Mescid-i Aksâ Nedir? Hakkında Kısaca Bilgi

Mescid-i Aksâ Nedir? Mescid-i Aksâ Hakkında Kısaca Bilgi (TDK), Mescid-i Aksâ nedir, Mescid-i Aksâ nasıl yazılır tdk, Mescid-i Aksâ anlamı tdk, Mescid-i Aksâ Hakkında Kısaca Bilgi,Terimleri Sözlüğü

Sizlere bu yazımızda –Mescid-i Aksâ – kelimesi hakkında bilgi vereceğiz. 

Mescid-i Aksâ  kelimesinin anlamı:

Mescid-i Aksâ Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Mescid-i Aksâ:
En uzak mescid demektir. Mescid-i Aksâ, Küdüs’dedir. İlk kıblemizdir. Beyti Makdis (kutsal ev) ismiyle de anılan ve Mescid-i Haram’dan sonra yeryüzünde yapılan ikinci mesciddir (Buhârî, Enbiyâ, 10,40. Müslim, Mesacid, 1-2). Mescid-i Aksâ, Müslümanların ilk kıblesi (Bakara, 2/144), Hz. Muhammed (a.s.)’in İsra olayında uğradığı (İsrâ, 17/1), Miracın başladığı, Hz. İsâ’ya kadar bir çok Peygamberin namaz kıldığı mesciddir. Günümüzde Mescid-i Aksâ; Kudüste, Süleyman Ma’bedînin güney tarafındaki camiye denilmektedir. Peygamberimiz ibadet amacıyla seyahat edilebilecek üç mescidden birinin Mescid-i Aksâ olduğunu bildirmiştir.

Mescid-i Aksa Genel Türkçe Terimi Olarak Mescid-i Aksa:
Kudüs’te, çok eskiden gelen peygamberlerin yaptırdıkları meşhur mabet.

Mescid-i Aksâ Hac ve Umre Terimi Olarak Mescid-i Aksâ:
En uzak mescid demektir. Mescid-i Aksâ, Küdüs’tedir. Beyti Makdis (kutsal ev) ismiyle de anılan ve Mescid-i Haram’dan sonra yeryüzünde yapılan ikinci mesciddir (Buhârî, Enbiyâ, 10,40. Müslim, Mesacid, 1-2). Mescid-i Aksâ, Müslümanların ilk kıblesi (Bakara, 2/144), Hz. Muhammed (a.s.)’in İsra olayında uğradığı (İsrâ, 17/1), Miracın başladığı, Hz. İsâ’ya kadar bir çok Peygamberin namaz kıldığı mesciddir.Günümüzde Mescid-i Aksâ; Kudüste, Süleyman Ma’bedînin güney tarafındaki camiye denilmektedir. Peygamberimiz ibâdet amacıyla seyahat edilebilecek üç mescidden birinin Mescid-i Aksâ olduğunu bildirmiştir. (İbn Mâce, Salât, 197).

Zıt Anlamlı Kelimeler İçin Tıklayınız

Terimler Sözlüğü İçin Tıklayınız

Nasıl Yazılır Kelimeleri İçin Tıklayınız

Atasözleri ve Anlamları İçin Tıklayınız

Deyimlerin Anlamı ve Cümle İçinde Kullanımları İçin Tıklayınız

yorumlar
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

yorum-yaz
BİR YORUM YAZIN

Soru: 40 + 6 kaçtır?