Biyoteknoloji Nedir? Ne İş Yapar?

Karatay

Biyoteknoloji bölümü hangi üniversitelerde var, Biyoteknoloji bölümü iş olanakları,Biyoteknoloji bölümü taban puanları,Biyoteknoloji bölümü olan üniversiteler,Biyoteknoloji bölümü atamaları,Biyoteknoloji bölümü dersleri,Biyoteknoloji bölümü taban puanları,Biyoteknoloji bölümü kaç yıllık,Biyoteknoloji maaşları

Biyoteknoloji Bölümü Nedir?

Biyoteknolojinin farklı tanımları olsa da en geniş ve basit hali ile biyolojik sistemlerin, yaşayan organiz- maların ve türevlerinin mühendislik, teknoloji ve tıp alanlarında uygulanması ve kullanılmasıdır.

Günümüzde Biyoteknoloji çok farklı uygulama alanları ile karşımıza çıkmaktadır. Biyoteknolojinin disip- linler arası bir çalışma alanı olması nedeniyle, aslında birçok uygulamanın ilgili alanların birden fazlası için geçerli olduğunu görmekteyiz.

Biyoteknoloji Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Biyoteknoloji bölümü eğitim süresi 4 yıldır.

Biyoteknoloji Bölümü Dersleri Nelerdir?

– Biyo-matematik,
– İş Sağlığı ve Güvenliği,
– Bilgi Teknolojileri ve Uygulamaları,
– Moleküler Biyofizik,
– Hücre Biyolojisi,
– Biyo-analitik,
– Farmasötik Biyoteknoloji,
– Mikroakışkanların Biyolojik Uygulamaları,
– Biyogüvenlik ve Biyoetik,
– Medikal Biyoteknoloji,
– Rekombinant DNA Teknikleri,
– Genetik Mühendisliği,
– Hayvan Hücre Kültürü,
– Endüstriyel Biyoteknoloji,
– Biyoinformatik,

Ve daha birçok dersi 8 yarıyıllık eğitimleri süresince başarı ile tamamladıkları takdirde “Biyoteknoloji Lisans Diploması” almaya hak kazanırlar.

Biyoteknoloji Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Biyoteknoloji mezunları, dört yıllık lisans eğitimlerini tamamladıktan sonra “biyoteknolog” olarak anılırlar. Biyoteknologlar, aldıkları eğitimden dolayı pek çok farklı işte çalışabilmektedir. Çalıştıkları alanda yetersiz görülen verimlerin arttırılması için canlılar üzerinde teknolojik çalışmalar yaparlar.

Biyoteknoloji Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Biyoteknoloji bölümü, mezunları için geniş iş olanaklarına sahiptir. Verilen eğitimler ve öğrencinin kendini geliştirmesine bağlı olarak çalışılabilecek alanlar genişlemektedir. Genellikle canlılar üzerinde çalışmalar yapmaktadırlar. Verimi arttırmak, üretimi düzenlemek, araştırmalar yapmak biyoteknologların görevleri arasındadır.

İş olanakları genel tabirle tarım, çevre ve sağlık olarak belirlenmiştir. Organ tedavileri, fizik tedavi, insan sağlığına katkı sağlayacak üretimler, kanserli hücre araştırmaları iş alanlarındandır. Ayrıca meyve, sebze ve tıbbi bitkiler için üretim sağlanabilen alanlar da biyoteknologların mesleki alanlarındandır.

Biyoteknologlar iş hayatlarında elektrik – elektronik, makine, nükleer enerji, bilgisayar, yazılım gibi mühendisliklerden yararlanmaktadır. Eğitim hayatı süresince programlama bilgisini öğrenmek iş hayatında öğrencilere katkı sağlamaktadır. Bölüm mezunları canlılarla ilgili olan neredeyse her bilimle ilgilenebileceği gibi teknoloji üzerinden de ilerlemeler yaparak kariyer gelişimi sağlayabilmektedir.

Biyoteknoloji Bölümü DGS İle Geçiş Var Mı?

Biyoteknoloji bölümüne DGS ile geçiş vardır.

Biyoteknoloji Bölümü İçin Kaç Net Yapmak Gerekiyor?

Bu bölüm için kaç net gerektiğini öğrenmek için tıklayınız.

Biyoteknoloji Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?

Bu bölümün hangi Üniversitelerde olduğunu öğrenmek için tıklayınız.

Biyoteknoloji Bölümü Taban Puanları Nelerdir?

Biyoteknoloji Taban Puanları için tıklayınız.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

BİR YORUM YAZIN

Soru: 1 + 3 kaçtır?


Basari Sıralamaları