Bilgi Kuramı Nedir? Hakkında Kısaca Bilgi Kuramı

Bilgi Kuramı Nedir? Bilgi Kuramı Hakkında Kısaca Bilgi Kuramı (TDK), Bilgi Kuramı nedir, Bilgi Kuramı nasıl yazılır tdk, Bilgi Kuramı anlamı tdk, Bilgi Kuramı ne demek, Bilgi Kuramı ne anlama gelir, Bilgi Kuramı anlamı nedir, Bilgi Kuramı Hakkında Kısaca Bilgi Kuramı,Terimleri Sözlüğü

Sizlere bu yazımızda –Bilgi Kuramı – kelimesi hakkında bilgi vereceğiz.

Bilgi Kuramı  kelimesinin anlamı:

Bilgi Kuramı Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Bilgi Kuramı:
Bilginin temelini, bilim alanında uygulanan yöntemleri, sınır ve güvenirlik bakımından inceleyip eleştiren felsefe dalı.

Türk Dil Kurumu’na göre Bilgi Kuramı  kelimesinin anlamı:

BİLİM VE SANAT TERİMLERİ SÖZLÜĞÜ

Eğitim Terimleri Sözlüğü – 1974
bilgi kuramı
Türkçe: mephas-ı marifet, marifet nazariyesi, İngilizce: epistemology, Fransızca: gnoséologie, épistémologie
Bilginin temelini, bilim alanında uygulanan yöntemleri, sınır ve güvenirlik bakımından inceleyip eleştiren felsefe dalı.

Felsefe Terimleri Sözlüğü – 1975
bilgi kuramı
Türkçe: marifet nazariyesi, İngilizce: theory of knowledge, epistemology, Fransızca: théorie de la connaissance, gnoséologie, Almanca: Erkenntnistheorie
1. (Geniş Anlamda) Bilgi olayını betimleyerek, çözümIeyerek açıklayan; mantığı, ruhbilimi, toplumbilimi, tarihi, dirimbilimi, fizikötesini kuşatan -> bilgi öğretisi. 2. (Dar anlamda) Bilgi eleştirisi; bir yandan bilginin özünü, ilkelerini, yapısını, kökenini, kaynağını ; öte yandan bilginin yöntemini, geçerliliğini, koşullarını, olanak ve sınırlarını araştıran felsefe dalı. // Sorun koyma biçimi olarak çeşitli doğrultularda öteden beri var. Bilginin kaynağı ve geçerliliği üzerine -> usçuluk, -> deneycilik, -> eleştiricilik, -> sezgicilik vb. kuramlar; bilgi konusunun çeşitli açılardan ele alınışına göre de -> gerçekçilik -> idealizm vb. kuramlar ortaya atılmıştır.

Ekonometri Terimleri Karşılıklar Sözlüğü –
information theory
bilgi kuramı

Hemşirelik Terimleri Sözlüğü – 2015
bilgi kuramı
İngilizce: epistemology, information theory
Sınırı ve güvenirliği yönünden bilginin temelini, niteliğini ve başlangıcını, bilgi alanında uygulanan yöntemleri inceleyip eleştiren felsefe dalı veya öğretisi, ##(epistemoloji)##, ##(bilgibilim)##.

Zıt Anlamlı Kelimeler İçin Tıklayınız

Terimler Sözlüğü İçin Tıklayınız

Nasıl Yazılır Kelimeleri İçin Tıklayınız

Atasözleri ve Anlamları İçin Tıklayınız

Deyimlerin Anlamı ve Cümle İçinde Kullanımları İçin Tıklayınız

yorumlar
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

yorum-yaz
BİR YORUM YAZIN

Soru: 2 + 2 kaçtır?