Endüstri Ürünleri Tasarımı Hakkında Bilgi

A+
A-


Bölüm Hakkında Bilgi

Günlük hayatta çevremizi saran en basit nesnelerden uzay üslerinde kullanılan en karmaşık nesnelere, üretilen her şey bu mesleğin alanına girmektedir. Mesleğin sınırları, zanaat ürünlerinden çoğaltılmış ürün sistemlerine, özel alanları dolduran objelerden kamusal alanları donatan kent mobilyalarına, günlük hayatın en basit ihtiyaç nesnelerinden en karmaşık teknolojik aygıtlara kadar genişleyen bir kapsamda tanımlanmaktadır. Tasarımcılar olarak sorumluluk, davranış ve tutumları itibariyle estetik ve teknik konularda çevresine ve topluma liderlik edebilecek kapasiteleri olan bireyler yetiştirmek hedeflenmektedir. Bu doğrultuda Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümünün temel hedefi, öğrencilerine her şeyden önce öğrenmeyi öğretmektir. Üretilecek nesne ile ilgili temel problematikleri tarif edebilmek büyük önem taşıdığı için, program yeniliğe ve buluşa odaklandığı kadar buna temel teşkil edecek mesleki birikime de ağırlık vermektedir. Program, ilk yılındaki temel tasarım eğitimini Mimarlık ve İç Mimarlık programlarıyla ortaklaşa yaparak ileride yürütülecek disiplinlerarası projelerin ilk adımını atar. Bu ortaklıklar, ayrıca, malzeme kütüphanesi, dijital laboratuvarlar ile metal ve ahşap atölyelerinde yürütülen ortak projelerle geliştirilmektedir. Sadece bugünün değil, hem sanayi öncesi üretim biçimlerinin hem de postendüstriyel geleceğin ürün anlayışlarının tasarım üzerinden tanımlandığı bir yaklaşımı benimsenmektedir.

Hangi Dersler Var?

Temel Tasarım, Tasarım Sunumu, Tasarı Geometri, Güzellik Perspektifinden Uygarlık Tarihi, Akademik Beceri Odaklı İngilizce, Türk Dili, Tasarı Hesaplama, Endüstri Ürünleri Tasarımı Stüdyosu, Teknik Etüdler: Malzeme ve Üretim, Tasarımda İnsan Faktörü, Tasarım Tarihi, Üretim Mühendisliği, Tasarım ve Bağlam, Tasarım Yönetimi gibi zorunlu dersler ve geniş bir seçmeli ders portfoyü.

Gereken Özellikler

Üniversite sınavında bölüm için yeterli puanı almış olmak ve programa yerleşmiş olmak.

Kazanılacak Ünvan

Endüstri Ürünleri Tasarımı diploması

Çalışma Alanları

Yurtiçi ve yurtdışındaki tasarım ofislerinde ve endüstrinin birçok farklı dalında hizmet veren üretim merkezlerinde görev alabilirler.

Özel Koşul Var Mı?

Yok

Zorunlu Staj Var Mı?

Var

Erasmus / Farabi / Mevlana

Var

DGS İle Geçiş Var Mı?

Var

Kaç Net Gerekir

Hangi Üniversitelerde Var

Taban Puanları Ve Başarı Sıralamaları


yorumlar
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

yorum-yaz
BİR YORUM YAZIN

Soru: 72 + 1 kaçtır?