Matematik Öğretmenliği Bölümü Nedir? Ne İş Yapar?

Matematik Öğretmenliği bölümü hangi üniversitelerde var, Matematik Öğretmenliği bölümü iş olanakları,Matematik Öğretmenliği bölümü taban puanları,Matematik Öğretmenliği bölümü olan üniversiteler,Matematik Öğretmenliği bölümü atamaları,Matematik Öğretmenliği bölümü dersleri,Matematik Öğretmenliği bölümü taban puanları,Matematik Öğretmenliği bölümü kaç yıllık,Matematik Öğretmenliği maaşları

Matematik Öğretmenliği Bölümü Nedir?

Eğitim fakültelerinde ortaöğretim (liseler, meslek liseleri, akşam liseleri vb..) öğretmen ihtiyacını karşılamak üzere, eğitim, öğretim ve araştırma yapar. Orta dereceli okullarda öğretmen olarak çalışmaktadırlar. Hangi ortaöğretim kurumunda çalışacakları, Milli Eğitim Bakanlığınca saptanmaktadır. Ülkemizdeki nüfus yoğunluğu ve eğitime verilen önem arttıkça okullarımızdaki öğretmen açığı büyümektedir. Özellikle matematik ve fen dersi öğretmenlerine de daha çok ihtiyaç duyulmaktadır.

Matematik Öğretmenliği Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Matematik Öğretmenliği bölümü eğitim süresi 4 yıldır.

Matematik Öğretmenliği Bölümü Dersleri Nelerdir?

Eğitim süresince öğrenciler, Matematik, Analitik Geometri, Genel Fizik, Analiz, Lineer Cebir, Soyut Matematik , Soyut Cebir, Nümerik Analiz, Kısmi Türev, Reel Analiz gibi dersler alırlar. Eğitim sırasında, okullarda uygulama yapılmaktadır.

Matematik Öğretmenliği Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Matematik öğretmenleri, öğrencilerinin bilgi tabanını ve becerilerini en iyi şekilde geliştiren öğrenme ilerlemesinin net bir resmine sahiptirler. Ayrıca, her öğrencinin farklı öğrenme ihtiyaçlarını karşılamak için sınıfta kullanabilecekleri geniş bir öğrenme deneyimlerine sahiptirler.

Matematik Öğretmenliği Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Meslekle ilgili eğitimini tamamlayanlar Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda, matematik öğretmeni olarak görev yapabilirler. Matematik dersi dışında, Geometri, İleri Matematik, Astronomi ve Uzay Bilimleri, Analitik Geometri, İstatistik, Matematik Uygulamaları derslerine girerler. Özel dershanelerde de çalışabilirler.

Matematik Öğretmenliği Bölümü DGS İle Geçiş Var Mı?

Matematik Öğretmenliği bölümüne DGS ile geçiş yoktur.

Matematik Öğretmenliği Bölümü İçin Kaç Net Yapmak Gerekiyor?

Bu bölüm için kaç net gerektiğini öğrenmek için tıklayınız.

Matematik Öğretmenliği Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?

Bu bölümün hangi Üniversitelerde olduğunu öğrenmek için tıklayınız.

Matematik Öğretmenliği Bölümü Taban Puanları Nelerdir?

Matematik Öğretmenliği Taban Puanları için tıklayınız.

yorumlar
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

yorum-yaz
BİR YORUM YAZIN

Soru: 30 + 4 kaçtır?