Eczacılık Fakültesi Hakkında Bilgi

A+
A-


Bölüm Hakkında Bilgi

Hastalıkların teşhis ve tedavisinde, hastalıklardan korunmada kullanılan doğal ve sentetik kaynaklı farmasötik maddelerden hareketle değişik tıbbi ürünlerin ve ilaç şekillerinin hazırlanmasını, bunların analiz yöntemlerini, farmakolojik etkisinin devamlılığını, hastaya sunulması, güvenlik, etkinlik ve maliyet bakımından akılcı biçimde kullanılması, saklanması amacıyla gözetimini, ürünle ilgili standardizasyon, kalite güvenliği ve eczacılık işletmelerinin yönetimini sağlayan, ilaç kullanım sonucu gerek birey gerekse toplum ölçeğinde ortaya çıkan çok yönlü sorunlara etik ilkeler çerçevesinde çözüm getiren eczacılar yetiştirmektir.

Hangi Dersler Var?

Dersler arasında Eczacılığa Yönelme, Genel Kimya, Matematik, Analitik Kimya, Kimya Uygulamaları, Davranış Bilimleri, Fizyoloji, Teknoloji Uygulamaları, Klinik Biyokimya, Farmasötik Kimya, Farmakognozi, Mikrobiyoloji, Eczacılık Tarihi ve Deontoloji, Organik Kimya, İlaç Form. Stabilite İnc.ve Değerleri, Famakoloji, Farmakognoz, Tedavide Farklı İlaç Grupları, Beslenme Biyokimyası, Analitik Validasyon, Toksikoloji, Analitik Validasyon, Serbest Radikaller ve Antioksidanlar, Fitoterapötikler yer alıyor.

Gereken Özellikler

Kimya alanını sevmesi ve insanlarla iletişimini iyi olması gerekir.

Kazanılacak Ünvan

Eczacılık programını bitirenlere “Eczacı” ünvanı verilir. Eczacı, sağlık hizmetleri grubundan bir meslek adamı, aynı zamanda bir ticaret adamıdır. Serbest eczacı olarak ilaç alıp satmak bir ticaret işidir. Ancak halka ve sağlık memurlarına ilaçların kaliteleri, nitelikleri hakkında bilgi verme ve tavsiyelerde bulunma işleri dolayısıyla eczacılık bir sağlık mesleğidir. Eczacılar reçetelerde doktorlarca istenen hazırilaçları müşteriye satar, hazırlanması gerekli ilaçları hazırlar, reçetesiz satılan ilaçlar konusunda müşterileri uyarır. Eczacılar çalışmalarını laboratuvar, eczane gibi ilaç kokularının yaygın olduğu kapalı yerlerde yürütme durumundadırlar. Bu nedenle eczacı olmak isteyen bir kimsenin bu çalışma ortamını dikkate alması yararlı olur. Bir eczacının ekonomi ve alım satım işlerine de ilgi duyması, çalışmalarında çok dikkatli ve titiz davranması, orumluluk bilinci ile hareket etmesi gerekmektedir.

Çalışma Alanları

Eczacıların çoğunluğu kendilerine veya başkalarına ait eczanelerde, bir kısmı ise hastanelerin eczanelerinde sorumlu eczacı olarak, bazıları laboratuvarlarda, ilaç endüstrisinde araştırmacı veya ilaç tanıtıcısı olarak çalışırlar, küçük bir kısmı ise eğitim ile uğraşırlar.Eczacılık fakültesi mezunlarının kamu kuruluşlarında iş bulma olanağı son yıllarda çok azalmış görünmektedir. Serbest eczacı olmak isteyenler için de eczane açacakları bölge ya da şehir önem kazanmaktadır. Büyük kentlerde ihtiyaçtan fazla eczane vardır.

Özel Koşul Var Mı?

İki gözünün sağlıklı olması gerekmektedir.

Zorunlu Staj Var Mı?

6 ay zorunlu staj var.

Erasmus / Farabi / Mevlana

Erasmus, Farabi, Mevlana gibi programlara katılma hakları var.

DGS İle Geçiş Var Mı?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile öğrenci alınmıyor.

Kaç Net Gerekir

Hangi Üniversitelerde Var

Taban Puanları Ve Başarı Sıralamaları


yorumlar
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

yorum-yaz
BİR YORUM YAZIN

Soru: 10 + 6 kaçtır?