Bilim ve Teknolojiye Yön Veren Mezunlar KTO Karatay’da Yetişiyor

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, eğitim, öğretim ve bilimsel araştırma alanlarında öncü rol üstlenmekte, disiplinlerarası bir yaklaşımla öğrencilerini çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatmaktadır.

Yaşam kalitesinin iyileştirilmesi ve sürekli değişen çevre şartlarına uyum sağlanabilmesi, mühendislik alanlarının ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Mühendislik, bu hizmeti yerine getirebilmek için bilim ile insanlık arasında bir köprü kurarak önemli bir rol üstlenmektedir. Yoğun mühendislik araştırmaları sadece yeni teknolojilerin geliştirilmesini sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda sistematik bir bilgi birikimi oluşturmaktadır.

KTO Karatay Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesinde eğitim, bir yıl İngilizce hazırlık ile başlayarak bütün bölümlerde 4 yıldır. Fakültede, Endüstri Mühendisliği hariç diğer tüm bölümlerde eğitim en az %30 oranında İngilizce olarak verilmektedir. Bu yaklaşım sayesinde mezunlar hem Türkçe hem de İngilizce ifade yeteneklerini geliştirerek, alanlarıyla ilgili bilgi ve becerilerini uluslararası düzeyde ifade edebilmektedir.

KTO Karatay, Öğrencilerine Endüstri ve Akademiye Yönelik Çeşitli Fırsatlar Sunuyor

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, eğitim ve öğretim müfredatını teori ile uygulama arasında dengeleyen bir yaklaşımla oluşturmuştur. KTO Karataylı öğrencilere, üniversite eğitimi süresince hem teorik bilgilerin aktarıldığı dersler hem de pratik uygulamaların yapıldığı atölye çalışmaları ve laboratuvar deneyleri sunulmaktadır. Öğrenciler, üniversite sürecinde yaz stajları ve her dönem sektörle iç içe projelerde çalışma fırsatı bulmaktadır. Bu sayede, mühendis adayı öğrenciler gerçek iş ortamında çalışma deneyimi yaşayarak, yönelmek istedikleri alanlarda derinlemesine uzmanlaşma fırsatı elde etmektedir.

Teknik İmkânlarla Desteklenen Proje Odaklı Öğrenme Programları KTO Karatay’da

Fakülte laboratuvarları; fizik, kimya, bilgisayar, elektrik, elektronik, makine, mekatronik, inşaat, nano teknoloji ve malzeme gibi alanlarda geniş yelpazede deneylerin yapıldığı, öğrencilere modern alt yapı ve deney düzenekleriyle donatılmış bir ortam sunmaktadır. Laboratuvarlar; sayısal elektronik, sayısal mantık devreleri, mikroişlemci, haberleşme, mikrodalga, anten, sayısal işaret işleme, biyomedikal, elektromekanik, algılayıcılar, bilgi teknolojileri, proje destek, araştırma, robotik, kontrol, üretim sistemleri, hidrolik, pnömatik, zemin mekaniği, akışkanlar mekaniği gibi çeşitli disiplinlere sahiptir.

Proje tabanlı öğrenmeyi teşvik eden teknik imkânlar sunan laboratuvarlarda öğrenciler, akademisyenlerin danışmanlığında kurguladıkları yeni tasarımları hayata geçirme fırsatı bulmaktadır. Bu şekilde, öğrenciler hem teorik bilgilerini pratiğe dökmekte hem de mühendislik becerilerini geliştirmektedir.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde Pratik Becerileri Geliştiren Proje Tabanlı Öğrenim

KTO Karatay Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri, modern bilgisayar laboratuvarlarında, proje tabanlı bir öğrenim görmektedir. Ayrıca her bir öğrencinin bireysel olarak kullanabileceği, alanları ile alakalı bütün programları barındıran bilgisayarlar sayesinde, kaliteli bir eğitim verilmektedir. Aynı zamanda, üniversiteye ait Akıllı Teknolojiler Merkezi (AKİTEK), öğrencilerin nesnelerin internetiyle ilgili çalışmalara katılarak gömülü yazılımlar geliştirmesinde, projelerde yer alarak donanım ve yetkinliklerini arttırmasında etkin rol oynamaktadır.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde alanında uzman akademisyenlerin bir araya gelerek oluşturduğu Yapay Zekâ Çalışma Grubu da önemli çalışmalara imza atmaktadır. Bu çalışma grubu, akademisyenlerin öncülüğünde yapay zekâ alanında araştırmalar yapmakta ve yenilikçi projeler geliştirmektedir. Öğrenciler, çalışma grubuna katılarak bu alanda bilgi ve deneyimlerini arttırma fırsatı bulmaktadır.

