Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği Hakkında Bilgi

A+
A-


Bölüm Hakkında Bilgi

Günümüzde nano bilim ve nanoteknolojinin önemi yalnızca üniversiteler tarafından değil, devlet ve özel şirketler tarafından da kavranmıştır. Öyle ki, TÜBİTAK tarafından yayınlanan “Ulusal Bilim ve Teknoloji Politikaları 2003-2023 Strateji Belgesinde”, zamanında sanayi ve mikroelektronik-enformatik devrimlerini yakalayamamış olan ülkemiz için, nanoteknolojinin son fırsat olduğu vurgulanmıştır. Bu teknolojiye sahip ülkelerin refah seviyesi, ekonomisi ve ulusal güvenliğinin çok daha güçlü konumda olacağı aşikardır. Bu bağlamda, çağımızın: Enerji (alternatif enerji kaynakları: güneş pilleri, yakıt pilleri); Sağlık (erken teşhis, etkili ilaç salınımı, hedefe odaklı nano kapsül ilaçlar vs), Kompozit Malzemeler Polimer Teknolojileri Akıllı Malzeme Tekstil Manyetik, Elektronik, Opto-elektronik Malzeme Hafif ve Yüksek Mukavemetli Malzeme Güvenlik ve Savunma Uzay Araştırmaları ve Havacılık alanlarında oluşan talepleri karşılayabilmek için yeni malzemelerin tasarımı, geliştirilmesi, üretim yöntemleri ve karakterizasyonları konularında iyi yetişmiş mühendislere ihtiyaç duyulmaktadır. Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği bölümünün amacı, sanayinin ihtiyacı olan, yukarıda bahsi geçen konularda kalifiye mühendisleri ve ülkemizi ileri teknolojiler yaratan ülkeler ligine taşıyacak bilim insanları yetiştirmektir.

Hangi Dersler Var?

Temel malzeme bilimi ve mühendislik derslerinin yanı sıra nano malzemelerin üretim süreçleri, karakterizasyonları (mekanik, ısıl, elektriksel, manyetik, optik) ve son ürün uygulamalarını içeren dersler verilmektedir.

Gereken Özellikler

Fizik, kimya ve matematik gibi temel bilimlere ilgi duymak.

Kazanılacak Ünvan

Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisi / Malzeme Mühendisi unvanı.

Çalışma Alanları

Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği bölümü, temel malzeme üretim, karakterizasyon ve uygulamalarının yanı sıra nanoteknolojinin ufuklarını kullanarak, klasik malzeme mühendisliği yaklaşımları ile sınırlarına ulaşmış olan endüstrilere yeni kapılar açmaktadır. 21. yüzyılın hızla yenilenen ve değişen tüm endüstriyel uygulamalarında malzeme bilimi ve nanoteknoloji mühendislerine ihtiyaç duyulmaktadır.
Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği bölümü mezunları;
• Birincil malzeme üretim tesislerinde,
• Beyaz eşya, otomotiv, havacılık, petrokimya, enerji, elektronik, kozmetik,
biyomedikal gibi sektörlerde,
• Savunma sanayiinde
• Demir, çelik ve diğer metal, seramik ve cam entegre işletmelerinde,
• Araştırma – Geliştirme Merkezlerinde
• Ayrıca hem ülkemizde hem de yurt dışında birçok üniversitede araştırmacı veya
akademisyen olarak çalışma imkânına sahip olabileceklerdir.

Özel Koşul Var Mı?

Yok

Zorunlu Staj Var Mı?

Var

Erasmus / Farabi / Mevlana

Var

DGS İle Geçiş Var Mı?

Var

Kaç Net Gerekir

Hangi Üniversitelerde Var

Taban Puanları Ve Başarı Sıralamaları


ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

BİR YORUM YAZIN

Soru: 13 + 4 kaçtır?


Basari Sıralamaları