6. Sınıf Türkçe Otobüs Metni Cevapları Sayfa 234-235

Sizler için hazırladığımız 6. Sınıf Türkçe Otobüs Metni Sayfa 234-235 yazımız aşağıdadır. Siz değerli velilerimiz ve öğrencilerimiz aşağıdan cevaplara ulaşabilirsiniz. Diğer sayfa cevapları için  aşağıda bulunan kırmızı butona tıklayarak ulaşabilirsiniz. Başarısıralamaları ailesi olarak öğrencilerimize başarılar dileriz.

6. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 234-235 Ders Kitabı Cevapları

6. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 234 Ders Kitabı Cevapları

3. ETKİNLİK

Metinde geçen olayları boş bırakılan yere özetleyiniz.

Cevap:

OTOBÜS METNİ ÖZETİ

Cemal ağabey ilk defa Ankara’ya geliyordu. Üniversitede okuyan çocuğunu görecekti. Parası yetmeyeceğini bildiği için taksi yerine otobüse bindi. Otobüsteki sıkışıklık, otobüsün sürekli durup kalkması, insanların hareketleri ona garip geldi. Otobüsteki bir gence otobüsün niçin sürekli durduğunu sordu. Genç onu tersledi. Bu davranış onun gücüne gitti. Bir müddet sonra Cemal ağabey havasızlık ve sıcaktan fenalaştı. Az önce soru sorduğu genç onu hastaneye götürdü. Cemal ağabey hastanede gözlerini açınca onu hastaneye otobüsteki gencin getirdiğini öğrendi. Gençten af diledi.

4. ETKİNLİK

Metindeki hikâye unsurlarını belirleyerek aşağıya yazınız.

Cevap:

Olay: Daha önce hiç Ankara’ya gelmeyen Cemal’in otobüs yolculuğunda başından geçenler.
Yer: Otobüs
Zaman: Geçmiş zaman
Şahıs ve Varlık Kadrosu: Cemal, otobüs şoförü, genç, doktor.
Anlatıcı: 3. kişi

5. ETKİNLİK

Aşağıdaki cümlelerde geçen altı çizili kelimelerin cümleye kattığı anlamı parantez içine yazınız.

• Of! Buralara gelmez olaydım. (Bıkkınlık)
• Hey, açın kapıları! İnmek istiyorum. (Kızgınlık)
• Ah köyüm ah! Keşke orada olsaydım şimdi. (Hasret)
• Aaa! Demek beni hastaneye getiren şendin. (Şaşkınlık)
• Daha önce Ankara’ya gelmemek benim suçum. Vah bana! (Pişmanlık)

6. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 235 Ders Kitabı Cevapları

6. ETKİNLİK

Ön yargılı olmanın nedenleri ile ilgili araştırmanızdan hareketle “ön yargılı olma“ konulu konuşmanızı yapınız.

Cevap:
(örnek)
Değerli Arkadaşlar,
Bir toplum, o toplumu oluşturan insanların birbirleri ile geçinebildikleri sürece var olabilir. Aksi halde o toplum dağılır. Geçinebilmenin ilk adımı da insanları olduğu gibi kabul etmektir. Kimseyi yargılamadan, kimseyi hor görmeden, ön yargılardan uzak bir şekilde iletişim kurmayı tercih ettiğimizde, iyi geçinemeyeceğimiz kimse yoktur. Tabi ki kurallara uymayanlara, bize zararı dokunanlara tepki göstermeliyiz fakat bu tepki aşırı olmamalı, yine toplum kurallarına uygun olmalıdır. İnsanlarla iyi geçinmenin püf noktası ile herkese sevgi ve saygı ile yaklaşmak, ön yargılardan uzak durmaktır. Tatlı dil ile açılamayacak kapı yoktur. Sağlıklı bir iletişimin devamı da saygı ile mümkündür.
Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim.

7. ETKİNLİK

İnsanlarla iletişim kurarken dikkat etmemiz gereken noktalar nelerdir? Düşüncelerinizi günlük hayattan örnekler vererek yazınız.