Geniş Kariyer Olanakları ile Ulusal ve Uluslararası Alanda Yetkin Mezunlar

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü mezunları, geniş bir yelpazede faaliyet gösteren uluslararası şirketlerde yönetim, eğitim, endüstri, ticaret ve hizmet alanlarında önemli roller üstlenmektedir. Mezunlar, donanım ve yazılım departmanlarında sistem çözümleyici, uygulama programcısı, sistem programcısı ve araştırma-geliştirme mühendisi olarak çalışma fırsatlarına da sahiptir. Aynı zamanda çeşitli kamu kurumları, kuruluşlar ve özel şirketlerde bilgisayar mühendisi olarak görev yapan mezunlar, özellikle bankalarda bilgisayar mühendisi olarak güvenli ve etkili bilgi işlem sistemlerinin geliştirilmesinde önemli rol oynamaktadır. KTO Karataylı Bilgisayar Mühendisliği mezunları, Türkiye’de ve dünyanın farklı ülkelerinde akademik alanda çalışmalarına devam etmektedir.

İleri Teknolojilerle Desteklenen Endüstri Mühendisliği KTO Karatay’da

KTO Karatay Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencileri, uygulamaya yönelik özgün eğitim ile donatılmaktadır. Üniversitenin bünyesinde yer alan AKİTEK ve Konya Ticaret Odası Model Fabrika gibi önemli projeler, öğrencilere akademik bilgilerini sahada uygulama fırsatı sunmaktadır.

Kısa adıyla Model Fabrika olarak bilinen Konya Ticaret Odası Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi Konya Ticaret Odası Teknoloji ve Eğitim Kampüsü bünyesinde CNC Torna, CNC Dik İşlem Merkezi, Metal Testere, 3D Ölçüm Cihazı vb. makine ve ekipmanlarla geleneksel ile yalın üretim tekniklerinin rahatlıkla karşılaştırılabilmektedir. Ayrıca yine kendi bünyesinde dijital dönüşüm unsurlarının daha fazla kullanıldığı montaj hatları ve Endüstri 4.0 uygulamaları gerçekleştirilmektedir.

Üretim Alanında İstihdam Olanakları Mezunları Bekliyor

KTO Karatay Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü mezunları; otomotiv, tekstil ve gıda sanayisi başta olmak üzere üretimin olduğu pek çok alanda mühendis olarak çalışmaktadır. İstihdam alanları arasında teknoloji yönetimi, operasyon araştırmaları, sistem mühendisliği, optimizasyon, esnek üretim sistemleri, üretim ve stok sistemlerinin planlanması ve kontrolü, ergonomi, bilgisayar uygulamaları, proses kontrolü, çok amaçlı karar verme, makine planlaması, performans değerlendirmesi, simülasyon, servis sektörü gibi birçok alanda istihdam edilmektedir.

KTO Karatay’da TÜBİTAK Destekli Bitirme Tezleri ile Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü

Geniş uygulama alanına sahip olan ve sürekli gelişen bir mühendislik olan Elektrik-Elektronik Mühendisliği, sinyal işleme, telekomünikasyon, elektrik iletimi, dağıtımı, kontrol, devre analizi, tasarımı, mikroişlemci tasarımı, bilgisayar ağları tasarımı, robot tasarımı, optik cihazların tasarımı gibi güncel ve hızla gelişen konular, bölümün çalışma alanları arasında yer almaktadır.

