Gemi İnşaatı Bölümü Nedir? Ne İş Yapar?

Gemi İnşaatı Bölümü Nedir? Ne İş Yapar?

Gemi İnşaatı bölümü hangi üniversitelerde var, Gemi İnşaatı bölümü iş olanakları,Gemi İnşaatı bölümü taban puanları,Gemi İnşaatı bölümü olan üniversiteler,Gemi İnşaatı bölümü atamaları,Gemi İnşaatı bölümü dersleri,Gemi İnşaatı bölümü taban puanları,Gemi İnşaatı bölümü kaç yıllık,Gemi İnşaatı maaşları

Gemi İnşaatı Bölümü Nedir?

Gemi inşaatı bölümünde çalışacak olan öğrencilere, teknik resim, son teknolojileri kullanarak bir geminin inşasını planlayabilmek ve inşa süreci ile ilgili eğitimler verilir.

Bölümün amacı, gemi inşasında profesyonel ve yetkin olarak çalışabilecek personellerin sektöre kazandırılmasıdır. Aynı zamanda bölümün bir diğer amacı da bu alan ilgi duyan kişilere kariyer fırsatı yaratmaktır.

 

Gemi İnşaatı Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Gemi İnşaatı bölümü eğitim süresi 2 yıldır.

Gemi İnşaatı Bölümü Dersleri Nelerdir?

– Gemi Ä°nÅŸaatına GiriÅŸ
– Gemi Makineleri Elemanları
– Ä°malat Ä°ÅŸlemleri
– Teknik Resim
– Bilgisayar Programlama
– Matematik
– Kimya
– Teknolojinin Bilimsel Ä°lkeleri
– Gemi Elektrik Sistemleri
– Gemi Geometrisi
– Gemi Makineleri
– Malzeme Bilgisi
– Bilgisayar Destekli Tasarım
– Mesleki Resim
– Bilgisayar Destekli Çizim
– Ä°leri Kaynak Teknolojisi
– Gemi Ana ve Yardımcı Sistemleri
– Endüstriyel Malzemeler
– Ä°ÅŸ SaÄŸlığı ve GüvenliÄŸi
– Tersane Organizasyonu
– Uluslararası Denizcilik SözleÅŸmeleri
– Gemi Mukavemeti

Gemi İnşaatı Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Proje tasarımı ve çizimini yapar. Gemi inşasında kullanılan malzemeleri sınıflandırır ve muayene eder, kullanıma hazır hale gelmesini sağlar. Çeliklere kullanılacak ısıl işlemlerin yapım tekniklerini belirleyip uygular. Ölçme ve kontrol aletlerini kullanarak doğru ve hassas ölçme ve kontrol işlemlerini yapar, ana projeye aykırı bir durum var ise, sorumlularına hataları bildirerek doğru limitler içerisinde kalmasını sağlar. Soğuk şekillendirme makinelerinde kesme ve bükme uygulamalarını yönetir ve gerekirse kendisi yapar. Boru bağlantı elemanlarını kullanarak boru bağlantıları kurar. Boya ve raspa (demir, tahta yüzeylerdeki boya, pas vb. çıkarma, pürüzleri gidermek amacıyla kullanılan iri dişli bir törpü) işlerinin yapılmasını sağlar. Kalite kontrol işlemlerini yaparak geminin klas kuruluşlarınca uygun tekniklerle üretildiğinin belgelenmesini sağlar. Bakım ve onarım işlerini yapar ve/veya yapılmasını sağlar. Basit gemi elemanlarını yapar. Koruyucu gaz ve toz altı kaynak yöntemleri ile temel kaynak işlemlerini planlar ve gerekirse yapar.

Gemi İnşaatı Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Gemi İnşaatı Programı mezunları esas olarak gemi inşaatı teknikeri olarak öncelikle büyük tersanelerde iş bulma olanağına sahiptir. Farklı tipte gemilerin inşa edildiği ve büyük bakım ve onarımlarının yapıldığı tersanelerde, gemi ve yat bakım ve onarım tesislerinde ve atölyelerinde ancak nitelikli ve uygun şekilde eğitilmiş gemi inşa teknisyen ve teknikerleri görev yapabilmektedir. Mezunlar ayrıca, teknik resim, kaynak teknolojileri, atölye çalışmaları ve gemi onarımı alanlarında rahatlıkla iş bulabilirler.

Gemi İnşaatı Bölümü İçin Kaç Net Yapmak Gerekiyor?

Bu bölüm için kaç net gerektiğini öğrenmek için tıklayınız.

Gemi İnşaatı Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?

Bu bölümün hangi Üniversitelerde olduğunu öğrenmek için tıklayınız.

Gemi İnşaatı Bölümü Taban Puanları Nelerdir?

Gemi İnşaatı Taban Puanları için tıklayınız.

yorumlar
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

yorum-yaz
BÄ°R YORUM YAZIN

Soru: 2 + 2 kaçtır?