Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü Hakkında Bilgi

A+
A-


Bölüm Hakkında Bilgi

Yaratıcı, yorumcu ve eğitimci kimlikleriyle fark yaratan oyuncular yetiştirmektir. Mezunlar, sanat ve sahne alt yapıların Devlet Tiyatroları’nda, Devlet Opera ve Balesi’nde, sinema ve televizyon kuruluşlarında, şehir ve belediye tiyatrolarında, özel tiyatrolarda ve üniversitelerin lisansüstü programlarında değerlendirmektedir.

Hangi Dersler Var?

Oyunculuk eğitiminin yanı sıra seslerini ve bedenlerini daha iyi kullanabilmeleri için birinci sınıftan itibaren ses ve konuşma, dans, hareket, eskrim, yoga, şan ve solfej dersleri görürler. Tiyatro tarihi, fonetik, metin yorumlama ve çözümleme dersleriyle sahneye daha geniş bir gözle bakar; görsel, estetik, sanat tarihi, felsefe, drama ve film kuramın ailişkin derslerle birikimlerini ilerletirler. Ayrıca üniversiteden alınan zorunlu ve seçmeli dersler alırlar.

Gereken Özellikler

Oyunculuk ve ezber yeteneğinin olması, müzik kulağı,  beden koordinasyonu, ritm duygusu ve genel kültür düzeyleri.

Kazanılacak Ünvan

Tiyatro lisans diploması ve oyuncu unvanı.

Çalışma Alanları

Devlet Tiyatroları, Devlet Opera ve Balesi, sinema, televizyon, şehir tiyaroları, belediye tiyatroları, özel tiyatrolar, üniversitelerin tiyatro bölümlerinde akademik kariyer, çeşitli kurum ve kuruluşlarda drama eğitmenliği.

Özel Koşul Var Mı?

Öğrencileri sağlıklı bir bedene ve düzgün konuşma yeteneğine sahip olması gerekmektedir. Herhangi bir cinsiyet ayrımı yoktur. Ayrıca Özel Yetenek Sınavı'nda başarılı olmaları gerekir.

Zorunlu Staj Var Mı?

Yok

Erasmus / Farabi / Mevlana

Var

DGS İle Geçiş Var Mı?

Yok

Kaç Net Gerekir

Hangi Üniversitelerde Var

Taban Puanları Ve Başarı Sıralamaları


ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

BİR YORUM YAZIN

Soru: 40 + 6 kaçtır?


Basari Sıralamaları