İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü Hakkında Bilgi

A+
A-


Bölüm Hakkında Bilgi

Küreselleşme ile birlikte yaşanan yoğun rekabet, nitelikli işgücü ihtiyacını işletmelerin en öncelikli konusu haline getirmiştir. Bu amaçla, işletmelerin ihtiyaçlarına uygun “doğru işe doğru insanı” işletmeye çekebilme ve aynı zamanda bu yetenekleri yönetebilme her zamankinden daha fazla önem kazanırken, beraberinde insan kaynakları birimleri de bu konuda çok önemli bir misyon üstlenmeye başlamıştır. Bu amaçla programımız, işletmelerde İnsan Kaynakları Birimi'nin, günlük faaliyetleri gerçekleştiren bir birim olmaktan öte işletmelerin stratejik bir unsuru olduğu bilinciyle, iş yaşamının talep ettiği; değişimi yönetebilecek, yeniliklere açık, dinamik, mesleki bilgi ve becerilerle donatılmış, yabancı dil bilgi düzeyi yeterli, sorumluluk bilinci gelişmiş, etik anlayışı üstün, kendini geliştirmeyi hedefleyen, insan kaynakları süreçlerini başarıyla gerçekleştirebilecek mezunlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Hangi Dersler Var?

İnsan Kaynakları Yönetimi, Performans Yönetim Sistemi, Eğitim-Geliştirme ve Kariyer Yönetimi, İnsan Kaynakları Planlaması ve Yetenek Yönetimi, Mülakat Teknikleri, Stratejik Yönetim, İş Değerleme ve Ücret Sistemleri, İnsan Kaynaklarında Ölçme ve Değerlendirme, İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku, İş Sağlığı ve Güvenliği, Yönetim ve Organizasyon, Örgütsel Davranış, Müzakere Teknikleri, Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler.

Gereken Özellikler

İnsan ilişkileri güçlü olmalı, insanı sevmeli, yeniliklere açık olmalı, sorumluluk bilinci ve etik anlayışı yüksek olmalı, değişimlere açık, farklılıkları yönetebilmeli, saygın ve güvenilir olmalı, ekip çalışmasına inanmalı.

Kazanılacak Ünvan

İnsan Kaynakları Yönetimi Meslek Elemanı

Çalışma Alanları

Program mezunları, Devlet Planlama Teşkilatı, Devlet İstatistik Enstitüsü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, sendikalar, kamu sektörü veya özel sektörde faaliyet gösteren tüm işletmelerin insan kaynakları departmanlarında ve özel danışmanlık kuruluşlarında çalışabilirler.

Özel Koşul Var Mı?

Yok

Zorunlu Staj Var Mı?

Var

Erasmus / Farabi / Mevlana

Var

DGS İle Geçiş Var Mı?

Var

Kaç Net Gerekir

Hangi Üniversitelerde Var

Taban Puanları Ve Başarı Sıralamaları


ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

BİR YORUM YAZIN

Soru: 4 + 4 kaçtır?


Basari Sıralamaları