Elektronik Mühendisliği Nedir? Ne İş Yapar?

Karatay

Elektronik Mühendisliği bölümü hangi üniversitelerde var, Elektronik Mühendisliği bölümü iş olanakları,Elektronik Mühendisliği bölümü taban puanları,Elektronik Mühendisliği bölümü olan üniversiteler,Elektronik Mühendisliği bölümü atamaları,Elektronik Mühendisliği bölümü dersleri,Elektronik Mühendisliği bölümü taban puanları,Elektronik Mühendisliği bölümü kaç yıllık,Elektronik Mühendisliği maaşları

Elektronik Mühendisliği Bölümü Nedir?

Elektronik Mühendisliği programının amacı; zayıf (elektronik) akımlarla çalışan alet ve sistemlerin yapımı, geliştirilmesi ile elektrik üretimi, iletimi, dağıtımı ve sistemin bakımıyla ilgili konularda eğitim yapmaktır .

Elektronik Mühendisliği Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Elektronik Mühendisliği bölümü eğitim süresi 4 yıldır.

Elektronik Mühendisliği Bölümü Dersleri Nelerdir?

Bu programda Matematik ve Fizik temel bilim dalları tabanı üzerinde Elektronik ve Elektromanyetik Dalga Teorisi gibi haberleşme sistemlerine ilişkin dersler kuramsal ve uygulama- olarak okutulmaktadır. Yaz aylarında staj yaptırılır.

Elektronik Mühendisliği Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Elektronik Mühendisliği programını bitirenlere “Elektronik Mühendisi” unvanı verilir . Elektronik mühendisi radar, radyo, televizyon ve bilgisayar gibi, zayıf akımla çalışan aletlerle cihazların tasarımı, üretimi, kullanımı ve geliştirilmesi ile ilgili işlerin yürütülmesini sağlar.

Elektronik Mühendisliği Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Elektronik Mühendislerinin büyük bir kısmı, PIT,TRT, Türk Telekom ve THY gibi kamu kuruluşlarında, bir kısmı özel sektörde ya da serbest çalışmaktadırlar . Ülkemizin elektronik mühendislerine ihtiyacı vardır . Elektronik mühendisleri, meslek liselerinde telekomünikasyon, endüstriyel elektronik ve tıp elektroniği gibi elektronik ile ilgili dersler vererek öğretmen olarak atanabilirler .Yalnız bunun için öğretmenlik meslek bilgisi kazandıran ek bir eğitim görmüş olmaları gerekir.

Elektronik Mühendisliği Bölümü DGS İle Geçiş Var Mı?

Elektronik Mühendisliği bölümüne DGS ile geçiş vardır.

Elektronik Mühendisliği Bölümü İçin Kaç Net Yapmak Gerekiyor?

Bu bölüm için kaç net gerektiğini öğrenmek için tıklayınız.

Elektronik Mühendisliği Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?

Bu bölümün hangi Üniversitelerde olduğunu öğrenmek için tıklayınız.

Elektronik Mühendisliği Bölümü Taban Puanları Nelerdir?

Elektronik Mühendisliği Taban Puanları için tıklayınız.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

BİR YORUM YAZIN

Soru: 53 + 4 kaçtır?


Basari Sıralamaları