Eczacılık Bölümü Nedir? Ne İş Yapar?

Eczacılık bölümü hangi üniversitelerde var, Eczacılık bölümü iş olanakları,Eczacılık bölümü taban puanları,Eczacılık bölümü olan üniversiteler,Eczacılık bölümü atamaları,Eczacılık bölümü dersleri,Eczacılık bölümü taban puanları,Eczacılık bölümü kaç yıllık,Eczacılık maaşları

Eczacılık Bölümü Nedir?

Eczacılık programında; sentetik, yarı sentetik veya biyolojik kökenli ilaç hammaddelerinin elde edilmesi, fiziksel, kimyasal ve biyolojik özelliklerinin incelenmesi, değer­lendirilmesi, kaliteli ilaç üretimi ve ilaçların saklanması, kullanılması gibi konularda eğitim ve araştırma yapılır.

Eczacılık Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Eczacılık bölümü eğitim süresi 5 yıldır.

Eczacılık Bölümü Dersleri Nelerdir?

Eczacılık programında, başta Kimya olmak üzere Fizik, Matematik ve Biyoloji dersleri verilir . ilaç ham maddeleri ve şekillerinin üretim teknikler ine ve kullanışlarına ilişkin lisans dersleri ise genellikle son iki yılda toplanmıştır . Eczacılık Fakültelerinde dersler kuramsal ve uygulamalı olarak yürütülür. Öğrenciler uygulama derslerini fakülte laboratuvarlarında sürdürmekte ve eğitim süresi boyunca değişik yıllara dağılmış olarak eczane, hastane ve endüstride staj yapmaktadırlar.

Eczacılık Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Eczacılık programını bitirenlere “Eczacı” unvanı verilir . Eczacı, sağlık hizmetleri grubundan bir meslek adamı, aynı zamanda bir ticaret adamıdır . Serbest eczacı olarak ilaç alıp satmak bir ticaret işidir. Ancak halka ve sağlık memurlarına ilaçların kaliteleri, nitelikleri hakkında bilgi verme ve tavsiyelerde bulunma işleri dolayısıyla eczacılık bir sağlık mesleğidir. Eczacılar reçetelerde doktorlarca istenen hazır ilaçları müşteriye satar, hazırlanması gerekli ilaçları hazırlar, reçetesiz satılan ilaçlar konusunda müşterileri uyarır. Eczacılar çalışmalarını laboratuvar, eczane gibi ilaç koku­larının yaygın olduğu kapalı yerlerde yürütürler. Bu nedenle eczacı olmak isteyen bir kimsenin bu çalışma ortamını dikkate alması yararlı olur. Bir eczacının ekonomi ve alım satım işlerine de ilgi duyması, çalışmalarında çok dikkatli ve titiz davranması, sorumluluk bilinci ile hareket etmesi gerekmektedir.

Eczacılık Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Eczacıların çoğunluğu kendilerine veya başkalarına ait eczanelerde, bir kısmı ise hastanelerin eczanelerinde sorumlu eczacı olarak, bazıları laboratuvarlarda ve ilaç endüstrisinde araştırmacı veya ilaç tanıtıcısı olarak çalışırlar, küçük bir kısmı ise eğitim ile uğraşırlar. Eczacılık Fakültesi mezunlarının kamu kuruluşlarında iş bulma olanağı son yıllarda çok azalmış görünmektedir. Serbest eczacı olmak isteyenler için de eczane açacakları bölge ya da şehir önem taşımaktadır . Büyük kentlerde ihtiyaçtan fazla eczane vardır.

Eczacılık Bölümü DGS İle Geçiş Var Mı?

Eczacılık bölümüne DGS ile geçiş vardır.

Eczacılık Bölümü İçin Kaç Net Yapmak Gerekiyor?

Bu bölüm için kaç net gerektiğini öğrenmek için tıklayınız.

Eczacılık Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?

Bu bölümün hangi Üniversitelerde olduğunu öğrenmek için tıklayınız.

Eczacılık Bölümü Taban Puanları Nelerdir?

Eczacılık Taban Puanları için tıklayınız.

yorumlar
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

yorum-yaz
BİR YORUM YAZIN

Soru: 4 + 4 kaçtır?