Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Nedir? Ne İş Yapar?

Karatay

Geleneksel Türk Sanatları bölümü hangi üniversitelerde var, Geleneksel Türk Sanatları bölümü iş olanakları,Geleneksel Türk Sanatları bölümü taban puanları,Geleneksel Türk Sanatları bölümü olan üniversiteler,Geleneksel Türk Sanatları bölümü atamaları,Geleneksel Türk Sanatları bölümü dersleri,Geleneksel Türk Sanatları bölümü taban puanları,Geleneksel Türk Sanatları bölümü kaç yıllık,Geleneksel Türk Sanatları maaşları

Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Nedir?

Türk toplumun gelenek ve görenekleri kendine özgü kültürü binlerce yıl öncesine dayanmaktadır. El sanatları insanoğlunun varlığının başlamasıyla birlikte tabiat şartlarına göre şekil almıştır. İlk örneklerini ise insanların genel ihtiyaçlarını gidermek adına; örtünmek ve korunmak ile başlamıştır. Zamanla gelişerek çevre koşullarına göre şekil almış ve çoğalmıştır. Ortaya çıktığı toplumun özelliklerini yansıttığı için geleneksel olarak tanımlanmıştır. Geleneksel Türk sanatları bölümünün amacı; her biri birer kültürü temsil eden halı, kilim gibi değerleri bilimsel araştırma yöntemlerini kullanarak korumak ve tüm dünyanın tanımasını sağlamaktır.

Geleneksel Türk sanatları bölümü güzel sanatlar fakültesinde 4 yıllık lisans eğitimi vermektedir. Yetenek sınavı ile öğrenci kabul eden bölümünün, her üniversitede farklılık gösterebilen kabul koşulları vardır. Üniversitelere göre kâğıt ve zaman ölçüleri değişiklik gösterse de öğrencilere yeteneklerini ve hayal güçlerini ortaya çıkartacak sorular sorulur. Dolayısı ile bölümü tercih etmek isteyen öğrencilerin yeteneklerine ve hayal güçlerine güvenmeleri gerekir.

Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Geleneksel Türk Sanatları bölümü eğitim süresi 4 yıldır.

Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Dersleri Nelerdir?

– Güzel Sanatlar ve Estetik Bilgisi
– Temel Tasarım
– Dekoratif Yüzey Boyama
– Hat
– Minyatür
– Ebru
– Seramik
– Dekoratif Süs Eşya Yapımı
– Geleneksel Türk Desenleri
– Sanat tarihi

Vb. bir çok dersten eğitim süreleri içerisinde sorumlu olacaklardır.

Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Bu program mezunları; ilgili Sanat Alanlarında kamu, veya özel sektörde çalışma imkanına sahiptirler. Ayrıca sanatçı olarak, atölye sistemi ile sanatlarını devam ettirir, ürettikleri eserleri sergileyebilirler. Danışman olarak sanatları ile ilgili Ekspertis olabilirler . Restorasyon ve Konservasyon konularında ise alanları ile ilgili görev alabilirler, danışmanlık yapabilirler. Lisans yeterliliği yanı sıra Pedagojik Formasyon programını tamamlamaları koşuluyla öğretmen olarak atanabilirler.

Geleneksel Türk Sanatları Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Geleneksel Türk sanatları mezunları kamu ve özel kuruluşlarda sanat danışmanı olarak çalışabilir. Geleneksel Türk sanatları bölümü mezunları halıcılık, minyatür, ebru, ahşap oymacılığı, at arabacılığı, cam işçiliği, gibi alanlarda sanatlarını icra etmek için istihdam edilebilir.

Geleneksel Türk Sanatları Bölümü DGS İle Geçiş Var Mı?

Geleneksel Türk Sanatları bölümüne DGS ile geçiş vardır.

Geleneksel Türk Sanatları Bölümü İçin Kaç Net Yapmak Gerekiyor?

Bu bölüm için kaç net gerektiğini öğrenmek için tıklayınız.

Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?

Bu bölümün hangi Üniversitelerde olduğunu öğrenmek için tıklayınız.

Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Taban Puanları Nelerdir?

Geleneksel Türk Sanatları Taban Puanları için tıklayınız.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

BİR YORUM YAZIN

Soru: 1 + 3 kaçtır?


Basari Sıralamaları