Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Hakkında Bilgi

A+
A-


Bölüm Hakkında Bilgi

Ticari ya da hizmet amaçlı kullanılacak, her türlü deniz taşıtının tasarımını yapan ve inşaatında görev alan mühendisler yetiştirmektedir.

Hangi Dersler Var?

Temel mühendislik dersleri dışında, Hidrodinamik, Gemi Hareket ve Manevraları, Gemi Makinaları, Gemi Mukavemeti, Gemi Tasarımı, Gemi İşletmeciliği, Tersane Organizasyonu gibi gemi tasarım ve inşaat süreçlerinin farklı yönleriyle ilişkili çok sayıda mesleğe özel ders.

Gereken Özellikler

Herhangi bir özel nitelik gerekmemektedir, ancak deniz taşıtlarına ve mekaniğe ilgi veya görsel canlandırma becerisi olumlu etkisi olacaktır.

Kazanılacak Ünvan

Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisi.

Çalışma Alanları

Tersaneler, Gemi Tasarım Ofisleri, Klas Kuruluşları, Gemi Acentaları ve ilgili kamu kuruluşları başlıca çalışma alanlarıdır; gerekli sertifikaların alınması halinde Uzakyol Vardiya Zabiti olarak çalışılabilir ve makine mühendisliği de yakın bir çalışma alanıdır. Global ekonomik krizin ciddi ölçüde etkilediği Gemi İnşaatı sektörü, bu süreci iş yükünü yeni gemi inşaatından onarıma kaydırarak ve çalışma ücretlerinde belirli indirimlere giderek atlattı, ancak son dönemde eski canlılığına ulaşma yolunda önemli gelişmeler kaydetti.

Özel Koşul Var Mı?

Yok

Zorunlu Staj Var Mı?

Var

Erasmus / Farabi / Mevlana

Var

DGS İle Geçiş Var Mı?

Var

Kaç Net Gerekir

Hangi Üniversitelerde Var

Taban Puanları Ve Başarı Sıralamaları


yorumlar
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

yorum-yaz
BİR YORUM YAZIN

Soru: 1 + 3 kaçtır?