Halkla İlişkiler Bölümü Nedir? Ne İş Yapar?

Karatay

Halkla İlişkiler bölümü hangi üniversitelerde var, Halkla İlişkiler bölümü iş olanakları,Halkla İlişkiler bölümü taban puanları,Halkla İlişkiler bölümü olan üniversiteler,Halkla İlişkiler bölümü atamaları,Halkla İlişkiler bölümü dersleri,Halkla İlişkiler bölümü taban puanları,Halkla İlişkiler bölümü kaç yıllık,Halkla İlişkiler maaşları

Halkla İlişkiler Bölümü Nedir?

Halkla İlişkiler lisans programı teori ve uygulamanın bütünleşik bir yapıda bulunduğu, teorik bilgiyi deneyimleme şansı tanıyan ve öğrencilerin sosyal konular üzerine farklı perspektifler edinmesini amaçlayan bir program olarak tasarlanmıştır. Halkla ilişkiler sektörü ile yakın ilişkileri ve diyaloğu ile de dikkat çeken program, iletişim sektörünün dinamiklerine aşina ve bu dinamikleri stratejik anlamda analiz edebilen öğrenciler mezun etmeyi hedeflemektedir. Öğrenciler, alacakları eğitim ile bir kurumu anlama, analiz etme, strateji ve kimlik geliştirme, kurumsal yapıyı çözümleme, paydaşlarla iletişimi yönetme ve sorunlara çözümler üretme gibi yönetim kabiliyeti ve uzmanlık gerektiren görevleri yerine getirebilmek için gerekli bilgi ve becerileri kazanmış olarak mezun olacaklardır.

Halkla İlişkiler Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Halkla İlişkiler bölümü eğitim süresi 4 yıldır.

Halkla İlişkiler Bölümü Dersleri Nelerdir?

– Yaratıcı ve meraklı,
– Sezgisel zekâsı yüksek,
– Dış görünüşüne özen gösteren
– İyi iletişim kurabilen,
– Görsel hafızası güçlü,
– Problem çözebilen,
– İkna yeteneği olan,
– İyi gözlem yapabilen,
– Hızlı karar alabilen,
– Estetik duyguya sahip,
– Ayrıntıları algılayabilen,
– Dikkatli ve sabırlı,
– Olaylar arasında neden-sonuç ilişkilerini görebilen

Halkla İlişkiler Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Halkla ilişkiler bölümü mezunları, resmi ve özel kuruluşların tanıtım bölümlerinde çalışırlar. Reklam ve kamuoyu araştırma şirketlerinde tanıtım ve araştırma bölümlerinde çalışabilirler.

Halkla İlişkiler Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Halkla İlişkiler programı mezunları; kamu kurum ve kuruluşlarından şirketlere, sivil toplum kuruluşlarından farklı toplumsal örgütlenmelere uzanan birçok kurum ve kuruluş bünyesinde ve halkla ilişkiler ajanslarında, iletişim uzmanlığı pozisyonlarında çalışabilirler. Mezun olan öğrenciler kamu kurum ve kuruluşlarından şirketlere, sivil toplum kuruluşlarından farklı toplumsal örgütlenmelere uzanan birçok kurum ve kuruluş bünyesinde iletişim yönetimi pozisyonlarında çalışmaktadırlar.

Bugün Türkiye’nin önde gelen kurum ve kuruluşlarında iletişim sektörünü yönlendirilen uygulamacı ve danışmanlar olarak yönetici pozisyonlarında görev alan Halkla İlişkiler mezunları, bir yandan iletişim sektörünü yeniden şekillendirirken bir yandan hayata geçirdikleri birçok yenilikçi projeyle de almış oldukları eğitim sürecini profesyonel iş hayatlarına başarıyla yansıtmaktadırlar.

Halkla İlişkiler Bölümü DGS İle Geçiş Var Mı?

Halkla İlişkiler bölümüne DGS ile geçiş vardır.

Halkla İlişkiler Bölümü İçin Kaç Net Yapmak Gerekiyor?

Bu bölüm için kaç net gerektiğini öğrenmek için tıklayınız.

Halkla İlişkiler Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?

Bu bölümün hangi Üniversitelerde olduğunu öğrenmek için tıklayınız.

Halkla İlişkiler Bölümü Taban Puanları Nelerdir?

Halkla İlişkiler Taban Puanları için tıklayınız.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

BİR YORUM YAZIN

Soru: 10 + 6 kaçtır?


Basari Sıralamaları