Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Hakkında Bilgi

A+
A-


Bölüm Hakkında Bilgi

Deniz Ulaştırma ve İşletme programı, denizcilik sektöründe ihtiyaç duyulan güverte sınıfı personelinin yetiştirilmesi amacıyla kurulmuştur. Limanlara giren ve çıkan yüklerin gümrük işlemlerinin yapılması, gemilerin deniz ticaret hukuku kurallarına göre işletilmesi ve denizcilikte çalışan personelin yönetimi alanında deniz işletmeciliği yapan veya deniz işletmecisine yardımcı olan kişilerdir.  

Hangi Dersler Var?

-Bilgi ve İletişim Teknolojileri, Denizcilik İngilizcesi I, Seyir I, Gemicilik I, Fizik, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I, Denizcilik Kimyası, Matematik I, Türk Dili ve Edebiyatı I, Seyir II, Gemicilik II, Vardiya Standartları I, Denizcilik İngilizcesi II, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II, Matematik II, Türk Dili ve Edebiyatı II, Göksel Seyir I, Denizcilik İngilizcesi III, Deniz Meteorolojisi, Uluslararası Denizcilik Sözleşmeleri, Gemi Yapısı ve Dengesi, Vardiya Standartları II, Deniz Hukuku, Göksel Seyir II, Gemi Manevrası, Denizcilik İngilizcesi IV, Yük İşlemleri ve Gemi Stabilitesi, Elektronik Seyir, Deniz İşletmeciliği ve seçmeli dersler bulunmakta.

Gereken Özellikler

Deniz ve liman işletmeciliği meslek elemanı olmak isteyenlerin; dikkatli ve tedbirli, hızlı düşünebilen ve doğru karar alabilen, yabancı dile ilgili, araştırmacı bir kişiliğe sahip ve yeniliklere açık, açık denizlerde çalışmaktan sıkılmayan, sabırlı, işbirliğine açık ve sorumluluk sahibi kimseler olmaları gerekir.

Kazanılacak Ünvan

Mezunlar gördükleri eğitime karşılık liman başkanlıklarına başvurarak; Denizde Kişisel Can Kurtarma Teknikleri, Temel İlkyardım, Tıbbi İlkyardım, Yangın Önleme ve Yangınla Mücadele, İleri Yangınla Mücadele, Can Kurtarma Araçlarını Kifayetli Kullanma Yeterliliği, Personel Güvenliği ve Sosyal Sorumluluk, Radar Gözlem ve Plotlama (ARPA), Vardiya Tutma ile Tanker Tanıtım sertifikalarını alırlar.

Çalışma Alanları

Güverte mezunları; 4. kaptan olarak işe başlayarak, belli hizmet dönemlerinden sonra kaptanlığa kadar yükselebilirler. Vardiya tutar ve geminin güvenli bir biçimde seyrini, limanlara yanaşıp geminin yükünü boşaltmasını ve yeni yük almasını sağlar.
Makine mezunları; 4. Makine zabiti olarak işe başlayarak belli hizmet dönemlerinden sonra başmühendisliğe kadar yükselirler. Makine dairesinde nöbet tutmak, gemideki tüm makine donanımının bakımını yapmak, aksaklıkları saptayıp onarmak ve makinelerin düzenli olarak işleyişini sağlamak görevleri arasındadır. Çalışma ortamı kapalı ve gürültülüdür.

İşletme mezunları; denizcilikle uğraşan firmalarla yatırımları değerlendirme, gemilerin ve yüklerinin sigorta işlemleri, limanlarda yüklenen veya boşaltılan mallarla ilgili işlemleri, uluslararası iş yapan firmalarda gemilere yük, yüke gemi bulunması gibi işleri yürütürler.Bu bölüm mezunları, Ulaştırma Bakanlığına veya özel sektöre ait denizcilik firmalarında görev alırlar. Denizde görev yapacak elemanlar için iş bulma şansı çok yüksektir. Karada çalışacakların iş bulma ve ilerleme olanakları iyi İngilizce bilmeye ve mesleki ehliyete bağlıdır

Özel Koşul Var Mı?

Yok

Zorunlu Staj Var Mı?

30 işgünü süren zorunlu stajı bulunmaktadır.

Erasmus / Farabi / Mevlana

DGS İle Geçiş Var Mı?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile öğrenci alımı mevcuttur.

Kaç Net Gerekir

Hangi Üniversitelerde Var

Taban Puanları Ve Başarı Sıralamaları


yorumlar
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

yorum-yaz
BİR YORUM YAZIN

Soru: 4 + 3 kaçtır?