Cevap:
– Karşınızdakini dinlemesini bilin.
– Sabırlı olun.
– Esnek olun.
– Sizi dinleyenlerin anlayacağı sözcükler seçin.
– İnsanların gönlünü almaktan korkmayın.
– Sinirlerinize hakim olun.
– Şaka yapacağınız zaman iyi düşünün.
– Sorulara karşılık verin.
– Konunuzu iyi bilin
– Düşünmeden konuşmayın.
– Sürekli dert yanan biri olmayın.
– Karşınızdakilerin tepkilerine dikkat edin.
– Kaybetme ihtimalini de göz önünde bulundurun.
– Gereksiz eleştirilerden kaçının.
– Görüşlerinizi başkalarına zorla kabul ettirmeye çalışmayın.
– Gürültü yapmayın ancak sesinizi duyurun.
– Yüz ifadenizi kontrol edin.
– Ayaklarınızı masaların üstüne koymayın.
– Biri sizinle konuşurken işinizle meşgul olmayın.
– Birisi konuşurken, önünüzdeki kağıtlara çiziktirmeyin.

GELECEK DERSE HAZIRLIK

1. El sanatlarının iletişimdeki rolünü araştırınız.

Cevap:
El sanatların kişilerin geleneksel olarak halk arasında yapılarak günümüze kadar gelmiş sanat dallarına ait ürünleri bugün yapmaya devam etmesi olarak adlandırılabilir. Sanat insanın iç dünyasındaki hassasiyetlerinin dışa yansıması olarak görülebilir. Sanatla uğraşan kişiler kendilerini ifade imkanı buldukları için kişilik olarak çok daha rahat ve kendine güvenen insanlar olarak karşımıza çıkmaktadır. El sanatlarıyla uğraşan kişiler iletişimde daha iyidirler ve dışa dönüktürler.

2. Evinizdeki el dokuması kilim, yazma ya da dantellerin üzerindeki şekilleri inceleyerek, bu şekillerin anlamlarını araştırınız.

Cevap:
1. Muska Motifi
Muska ve nazarlık: Nazarlık; kem bakışların etkisini azaltır. Muska ise; sahibini kötü olaylardan korur.

2. Kartal motifi
Kartal: Güç ve kudreti temsil eder.

3. Küpe motifi
Küpe: Evlenmek isteyen genç kız ailesine isteğini dolaylı olarak belli eder.

4. Göz motifi
Göz: Kem gözlere, zarara karşı koruyucu olduğuna inanılır.

5. Bereket motifi
Bereket: Birlikte kullanılan eli belinde ve koç boynuzu kadın ve erkeği temsil eder. Ortadaki gözde aileyi kötülüklerden korur.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları

6. Sınıf Türkçe Otobüs Metni Sayfa 234-235 Meb Yayınları

yorumlar
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

yorum-yaz
BİR YORUM YAZIN

Soru: 13 + 4 kaçtır?


Allah övmüş de yaratmış Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Allah ne verdiyse Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Allah manda şifalığı versin Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Allah için Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Allah derim Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Allah bir dediğinden başka sözüne inanılmaz Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Allah bana, ben de sana Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alkol duvarını aşmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alkış tutmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alkış tufanı kopmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alkış toplamak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alkış kopmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alkış almak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ali’nin külahını Veli’ye, Veli’nin külahını Ali’ye giydirmek Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alışverişi kesmek Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ford, Audi, BMW, Chevrolet, Citroen, Dacia, DS Automobiles, Fiat, Honda, Hyundai, Iveco, Jeep, KIA, Land Rover, Mazda, Mercedes, MINI, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Seat, Skoda, Ssangyong, Toyota, Volkswagen, Volvo,Sıfır Araba,Araba,jaguar araba,oyunlar,jaguar,Eğitim,egitim,çınar kozmetik,gratis,farmasi kozmetik,üniversite,vakıf üniversitesi, özel üniversite, hukuk, tıp, sağlık bölümleri,pilotaj, özel sağlık sigortaları, forex, amerika dil eğitimi,Tıp Fakültesi Ücretli, hukuk ücretli,
Basari Sıralamaları