Endüstriyel Tasarım Hakkında Bilgi

A+
A-


Bölüm Hakkında Bilgi

Endüstriyel Tasarım bölümü, güncel, tasarım ve uygulama odaklı, üniversite-sanayi işbirliğine önem veren, yerel ve küresel pazarın ihtiyaçlarına yenilikçi çözümler üretmeyi hedefleyen, sosyal ve çevresel konulara duyarlı, insan-merkezli tasarımı benimseyen bilgi ve becerileri öğrencilere kazandırmayı amaçlayan bir bölümdür. Dört yıllık eğitim programı, birinci yılda ürün tasarımı konusunda temel tasarım bilgisini ve ilerleyen yıllarda artan seviyelerde uygulama odaklı mesleki bilgileri kazandırmayı hedefleyen; ağırlıklı olarak uygulamalı ve teorik dersleri kapsar.

Hangi Dersler Var?

Tasarım stüdyosu dersleri, birinci sınıftan itibaren ürün, sistem, hizmet ve deneyim tasarımı vb. alt konularını içeren, araştırma yöntemleri, üç boyutlu düşünme ve yaratıcı problem çözümleme bilgi ve becerilerini aktaran tasarım projeleriyle sürdürülür. Diğer zorunlu ve seçmeli mesleki dersler ile öğrencilerin serbest el, teknik çizim, bilgisayar ortamlarında çizim ve eskiz teknikleri ve modelleme, maket yapımı, görsel ve sözel anlatım, analitik ve kavramsal düşünmeyi geliştiren, yaparak-öğrenmeyi hedefleyen mesleki altyapı sağlanır. Bölümün disiplinler arası anlayışı, öğrencilere çift anadal ve yandal yapma olanağı verirken, uzmanlaşmaya yönelik bölüm seçmeli dersleri ve diğer bölümlerden alınabilecek seçmeli ders alma olanaklarını sunar.

Gereken Özellikler

Bölümde okumak için araştırmacı, girişimci, üretken, ekip çalışmasına yatkın ve iletişim becerisine sahip olmak, aynı zamanda yaratıcı, bağımsız ve tarafsız düşünebilmek gerekir. Bölümümüz, zaman ve mekan kısıtlaması olmayan bir çalışma biçimine sahip olduğundan, öğrencilerden bu çalışma biçiminin gerektirdiği esnekliğe de sahip olmaları beklenir. Bölümle ilgili en çok sorulan sorular genellikle çizim yeteneği ve yaratıcılığa sahip olunup olunmaması gerektiğidir. Ancak çizim ve yaratıcı düşünmenin sonradan öğrenilebilir olduğu düşüncesiyle, öğrencilerimize eğitim süresince bu becerileri çeşitli dersler kapsamında kazandırılıyor. Öğrencilerden ise yalnızca öğrenmeye istekli ve açık olmalarını bekleniyor.

Kazanılacak Ünvan

Bölüm mezunları “Endüstriyel Tasarımcı” unvanı alırlar.

Çalışma Alanları

Öğrenciler, mezuniyet sonrasında, ulusal, uluslararası endüstriyel tasarımın profesyonel alanlarında; kurumsal firmaların ya da KOBİ’lerin bünyesindeki tasarım departmanlarında, küçük ölçekli tasarım ofislerinde, ARGE ve tasarım danışmanlık firmalarında, üniversitelerin Tasarım ve Araştırma Merkezleri’nde, akademik kariyer tercih edenleri ise üniversitelerde çalışabilmeleri konusunda yönlendiriliyor ve destekleniyor.

Özel Koşul Var Mı?

Yok

Zorunlu Staj Var Mı?

Var

Erasmus / Farabi / Mevlana

Var

DGS İle Geçiş Var Mı?

Var

Kaç Net Gerekir

Hangi Üniversitelerde Var

Taban Puanları Ve Başarı Sıralamaları


yorumlar
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

yorum-yaz
BİR YORUM YAZIN

Soru: 13 + 4 kaçtır?


Ağzına bir kemik atmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağzı almak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağzı varmamak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağzı teneke kaplı Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağzı oynamak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağzı olan konuşuyor Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağzı köpürmek Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağzı kilitlenmek Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağzı dolu dolu konuşmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağzı dili tutulmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağzı dili bağlanmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağzı dili (ağzı) kurumak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağzı çiriş çanağına dönmek Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağzı açık kalmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağza tat, boğaza feryat Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ford, Audi, BMW, Chevrolet, Citroen, Dacia, DS Automobiles, Fiat, Honda, Hyundai, Iveco, Jeep, KIA, Land Rover, Mazda, Mercedes, MINI, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Seat, Skoda, Ssangyong, Toyota, Volkswagen, Volvo,Sıfır Araba,Araba,jaguar araba,oyunlar,jaguar,Eğitim,egitim,çınar kozmetik,gratis,farmasi kozmetik,üniversite,vakıf üniversitesi, özel üniversite, hukuk, tıp, sağlık bölümleri,pilotaj, özel sağlık sigortaları, forex, amerika dil eğitimi,Tıp Fakültesi Ücretli, hukuk ücretli,
Basari Sıralamaları