6. Sınıf Türkçe Mustafa Kemal Zafer Yolunda Metni Sayfa 46-47

Sizler için hazırladığımız 6. Sınıf Türkçe Cevapları Mustafa Kemal Zafer Yolunda Metni Sayfa 46-47 yazımız aşağıdadır. Siz değerli velilerimiz ve öğrencilerimiz aşağıdan cevaplara ulaşabilirsiniz. Diğer sayfa cevapları için  aşağıda bulunan kırmızı butona tıklayarak ulaşabilirsiniz. Başarısıralamaları ailesi olarak öğrencilerimize başarılar dileriz.

6. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 46-47 Ders Kitabı Cevapları

6. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 46 Ders Kitabı Cevapları

Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

6. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 47 Ders Kitabı Cevapları

1. ETKİNLİK

Aşağıda metinde geçen bazı kelime ve kelime grupları verilmiştir. Metinden hareketle bu kelimelerin anlamlarını tahmin ederek yazınız. Daha sonra kelimelerin sözlükteki anlamlarına bakarak tahmin ettiğiniz anlamlarla karşılaştırınız.

Cevap:
ajan: Casus.
kamçı: Hayvanları eğitmek için kullanılan bir araç.
istihkâm: Hakim olma, malzeme yığınak sorumluluğu
üniforma: Ordu ya da belirli iş kollarında giyilen o grubu temsil eden kıyafet.
dize getirmek: Yenmek, hakimiyet üstünlük kurmak
nasip eylemek: Olmak, istenilen şeye kavuşmak.

2. ETKİNLİK

Aşağıdaki soruları metinden hareketle yanıtlayınız.

1. Olaylar nerede ve ne zaman geçmektedir?

Cevap:
Olaylar Eskişehir ve Afyon’da geçmektedir. Kurtuluş Savaşı yıllarıdır. 29-30 Ağustos tarihlerinde gerçekleşmiştir.

2. Bazı paşalar ordunun savunmada kalmasını niçin isterler?

Cevap:
Çünkü düşman kuvvetleri ve cephesi çok sağlamdır. Ordunun son bir hamle şansı vardır. Eğer başarısız olurlarsa ülke tamamen elden gidecektir.

3. Mustafa Kemal’in askerî dehasını metinden örnekler vererek anlatınız.

Cevap:
Metinden alınan aşağıdaki kısımlar Mustafa Kemal’in askeri dehasını göstermektedir: Eskişehir cephesinde çok büyük kuvvetler varmış gibi geceleri sıra sıra ateşler yakılıyordu. Gündüzleri de buraya yeni kuvvetler geliyormuş gibi yollarda toz kaldırıyorlardı. Mustafa Kemal, bu savaşta askerlik sanatının en ince kurallarını uyguladı. Asker birliklerini gizlice kuzeyden güneye çekti. Askerler geceleri yürüyor; gündüzleri köylerde, ağaçlıklarda, fundalıklarda saklanıyorlardı.

4. Zübeyde Hanım’ın kişilik özelliklerini belirtiniz.

Cevap:
Kalbinin sonsuz sevgisi ve içtenliğiyle dua eden biridir. Oğlunu sevmektedir ama onun için vatan her şeyden önemlidir. Zeki bir kadındır. Çünkü oğlunun çizmeleriyle savaşa gittiğini çay partisine gitmediğini anlamıştır.

5. Metindeki hangi karaktere hangi soruyu sormak isterdiniz?

Cevap:
Mustafa Kemal’a şunu sormak isterdim: Bir insan hem nasıl bu kadar zeki biri, iyi bir asker, büyük bir lider olabilir?

6. Yunan bayrağım yerden kaldırması Mustafa Kemal’in hangi kişilik özelliğini yansıtmaktadır?

Cevap:
Onun Dünyanın bütün halklarına olan saygısını, savaş değil barış esaret değil özgürlük yanlısı biri olduğunu göstermektedir.

3. ETKİNLİK

Metindeki hikâye unsurlarını belirleyerek aşağıya yazınız.

Olay: Mustafa Kemal’in düşmanı bozguna uğratmak için çay partisi haberi altında aslında cepheye gitmesi büyük bir zeka ile düşmanı yenmesi anlatılmaktadır.

Mekân: Eskişehir, Afyon ve Dumlupınar’dır.

Zaman: Kurtuluş Savaşı Zamanları, 29 ve 30 Ağustos.

Şahıs ve Varlık Kadrosu: Mustafa Kemal, Zübeyde Hanım, askerler…

Anlatıcı: Yazarın kendisidir.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları

6. Sınıf Türkçe Cevapları Mustafa Kemal Zafer Yolunda Metni Sayfa 46-47 Meb Yayınları

yorumlar
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

yorum-yaz
BİR YORUM YAZIN

Soru: 80 + 2 kaçtır?


Allah için Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Allah derim Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Allah bir dediğinden başka sözüne inanılmaz Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Allah bana, ben de sana Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alkol duvarını aşmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alkış tutmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alkış tufanı kopmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alkış toplamak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alkış kopmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alkış almak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ali’nin külahını Veli’ye, Veli’nin külahını Ali’ye giydirmek Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alışverişi kesmek Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alışverişe çıkmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alışkanlıktan (alışkanlığından) kopamamak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alıp yürümek Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ford, Audi, BMW, Chevrolet, Citroen, Dacia, DS Automobiles, Fiat, Honda, Hyundai, Iveco, Jeep, KIA, Land Rover, Mazda, Mercedes, MINI, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Seat, Skoda, Ssangyong, Toyota, Volkswagen, Volvo,Sıfır Araba,Araba,jaguar araba,oyunlar,jaguar,Eğitim,egitim,çınar kozmetik,gratis,farmasi kozmetik,üniversite,vakıf üniversitesi, özel üniversite, hukuk, tıp, sağlık bölümleri,pilotaj, özel sağlık sigortaları, forex, amerika dil eğitimi,Tıp Fakültesi Ücretli, hukuk ücretli,