Ağız ve Diş Sağlığı Bölümü Nedir? Ne İş Yapar?

Ağız ve Diş Sağlığı bölümü hangi üniversitelerde var, Ağız ve Diş Sağlığı bölümü iş olanakları,Ağız ve Diş Sağlığı bölümü taban puanları,Ağız ve Diş Sağlığı bölümü olan üniversiteler,Ağız ve Diş Sağlığı bölümü atamaları,Ağız ve Diş Sağlığı bölümü dersleri,Ağız ve Diş Sağlığı bölümü taban puanları,Ağız ve Diş Sağlığı bölümü kaç yıllık,Ağız ve Diş Sağlığı maaşları

Ağız ve Diş Sağlığı Bölümü Nedir?

Diş Hekimlerine yardımcı olabilecek, laboratuvar aşamalarını yürütebilecek ,nitelikli ve teknik yetiştirilmesidir. Diş hekimi muayenehanelerinde, kamu veya özel kişilere ait diş polikliniklerinde diş hekiminin tüm klinik çalışmaları için gerekli ortamı hazırlayacak, hasta tedavisi sırasında yardımcı olacak, bunun yanı sıra hasta kabulün de sorumluluk alacak “Diş Hekimliği Klinik Yardımcı ” elemanların yetiştirilmesidir . Programın öğretim dili Türkçe’dir. isteyen öğrenciler bir yıl süre ile İngilizce Hazırlık Eğitimi alabilirler.

Ağız ve Diş Sağlığı Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Ağız ve Diş Sağlığı bölümü eğitim süresi 2 yıldır.

Ağız ve Diş Sağlığı Bölümü Dersleri Nelerdir?

Ağız ve Diş Sağlığı Programında okutulan dersler, Tıbbi Terminoloji, Temel Mikrobiyoloji ve Sterilizasyon, Ağız ve Diş Anatomisi, Maddeler ve Alet Bilgisi I ve II, Temel Farmakoloji, Türk Dili I ve II, İngilizce I ve II, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I ve II, Üniversite Kültürü I ve II, Arşiv ve Dokümantasyon, Kliniğe Giriş ve Muayenehane Yönetimi, Pozitif Psikoloji ve İletişim Becerileri dersleridir. İkinci sınıfta okutulan dersler, Meslekte Klinik Uygulama I ve II (Teori ve Uygulama), Koruyucu Diş Hekimliği, Diş Hekimliğinde Radyolojik Uygulamalar ve Radyasyondan Korunma, Enfeksiyon Hastalıkları, İşaret Dili I ve II, Seçmeli Ders, Meslek Etiği, dersleridir. 20 iş günü Yaz Stajı uygulaması bulunmaktadır.

Ağız ve Diş Sağlığı Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Ağız ve diş sağlığı teknikeri hasta muayenesinde diş hekimine yardımcı olan, tedavi malzemelerinin hazırlanması ve kullanıma hazır halde tutulmasını sağlayan sağlık teknikeridir. Diş hekimi için çalışma ortamını hazırlar, hastayı kabul eder ve tedavisi sırasında hekime ve hastaya yardımcı olur. Diş ünitelerini muayene ve diğer işlemlere hazır hale getirir, kullanılan malzemelerin ön yıkamasını, yüz

Ağız ve Diş Sağlığı Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Bu bölümden mezun olanlar bireysel çalışma imkanına sahip olmayıp diş kliniklerinde, hastanelerin diş sağlığı ile ilgili birimlerinde veya kamu kuruluşlarında çalışabilirler.

Programı bitiren öğrencilere Ön Lisan Diploması ve Sağlık Teknikeri (Ağız ve Diş Sağlığı) ünvanı verilir

Ağız ve Diş Sağlığı Bölümü İçin Kaç Net Yapmak Gerekiyor?

Bu bölüm için kaç net gerektiğini öğrenmek için tıklayınız.

Ağız ve Diş Sağlığı Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?

Bu bölümün hangi Üniversitelerde olduğunu öğrenmek için tıklayınız.

Ağız ve Diş Sağlığı Bölümü Taban Puanları Nelerdir?

Ağız ve Diş Sağlığı Taban Puanları için tıklayınız.

yorumlar
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

yorum-yaz
BİR YORUM YAZIN

Soru: 13 + 4 kaçtır?