Bankacılık Bölümü Hakkında Bilgi

A+
A-


Bölüm Hakkında Bilgi

Bankacılık sektörü, yerel ve yabancı aktörlerin yer aldığı rekabetçi ve büyüme potansiyeli çok yüksek bir yapı arz etmektedir. Sektördeki büyüme ve dinamizmin devam etmesi, aynı zamanda bankacılık sektörünü önemli bir istihdam alanı haline getirmektedir. Bankacılık Bölümü, hızla gelişen bu sektörde hizmet vermek üzere etik değerleri ön planda tutan, yönetim kalitesini artırabilecek, piyasalarda yaşananları yakından takip edip yorumlayabilen, riskler ve finansal problemler karşısında analiz yeteneğine sahip olan ve çözüm üretebilen vasıfta uzman ve yöneticiler yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Hangi Dersler Var?

İktisat, finans, muhasebe, hukuk, yönetim, istatistik ve matematik gibi temel derslerin yanı sıra, bankacılık sektöründe uzmanlık gerektiren risk yönetimi ve denetim gibi alanlara yönelik dersler de verilmektedir.

Gereken Özellikler

Bölümde okumak için özel bir nitelik aranmamaktadır.

Kazanılacak Ünvan

Bankacılık diploması

Çalışma Alanları

Bankalar ve bankacılık dışı finansal kurumlar ile BDDK, TCMB, SPK, İMKB gibi kamu kurumlarında istihdam olanağı bulunmaktadır.

Kamu ve özel sektöre ait bankalarda, finans kuruluşlarında, finansla uğraşan aracı kurumlarında, sigorta şirketlerinde, muhasebe şirketlerinde, değişik sektörlerin muhasebe servislerinde, bilgi işlem merkezlerinde çalışabilirler. Bankacılık sektörünün, ekonomik hayatın vazgeçilmez bir parçası olması sebebiyle alanında kendini yetiştirmiş, yeniliklere açık, dürüst ve çalışkan kişilere iş olanakları daima açık olacaktır.

Özel Koşul Var Mı?

Yok

Zorunlu Staj Var Mı?

Evet

Erasmus / Farabi / Mevlana

Evet

DGS İle Geçiş Var Mı?

Evet

Kaç Net Gerekir

Hangi Üniversitelerde Var

Taban Puanları Ve Başarı Sıralamaları


yorumlar
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

yorum-yaz
BİR YORUM YAZIN

Soru: 1 + 3 kaçtır?