlar maaşları

Mimari Dekoratif Sanatlar Bölümü Nedir?

Mimari Dekoratif Sanatlar Programı, binaların, konak, köşk ve cami gibi sanat eserlerinin mimari plana ve aslına uygun olarak yapılacak onarım çalışmalarında, yüzey süsleme, duvar süsleme, dekoratif tasarım uygulamaları, seramik, çini, cam süsleme vb. işleri gerçekleştiren, ressam, heykeltıraş, seramik sanatçısı, iç mimar ve restorasyon uzmanları ile usta ve işçiler arasında, işleyişi sağlayacak tasarımcılar yetiştirmeyi hedefleyen bir programdır. Mimari Dekoratif Sanatlar uygulamalarının evrensel ve toplumsal boyutlardaki etkinliklerinin bilincinde olan araştırmacı, tasarımcı, yetenekli, bilgi ve teknik açıdan donanımlı, sağlam uygulama yeteneği kazanan ayrıca üretilen bilgiyi günümüz teknolojisine aktaracak iletişim yeteneği gelişmiş ve takım çalışmasına yatkın bireyler yetiştirmektir.

Mimari Dekoratif Sanatlar Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Mimari Dekoratif Sanatlar bölümü eğitim süresi 2 yıldır.

Mimari Dekoratif Sanatlar Bölümü Dersleri Nelerdir?

– Geleneksel Türk El Sanatları
– Duvar Süsleme Teknikleri I, II, III, IV
– Model Kalıp Teknikleri I, II, III, IV
– Mesleki Teknik Resim I, II
– Temel Tasarım
– Temel Sanat Eğitimi I, II
– Sanat Tarihi I, II
– Mitoloji
– Türk Süslemelerinde Desen Uygulamaları I, II
– Bezeme Teknikleri
– Bilgisayar Destekli Tasarım I, II
– Mimari Çini Teknikleri ve Uygulaması I, II
– Yüzeysel Tasarım I, II
– Staj

Mimari Dekoratif Sanatlar Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Ressam, seramikçi, mühendis ve mimarlara yardımcı eleman olarak, uygulama alanının keşfini yapıp gerekli ölçüleri alır. Uygulamaya konulacak konu ile ilgili desenleri araştırıp tasarlar veya yapılan tasarımı gerçekleştirmek için planı yapar. Planlanan iş için gereken malzemeleri sağladıktan sonra uygulamaya geçer. Çalıştığı iş yerinde üst ve astları arasında eş güdümü sağlar.  Planlanan işin programa uygun yürütülmesini sağlar, bu konuda gerekli kontrolleri yapar.

Mimari Dekoratif Sanatlar Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Mimari Dekoratif Sanatlar Teknikerleri, Kültür Bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Milli Saraylar Genel Müdürlüğü, Belediyeler, İl Özel İdarelerinde çalışabilirler. Etüt Proje alanları ile ilgili özel kuruluşlar ve bürolarda da çalışabilecekleri gibi uygulama ağırlıklı olarak aldıkları modern plastik sanat eğitiminin yanı sıra; Türk Mimarisi, Dekorasyon, Restorasyon, Peyzaj, Seramik, Bilgisayarlı Tasarım gibi konuları da aldıklarından gerek ara eleman olarak gerekse bağımsız olarak kendilerine ait işyeri ve atölyelerinde bu alanlarda da hizmet verebilmektedirler.

İş bulma konusunda daha çok büyük şehirler, ekonomik ,turistik ve tarihi açıdan gelişmiş bölgeler tercih edilmelidir. Hatta bazı alanlarda (cami süslemesi gibi) yurtdışında çalışma imkanı bulunmaktadır.

Mimari Dekoratif Sanatlar Bölümü İçin Kaç Net Yapmak Gerekiyor?

Bu bölüm için kaç net gerektiğini öğrenmek için tıklayınız.

Mimari Dekoratif Sanatlar Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?

Bu bölümün hangi Üniversitelerde olduğunu öğrenmek için tıklayınız.

Mimari Dekoratif Sanatlar Bölümü Taban Puanları Nelerdir?

Mimari Dekoratif Sanatlar Taban Puanları için tıklayınız.

yorumlar
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

yorum-yaz
BİR YORUM YAZIN

Soru: 10 + 6 kaçtır?