KTO Karatay Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri, eğitimleri boyunca endüstri deneyimi kazanırken, staj ve seçmeli dersler ile alanlarında uzmanlaşmaktadır. Dört yıllık lisans eğitimleri boyunca çeşitli uygulama ve proje ödevleri kapsamında laboratuvarlarda deneyim kazanan Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencileri, mezuniyet yılında aldıkları bitirme tezleri ile bir alanda kendilerini geliştirmektedir. Bu bitirme tezlerinden bazıları TÜBİTAK tarafından desteklenmeye uygun bulunmaktadır. KTO Karatay Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Elektrik Mühendisleri Odası’nın (EMO) Serbest Müşavir Mühendis (SMM) gereksinimlerini karşılamakta ve SMM hizmeti verebilecek yetkinlikte mezun olmaktadır.

Akıllı Teknolojiler Merkezi’nde (AKİTEK) Uygulama Yapma İmkânı

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde öğrenim gören KTO Karataylıların avantajlarından birisi de üniversitenin sahip oluğu AKİTEK bölümleriyle ilgili olarak uygulama yapma imkânlarının olmasıdır. Öğrenciler, üniversitede bulunan mevcut öğrenci topluluklarının yanı sıra, Institute of Electrical Electronics Engineering (IEEE) Student Branch kapsamında çeşitli kültürel ve akademik faaliyetlerde bulunabilmektedir. Yurt dışı eğitim ekseninde öğrenciler, KTO Karatay Üniversitesi’nin anlaşmalı olduğu okullarda, Erasmus+ kapsamında Avrupa Birliği üyesi ülkelerde eğitim görme fırsatına sahiptir.

Sektörün Lideri Mühendisler, KTO Karatay’dan Mezun Oluyor

KTO Karatay Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü mezunları gerek ülkemizde gerekse yurt dışında; savunma sanayii, havacılık, enerji, otomotiv, yazılım, bilişim, otomasyon, haberleşme, medya, sağlık gibi başlıca sektörlerde elektrik-elektronik mühendisi, proje yöneticisi, sistem mühendisi, ürün geliştirme mühendisi, AR-GE mühendisi, danışman ve yönetici pozisyonlarında çalışmaktadır. TÜBİTAK, ASELSAN, Millî Savunma Bakanlığı yine KTO Karataylı mezunların çalıştığı bazı kurumlar arasında yer almaktadır. Ayrıca kariyerine ülkemizde ve yurt dışında akademisyen olarak devam eden mezunlar da bulunmaktadır.

Üretime Dönüşen Bilim ve Teknoloji: Makine Mühendisliği Bölümü

KTO Karatay Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü, konusunda her türlü ihtiyaca cevap verebilmek için gerekli alt teknolojileri kullanabilen veya bu alandaki uzmanlarla iletişim kurarak ürün tasarımını, üretimini, montajını ve bakımını gerçekleştiren mühendisleri yetiştirmektedir.

Alanında uzman akademisyenler, sahip oldukları endüstriyel tecrübeyle KTO Karataylı öğrencilere ülkemizin bilim ve teknolojisine katkı sağlamaktadır. Bölüm, özgün eğitim modeli ile mevcut birikimlerini yansıtarak, üretime dönüşen bilim ve teknolojinin temelini oluşturan altyapıyı kurabilmektedir. Öğrenciler, proje tabanlı çalışmalarla gerçek dünya problemlerine çözümler üretme yeteneği kazanmakta, böylece mezun olduktan sonra sektörde aktif rol oynamaktadır.

Model Fabrika ve AKİTEK ile Makine Mühendisliğinde Pratik Deneyim

Makine Mühendisliği Bölümü öğrencileri AKİTEK, Model Fabrika gibi son teknolojik imkanlarla donatılmış merkezlerde uygulama yapma fırsatı bulmaktadır. Bu merkezler, öğrencilere ileri teknolojileri kullanmakta ve endüstri standartlarında projeler gerçekleştirmektedir.

Geniş Teknolojik Alanlarda Ürün ve Sistem Geliştirmeye Hazır Mezunlar

Makine Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencilerine özel olarak uygulanan İş Yeri Eğitimi Projesi ile öğrenciler, kendi sektörlerinde bir firmaya yerleştirilmekte henüz mezun olmadan iş yeri deneyimi kazanmaktadır. Böylelikle öğrenciler mezun olduktan sonra çok kısa bir sürede kendi iş yerlerini kurabilmekte ya da iş yeri eğitimi aldıkları firmalarda çalışma imkânı bulabilmektedir.

