Enerji Tesisleri İşletmeciliği Bölümü Nedir? Ne İş Yapar?

Karatay

Enerji Tesisleri İşletmeciliği bölümü hangi üniversitelerde var, Enerji Tesisleri İşletmeciliği bölümü iş olanakları,Enerji Tesisleri İşletmeciliği bölümü taban puanları,Enerji Tesisleri İşletmeciliği bölümü olan üniversiteler,Enerji Tesisleri İşletmeciliği bölümü atamaları,Enerji Tesisleri İşletmeciliği bölümü dersleri,Enerji Tesisleri İşletmeciliği bölümü taban puanları,Enerji Tesisleri İşletmeciliği bölümü kaç yıllık,Enerji Tesisleri İşletmeciliği maaşları

Enerji Tesisleri İşletmeciliği Bölümü Nedir?

Günümüze kadar keşfedilmiş her türlü enerjinin yeterli, kaliteli, sürekli, düşük maliyetli ve çevreyle uyumlu bir şekilde üretilmesi, tüketiciye su­nulması ve ekonomik olarak kullanılması süreçlerini kapsayan disiplin­ler arası bir programdır. Enerji lojistiği bakımından üç kıta arasında bir kavşak noktası konumundaki ülkemizde ilk ve tek olan bu programımı­zın amacı; konvansiyonel, alternatif ve yenilenebilir enerji kaynakların­dan elde edilen enerjinin başlangıç noktasından son kullanıcıya kadar ulaştırılmasını kapsayan tüm süreçlerin planlanması, icrası, kontrolü ve iyileştirilmesinde görev alacak nitelikli insan gücünü yetiştirmektir.

Enerji Tesisleri İşletmeciliği Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Enerji Tesisleri İşletmeciliği bölümü eğitim süresi 2 yıldır.

Enerji Tesisleri İşletmeciliği Bölümü Dersleri Nelerdir?

– Ticari matematik
– Pazarlama ilkeleri
– Teknolojik ürün tanıtımı ve pazarlama
– Pazarlama hukuku
– Girişimcilik
– Dijital pazarlama
– İşlem tablosu programlama
– İş sağlığı ve güvenliği
– İşletme yönetimi
– Perakende yönetimi
– Pazarlamada değişen trendler
– Ambalaj ve ürün tasarımı
– Tüketici davranışları
– Satış gücü eğitimi
– Satış saha planlaması

Enerji Tesisleri İşletmeciliği Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Her türlü enerji tesisinin kurulması ve işletilmesinde etkin olarak görev alırlar. Enerji tesisinde kullanılacak makine ve cihazları temin ederler.  Temin edilen makine, alet ve cihazların montajını sağlarlar. Tüm bu alet, cihaz veya makinelerin düzenli bakımlarını yapar ve arıza halinde onarırlar. İş sağlığı ve güvenliğini sağlar. Tesiste çalışan işçiler arasında koordinasyonu sağlar. Tesisin işleyişi ile ilgili kayıtları tutar.  Ar-Ge faaliyetlerinde bulunur.

Enerji Tesisleri İşletmeciliği Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Programdan mezun olanlar T.C. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığın bağlı kurumlarında, Petrol ve Gaz Rafineri İşletmelerinde, Ulusal ve Uluslararası Akaryakıt ve Gaz Dağıtım şirketlerinde, Ulusal ve Uluslararası Enerji şirketlerinde, belli bir miktardan çok enerji kullanan tüm kurum ve kuruluşlarda, Akaryakıt ve Gaz Dağıtım İstasyonlarında, Servis İstasyonlarında, akaryakıt ve gaz dağıtım istasyonu olan tüm özel ve kamu sektör birimlerinde, Enerji Piyasaları Düzenleme Kurumunda, bünyesinde akaryakıt istasyonu bulunan konaklama tesislerinde, Lojistik Firmaları ve Ulaşım alanında, özel sektörde enerji sistemleri ve teknolojileri ile ilgili tüm alanlar, Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, Elektrik İşleri Etüd İdaresi, Elektrik Üretim A.Ş,Türkiye Elektrik İletim A.Ş, Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş, Devlet Su İşleri, Türkiye Petrolleri Arama Ortaklığı, Türkiye Boru Hatları Taşıma A.Ş, Türk Petrol Rafineleri A.Ş gibi kurum ve kuruluşlarda iş bulma imkânına sahiptirler.

Enerji Tesisleri İşletmeciliği Bölümü İçin Kaç Net Yapmak Gerekiyor?

Bu bölüm için kaç net gerektiğini öğrenmek için tıklayınız.

Enerji Tesisleri İşletmeciliği Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?

Bu bölümün hangi Üniversitelerde olduğunu öğrenmek için tıklayınız.

Enerji Tesisleri İşletmeciliği Bölümü Taban Puanları Nelerdir?

Enerji Tesisleri İşletmeciliği Taban Puanları için tıklayınız.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

BİR YORUM YAZIN

Soru: 10 + 6 kaçtır?


Basari Sıralamaları