Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü Hakkında Bilgi

A+
A-


Bölüm Hakkında Bilgi

Alman dili ve edebiyatı programında başta Almanya olmak üzere Almanca konuşulan ülkelerin edebiyatları ve kültürleri tarihi gelişim içinde bu bölüm öğrencilerine aktarılmaktadır. Alman dili ve edebiyatı programında başta Almanya olmak üzere Almanca konuşulan ülkelerin edebiyatları ve kültürleri tarihi gelişim içinde verilmektedir. Mezunlar orta dereceli okullarda öğretmenlik yapabilirler. Dilme bilme avantajı ile özel sektörde de iş bulabilirler. Alman dili ve edebiyatı programında Alman Dili ve başta Federal Almanya olmak üzere Almanca konuşulan ülkelerin edebiyatları ve kültürleri tarihi gelişimi içinde öğretilmektedir.

Hangi Dersler Var?

Dil incelemesi, gramer, metin inceleme teknikleri, çeviriye giriş, edebi metinler, kültür tarihi, Almanca-Türkçe çeviri, Türkçe-Almanca çeviri, konverzasyon, dil tarihi, eski alman edebiyatı, kültür ve iletişim bilimi.

Gereken Özellikler

Almanca Dili ve Edebiyatı Bölümünü seçenler dil ve edebiyata ilgili duyan, lise düzeyinde bu derslerde başarı gösteren kişiler olmalıdırlar. Çünkü bir kültürün başlıca unsurlarından biri olan dil ve edebiyat ancak okuyarak ve araştırarak öğrenilebilir. Bu sebepler bu alanı seçecek öğrencilerin yabancı dil kadar Türk dili ve edebiyatına da ilgili olmaları beklenir.

Kazanılacak Ünvan

Çalışma Alanları

Mezunlar öğretmelik yapmanın yanı sıra, satış-pazar-lama, ithalat-ihracat,  halkla ilişkiler, pazarlama,  yabancı dilde eğitim ve öğretim, yayın evleri, hava yolu taşımacılığı, lojistik, basın-yayın, uluslar arası ilişkiler gibi sektörlerde çalışma imkânına sahiptir.
Bu bölümden mezun olanlar banka ve banka benzeri kurum ve kuruluşların kambiyo servislerinde, başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Dış İşleri Bakanlığı gibi resmi kurumların dışilişkiler servislerinde, Almanya veya Alman dilinin konuşulduğu ülkelerle ticaret yapan özel şirket, acente ve bankalarda iş bulma imkânına sahiptir​.

Özel Koşul Var Mı?

Evet

Zorunlu Staj Var Mı?

Erasmus / Farabi / Mevlana

DGS İle Geçiş Var Mı?

Yok

Kaç Net Gerekir

Hangi Üniversitelerde Var

Taban Puanları Ve Başarı Sıralamaları


ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

BİR YORUM YAZIN

Soru: 4 + 4 kaçtır?


Basari Sıralamaları