2023 YKS Yerleştirme puanları hesaplanırken OBP nasıl eklenecek?

2023 YKS, YKS nasıl uygulanacak, 2023 YKS Sınavda hangi testler yer alacaktır?, YKS giriş belgeleri nasıl alınır, YKS giriş belgesi, YKS’de hangi testler var, YKS Sınavda adaylar neleri yanında bulundurması gereklidir? YKS SSS, YKS Sıkça sorulan sorular

YKS Yerleştirme puanları hesaplanırken OBP nasıl eklenecek?

Her aday için hesaplanmış olan OBP; 0,12 katsayısı ile çarpılarak sınav puanlarına eklenecek ve böylece adayların
yerleştirme puanları hesaplanacaktır. İlgili puan türünde sınav puanı hesaplanan tüm adayların ilgili puan türünde
yerleştirme puanı hesaplanacaktır. TYT puanı olmayan veya TYT puanı hesaplanmayan adayların, AYT ve/veya YDT’ye girmiş olsalar da SAY, SÖZ, EA, DİL için sınav/yerleştirme puanları (Y-SAY, Y-SÖZ, Y-EA, Y-DİL) hesaplanmayacaktır.

Bir mesleğe yönelik program uygulayan ortaöğretim kurumları mezunlarının, Tablo 3A’da, Tablo 3B.1’de, Tablo 3C’de ve Tablo 3D’de belirtilen yükseköğretim ön lisans/lisans programına yerleştirilirken OBP’nin 0,06 katsayısı ile çarpımından elde edilecek ek puanları da yerleştirme puanlarına eklenecektir.

Tablo 3A’da, Tablo 3B.1’de yer alan programlar için ek puanlar, 30.03.2012 tarihi itibarıyla bir mesleğe yönelik program uygulayan ortaöğretim kurumlarından mezun olan veya belirtilen tarih ve öncesinde öğrenim görmekte olan öğrenciler için uygulanacaktır. İlgili ortaöğretim kurumuna 30.03.2012 tarihinden sonra kayıt olan adaylar için Tablo 3A ve Tablo 3B.1 kapsamında ek puan hesaplanmayacaktır.

2022-YKS puanları ile bir yükseköğretim programına yerleştirilen (kayıt olsun veya olmasın) veya özel yetenek sınavı sonucu kayıt olan adaylar, 2023-YKS puanları ile bir yükseköğretim programına yerleştirilirken OBP’ye uygulanacak katsayılar yarıya düşürülecektir. 2022-YKS’de özel yetenek sınavı sonucu kayıt olanların bilgisi, Yükseköğretim Bilgi Sisteminden (YÖKSİS) alınacak ve bu adayların OBP’lerinin çarpılacağı katsayıları yarıya düşürülecektir.

Yükseköğretim Yürütme Kurulunca, 2022-YKS ile bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da 2022 kayıt tarihlerinde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılmasına, bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini 30 Aralık 2022 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde; Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinden bir yükseköğretim kurumuna yerleşen adayların ise mezun olduklarına ilişkin belgelerini 31 Ocak 2023 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtlarının yapılmasına, bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtlarının silinmesine ve bu durumda olup belirlenen kayıt tarihlerinde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtlarının yapılmamasına karar verilmiştir. Bu karar gereği; 2022-YKS için lise son sınıf öğrencisi durumunda eğitim bilgisi mevcut olup 2022-YKS’de bir yükseköğretim programına yerleştirildiği hâlde belirtilen tarihe kadar mezun olamadığı için yerleştirildiği programa kayıt yaptıramayan adaylardan, 2023-YKS’ye başvuranların OBP’lerinin çarpılacağı katsayılar yarıya düşürülmeyecektir. Bu durumdaki adayların MEB e-okuldaki bilgileri dikkate alınacağından adayların ayrıca ÖSYM’ye dilekçe/belge göndermesi gerekmemektedir.

Tablolar için kılavuzu inceleyiniz.

 

YKS Konuları  ve YKS Soru Dağılımı (ÖSYM-YÖK-MEB)

4 Yıllık Bölümlerin Üniversite Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

2 Yıllık (Önlisans) Bölümlerin Üniversite Taban Puanları,Başarı Sıralamaları

Üniversite Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları ÖSYM

YKS (TYT-AYT-YDT) Puan Hesaplama Sıralama Hesaplama

yorumlar
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

yorum-yaz
BİR YORUM YAZIN

Soru: 20 + 2 kaçtır?


Ağız tamburası çalmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağız satmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağız açtırmamak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağız kullanmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağız etmek Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağız aramak (yoklamak) Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağız (ağzını) açmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağız ağıza vermek Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağırlık olmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağırlık basmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağırlığını ortaya koymak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağırlığınca altın etmek Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağırlığı olmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağırına gitmek Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağır yara almak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ford, Audi, BMW, Chevrolet, Citroen, Dacia, DS Automobiles, Fiat, Honda, Hyundai, Iveco, Jeep, KIA, Land Rover, Mazda, Mercedes, MINI, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Seat, Skoda, Ssangyong, Toyota, Volkswagen, Volvo,Sıfır Araba,Araba,jaguar araba,oyunlar,jaguar,Eğitim,egitim,çınar kozmetik,gratis,farmasi kozmetik,üniversite,vakıf üniversitesi, özel üniversite, hukuk, tıp, sağlık bölümleri,pilotaj, özel sağlık sigortaları, forex, amerika dil eğitimi,Tıp Fakültesi Ücretli, hukuk ücretli,
Basari Sıralamaları