Gemi ve Yat Tasarımı Bölümü Hakkında Bilgi

A+
A-


Bölüm Hakkında Bilgi

Dünyadaki yat inşaatı sektörü, gittikçe genişleyen yapısı ile büyük çapta araştırma-geliştirme ve yatırım faaliyetlerinde bulunmakta, bu gelişmeler, denizci ülkelerin ekonomisine getirdiği yüksek katma değerler yanında, ülkeler için önemli prestij kazançları da sağlamaktadır. Gemi ve Yat Tasarımı’nın öne çıkan özelliği, bir denizcilik programı olmasıdır. Böylelikle, ortak çalışma alanları dikkate alındığında, sivil ve askeri, bütün denizcilik programlarıyla aynı ailenin doğal bir üyesidir. Elementer düzeyde mühendislik bilgisinin verildiği programın çalışma ve etkinlik alanı, gemi ve yatların yanında styling ve iç mekan tasarımının lider rollere soyunduğu deniz araçlarının tümünü kapsamaktadır. Bölüm bu alanda ihtiyaç duyulan yat tasarımcılarını yetiştirmeyi amaçlar.

Hangi Dersler Var?

Temel mühendislik ve denizcilik (gemi geometrisi, gemi teorisi, gemi elemanları, tesisat ve makine elemanları, statik-mukavemet, temel denizcilik eğitimi, yelken eğitimi vb.), tasarım dersleri (stüdyo, iç mekan stüdyosu, mobilya konstrüksiyonu, malzeme, üretim teknikleri vb.) ve pazarlama (tasarım ekonomisi, ürün konumlandırma teknikleri) dersleri.

Gereken Özellikler

Tasarım ve denizcilik konusunda ilgi ve bilgi sahibi olmak, üç boyutlu düşünebilme ve çizebilme yeteneği, temel matematik bilgisine sahip olmak, sosyal bilimlerde entelektüel derinliğe sahip olmak ya da gelişime açık olmak.

Kazanılacak Ünvan

Gemi ve yat tasarımcısı

Çalışma Alanları

Gemi ve yat tasarımı ofisleri, gemi mühendisliği ofisleri, üniversitelerin ilgili bölümlerinde akademik kariyer olanağı, atelye ve tersaneler, yelken okulları ve marinalar, denizcilikle ilgili çeşitli resmi, özel, sivil ve askeri kurum ve kuruluşlar. Bunun yanında ve ikinci planda, mimarlık, iç mimarlık ve özellikle endüstriyel tasarım gibi alanlar. En uluslararası tasarım disiplini olup, yurt içi ve dışında iş bulma olanakları geniştir.

Özel Koşul Var Mı?

Yok.

Zorunlu Staj Var Mı?

Var

Erasmus / Farabi / Mevlana

Var

DGS İle Geçiş Var Mı?

Var

Kaç Net Gerekir

Hangi Üniversitelerde Var

Taban Puanları Ve Başarı Sıralamaları


ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

BİR YORUM YAZIN

Soru: 30 + 4 kaçtır?


Basari Sıralamaları