Makine Mühendisliği Bölümü mezunları makine mühendisi olarak otomotiv endüstrisinden biyomedikal teknolojilere, imalat endüstrisinden enerji sektörüne, havacılıktan iklimlendirme sistemlerine kadar uzanan geniş bir teknolojik yelpaze içinde ürün ve sistem geliştirme alanlarında çalışmaktadır.

İnşaat Mühendisliği Bölümü Yoğun Uygulamalı Eğitim ve Teknolojiyle Geleceği İnşa Ediyor

KTO Karatay Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri, yapı ve malzeme laboratuvarı başta olmak üzere yoğun uygulamalı laboratuvar ortamında eğitimlerini son model teknolojik araçlarla görmektedir. İnşaat Mühendisliği Bölümü yürütülen özgün akademik çalışmalarla da dikkat çekmektedir. Ülkemizde deneysel araştırma kültürünün yaygınlaşmasına katkı sağlayan, ilgili araştırmacıların bir araya geldikleri, birikim ve deneyimlerin paylaşıldığı çalıştay, sempozyum ve konferanslara İnşaat Mühendisliği Bölümü ev sahipliği yapmaktadır.

İnşaat Mühendisliği Mezunları İçin Geniş Kariyer Fırsatları

İnşaat Mühendisliği Bölümü mezunları, geniş bir yelpazede iş imkânlarına sahiptir. Mezunlar; inşaat şirketlerinde, belediyelerde, taahhüt sektöründe, danışmanlık alanlarında faaliyet gösteren kuruluşlarda, eğitim kurumlarında, AR-GE birimlerinde, teknoparklarda, inşaat malzemeleri üreten endüstrilerde, ticaret ve hizmet sektöründe çalışmaktadır. İnşaat Mühendisliği Bölümü mezunları, kamu sektöründe ise T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, T.C. Devlet Demir Yolları, Karayolları Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü gibi kuruluşlarda da çalışma fırsatı bulunmaktadır. KTO Karataylı İnşaat Mühendisliği mezunları, geniş kariyer seçenekleriyle özel ve kamu sektöründe etkili bir şekilde çalışmaktadır.

Geleceğin Teknolojik Çözümlerini Şekillendiren Bölüm: Mekatronik Mühendisliği

KTO Karatay Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü, alanında Türkiye’deki sayılı programlardan biridir.  Öğrenciler, küresel büyüklükteki firmalardaki uygulamalara paralel olarak tasarım disiplini içerisinde; proje önerisi ve proje raporu hazırlamayı öğrenmektedir. Öğrenciler ayrıca, bilgisayar destekli tasarım (CAD) araçlarını ve Autodesk, SolidWorks, MATLAB Simulink, Proteus (ISIS) ve LabView (National Instruments) gibi önemli programlarda kullanım becerileri kazanmaktadır.

Mekatronik Mühendisliği Bölümünde eğitim alan KTO Karataylı öğrenciler, üniversitenin AKİTEK ve Model Fabrika gibi son teknolojik imkânlara sahip merkezlerinde teorik bilgilerini pratikte uygulama şansına sahiptir. Bölümde, mühendislik derslerinin %20’si teorik olarak işlenirken, %80’i uygulamalar ve deneylerle desteklenmektedir.

Geleceğin Endüstrisine Yön Veren Mezunlar

KTO Karataylı Mekatronik Mühendisliği mezunları, savunmadan tıbbi cihazlara, enerji üretim sistemlerinden otomotive kadar geniş bir perspektifte çalışmaktadır. Süreç tesisi yönetimi, üretim, kontrol, uzay çalışmaları, planlama, optimizasyon, seyrüsefer sistemleri, yürüyen merdiven sistemleri, akıllı binalar, hızlı tren, askeri sistemler, yapay zekâ teknikleri, otomotiv endüstrisi, veri iletişimi ve ağları uygulama alanlarında mühendis olarak görev alabilmektedir. Kısacası Karataylı öğrenciler otomasyona dair her alanda istihdam edebilmektedir.

yorumlar
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

yorum-yaz
BİR YORUM YAZIN

Soru: 36 + 2 kaçtır?