Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü Nedir? Ne İş Yapar?

Karatay

Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü hangi üniversitelerde var, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü iş olanakları,Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü taban puanları,Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü olan üniversiteler,Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü atamaları,Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü dersleri,Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü taban puanları,Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü kaç yıllık,Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği maaşları

Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü Nedir?

Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği programının amacı; hem denizde güverte ve makine zabiti hem de denizcilik acentalarında çalışacak elemanlar yetiştirmektir .

Bu programda okuyan öğrenciler 1. sınıfın sonunda üç anabilim dalından birini seçmek durumundadırlar. Bunlar:

  1. Gemi Yönetimi Mühendisliği (Güverte)
  2. Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği (Makine)
  3. Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği (İşletme)

Bu üç daldan mezun olanlara “Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Lisans Diploması” verilmektedir. Diplomada dal adı belirtilmektedir.

Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü eğitim süresi 4 yıldır.

Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü Dersleri Nelerdir?

Matematik, Fizik, Kimya, Bilgisayar Programlama, Gemi Mühendisliğine Giriş, Deniz, Örf – Adet ve Liderlik, Malzeme Bilgisi gibi dersler okutulur.

Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Bu üç daldan mezun olanların hepsine “Deniz Ulaştırma işletme Mühendisliği Lisans Diploması” verilmekte ve diplomada dal adı belirtilmektedir . Güverte zabiti olarak çalışacak mezunlar 4. Kaptan olarak işe başlarlar, belli hizmet dönemlerinden sonra kaptanlığa (süvariliğe) kadar yükselirler . Gemide bulunan her kaptanın belli görevleri vardır. Bunlar genellikle her gün köprü üstünde sekiz saat değişmeli olarak nöbet tutmak ve geminin güvenli biçimde seyrini, limanlara yanaşıp yükünü boşaltmasını ve yeni yük almasını sağlamaktır . Makine zabiti olarak çalışacak mezunlar 4. Makine Zabiti olarak işe başlayarak, belli hizmet dönemlerinden sonra 1. Makine Zabitliğine (baş mühendisliğe) kadar yükselirler. Mezunların genel olarak yaptıkları işler, her gün sekiz saat makine dairesinde değiş­meli olarak nöbet tutmak, makinelerde çıkabilecek aksaklık­ları saptayıp onarmak, gemideki tüm makine donanımının bakımını yapmak ve düzenli olarak işleyişini sağlamaktır.

Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Deniz ulaştırma işletme mühendisleri Ulaştırma Bakanlığı’na veya özel sektöre ait denizcilik kuruluşlarında görev alırlar. Denizde görev yapacak elemanların iş bulma şansı çok yüksektir. Karada çalışacakların ise iş bulma ve ilerleme olanakları iyi derecede İngilizce bilmesi ve mesleki ehliyetine bağlıdır. Ülkemizde deniz yolu ile ulaşıma verilen önem giderek artmaktadır . Bu da mezunların iş bulma imkanlarını arttırmaktadır

Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü DGS İle Geçiş Var Mı?

Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümüne DGS ile geçiş vardır.

Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü İçin Kaç Net Yapmak Gerekiyor?

Bu bölüm için kaç net gerektiğini öğrenmek için tıklayınız.

Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?

Bu bölümün hangi Üniversitelerde olduğunu öğrenmek için tıklayınız.

Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü Taban Puanları Nelerdir?

Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Taban Puanları için tıklayınız.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

BİR YORUM YAZIN

Soru: 52 + 4 kaçtır?


Basari Sıralamaları