Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Hakkında Bilgi

A+
A-


Bölüm Hakkında Bilgi

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümü, iktisat, sosyoloji, psikoloji, hukuk, yönetim gibi sosyal bilimlerin çeşitli disiplinleri ışığında çalışma yaşamını incelemekte, sosyal politika alanında eğitim-öğretim sunmaktadır.

Hangi Dersler Var?

Bölüm bünyesinde İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik, Çalışma Ekonomisi, Yönetim ve Çalışma Sosyolojisi, Yönetim ve Çalışma Psikolojisi adı altında dört anabilim dalı mevcuttur. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri programı işgücü piyasasının giderek farklılaşması ve zenginleşmesi, uluslararası işbölümündeki gelişmeler ve sendikal hareketlerdeki yeni eğilimleri dikkate alan bir eğitim-öğretim programı sunmaktadır. Programda, ilk iki yılda çalışma yaşamı Sosyoloji, Psikoloji, İktisat, Hukuk, Yönetim Bilimi gibi sosyal bilimin çeşitli alanları ışığında incelenir ve Siyasal Bilgiler Fakültesinin çeşitli bölümleri tarafından sunulan ortak dersler verilir. Daha sonraki yıllarda ise Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Sendikacılık, Sosyal Güvenlik, İş Hukuku, Endüstriyel Demokrasi, Servet ve Gelir Politikası, Türkiye’de ve uluslararası alanda Sosyal Politika konularına ağırlık verilir.

Gereken Özellikler

Bu alanda öğrenim yapmak isteyenlerin ekonomik ve toplumsal konulara ve bu çerçevede çalışma yaşamının konularına (işçi-işveren ilişkileri, sosyal güvenlik, iş hukuku, vb. gibi) ilgi duymaları beklenir. Ayrıca insan ilişkilerinde girişken, katılımcı olmaları öğrenimleri süresince başarılarını artırıcı rol oynayacaktır.

Kazanılacak Ünvan

4 yıllık lisans diploması almaya hak kazanırlar.Bu programı bitirenler “Çalışma Ekonomisti” unvanı verilir..

Çalışma Alanları

Mezunlar çalışma yaşamını ilgilendiren kamu ve özel sektörün çeşitli alanlarında iş bulabilmektedir. Devlet Planlama Teşkilatı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, SSK, Bağkur, Emekli Sandığı gibi sosyal güvenlik kurumları ile müfettiş veya uzman olarak kamu iktisadi teşebbüsleri ve özel işletmelerin endüstriyel ilişkiler ve sosyal işler bölümlerinde, çalışabilirler. Ayrıca sermaye piyasası ve rekabet kurulu gibi alanlarda da çalıştıkları ve iş sınavlarında başarılı oldukları gözlenmektedir.

Özel Koşul Var Mı?

Yok

Zorunlu Staj Var Mı?

Yok

Erasmus / Farabi / Mevlana

Evet

DGS İle Geçiş Var Mı?

Evet

Kaç Net Gerekir

Hangi Üniversitelerde Var

Taban Puanları Ve Başarı Sıralamaları


yorumlar
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

yorum-yaz
BİR YORUM YAZIN

Soru: 40 + 6 kaçtır?