7. Sınıf Dijital Dünya Konu Anlatımı

Karatay

7. Sınıf Dijital Dünya Konu Anlatımı, 7. Sınıf Dijital Dünya , Dijital Dünya Konu Anlatımı, 7. Sınıf Sosyal Bilgiler , 7. Sınıf Sosyal Bilgiler Konu Anlatımı, Dijital Dünya

Dijital Dünya

Tarım Devrimi’ni XVIII. yüzyılın ikinci yarısından itibaren gündeme gelen Sanayi Devrimi izledi. Bu süreç kas kuvvetinden mekanik kuvvete geçişi getirdi.

XIX. yüzyılın sonları ile XX. yüzyılın başlarında elektriğin de sağladığı destekle seri üretim başladı. 1960’larda bilgisayarların ve 1990’larda Genel Ağ’ın kullanılmasıyla mekanik teknoloji bilgisayar ve yazılım teknolojisiyle desteklendi.

Dijital teknoloji tabanlı yeni üretim akıllı üretim, akıllı fabrika, akıllı makine, akıllı tarım gibi isimlerle adlandırılıyor. Bilgisayar ve Genel Ağ ile hayatımıza giren dijital teknoloji tüketim alışkanlıklarımızı da hızla değiştiriyor.

Daha önce tek tek makineleri yöneten bilgisayarların, bundan sonra fabrikaları yönetmesine Akıllı Fabrika Dönemi veya Akıllı Üretim Dönemi deniliyor.

Teknolojik gelişmeler, tarım ve hayvancılığa dayalı üretimi etkiledi. Sulama, gübreleme, tarımsal araçlar ve üretimde teknolojinin gücü devreye girdi. Modern çiftliklerde artık hayvanlar cep telefonundan takip ediliyor. Seraların sıcaklık seviyesi tek tuşla ayarlanabiliyor. Cep telefonu operatörleri çiftçilere yeni uygulamalar sunarak büyük kolaylıklar sağlıyor.

Günümüzde üç boyutlu yazıcı teknolojisi mücevher, aksesuar, ayakkabı ve mimari tasarımlarda kullanılıyor. Bundan başka inşaat mühendisliğinde, otomotiv sanayisinde, tıp sektöründe, eğitimde, bilimsel çalışmalarda birçok ülkede yaygın olarak kullanılmaktadır.

4.5G mobil iletişim teknolojisi 1 Nisan 2016 tarihi itibarıyla Türkiye’de kullanılmaya başlandı. 4.5G ile kullanıcılara daha hızlı Genel Ağ erişim ve kullanım olanağı sunuldu. Bu teknolojiyle 3G’nin en az 10 katı hıza ulaşabiliyoruz. Özellikle yüksek veri hızları ve düşük gecikme süreleri sayesinde bilgiye erişim hızlandı. Bu sayede HD kalitesinde ve daha yüksek hızda video, film, dizi ve TV izlenebiliyor.

İngilizcede erkek arı anlamına gelen drone (dıron) günümüzde insansız hava araçları (İHA) anlamında kullanılıyor. Uzaktan kontrol edilen pilotsuz ya da insansız hava araçları dronelar XX. yüzyılın birçok buluşu gibi öncelikle savunma sanayi için geliştirilmiştir.

E-Ticaret

• Genel Ağ üzerinden yapılan alışverişe “e-ticaret” diyoruz. E-ticaret, ticari işlemlerin elektronik ortamda en basit, hızlı ve verimli şekilde yapılmasıdır.

• E-ticaretin avantajları, bu yolla zamandan ve mekândan bağımsız olarak dünyanın herhangi bir yerinde ve herhangi bir saatinde müşterilere alışveriş imkânı sunulabilmesidir.
• E-ticarette süreçlerin büyük kısmı dijital ortamda yürütüldüğü için kısıtlayıcı zaman ve mekân problemleri bulunmamaktadır.
• E-ticaret, geleneksel alışverişe göre müşterinin zaman kaybını azaltır. Binlerce müşteri beklemeksizin aynı anda alışveriş ve ödeme yapabilir.
• E-ticarette müşteriler farklı firmaların web siteleri ve farklı ürünler arasında hızlıca fiyat araştırması yapabilir. Bu da rekabetin artmasını ve fiyatların düşmesini sağlar.
• E-ticaret, ulaşım sorunu ve giderlerini azaltır. E-ticaret yoluyla tüketiciler çok sayıda ürün çeşidini görebilirler. Genel Ağ üzerinden uçak, tren veya otel odası rezervasyonu, çevrim içi bilet alma gibi işlemler zaman kaybetmeden kolayca gerçekleştirilebilir.
• E-ticaretin dezavantajları da vardır. Genel Ağ üzerinden yapılan alışverişlerde müşterinin ürünü canlı olarak görüp inceleme ve deneme şansı yoktur.
• Genel Ağ üzerinden yapılan alışverişlerde kredi kartı kullanıldığı için güvenlik riski olabilir.

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Konuları için tıklayınız.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

BİR YORUM YAZIN

Soru: 40 + 6 kaçtır?


Basari Sıralamaları