6. Sınıf Peygamberlerin Özellikleri ve Görevleri Konu Anlatımı

Karatay

6. sınıf konu anlatımları. 6. sınıf Peygamber ve İlahi Kitap İnancı Konu Anlatımı. 6. sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, 6. sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi konu anlatımı, 6. sınıf Peygamber ve İlahi Kitap İnancı Konu Anlatımı işte yazımızda.

Peygamberlerin Özellikleri ve Görevleri

Sıdk: “Doğru olmak” demektir. Peygamberler sözlerinde ve işlerinde doğru insanlardır. Asla yalan söylememiş, hile ve haksızlık yapmamışlardır.

Emanet: “Güvenilir olmak” demektir. Bütün peygamberler güvenilir insanlardır. Onlar yaşadıkları toplumda sözleriyle ve davranışlarıyla insanların güvenini kazanmışlardır.

Fetanet: “Akıllı ve zeki olmak” demektir. Peygamberler akıllı ve zeki kişilerdir. Yüce Allah’ın kendilerine verdiği bu sorumluluğu, ağır görevi yerine getirebilmeleri için çok akıllı ve zeki olmaları gerekir.

İsmet: “Günah işlemekten kaçınmak” demektir. Peygamberler gizli ve açık her türlü kötülükten ve günahtan kaçınmışlardır.

Tebliğ: “Açıklamak, bildirmek” demektir. Peygamberler Allah’tan aldıkları mesajları olduğu gibi, hiç değiştirmeden insanlara açıklayıp öğretmişlerdir.

Mucize: Allah’ın izniyle sadece Peygamberlerin yapabildiği olağanüstü işler, hareketler. Peygamberler insanların iman etmelerine yardımcı olmak ve onları ikna etmek amacıyla mucize göstermişlerdir.

Peygamberlerin Görevleri

– Allahü Teala’nın emirlerini ve yasaklarını bütün insanlara duyurmak (tebliğ etmek)
– Allah’ın ayetlerini insanlara açıklayıp öğretmek
– Yüce Allah’ı insanlara en doğru şekilde tanıtmak
– İnsanlara inanç esaslarını ve ibadetin nasıl olacağını öğretmek
– İnsanlara güzel örnek olmak
– Görevlerini yaparken zorlayıcı değil müjdeleyici ve kolaylaştırıcı olmak

Vahiy: Allah’ın peygamberlere gönderdiği mesajlar. Yüce Allah; insanların Yaratıcı’yı bilmeleri, dünya ve ahiret mutluluğuna ulaşmaları, yanlış inançlara yönelmemeleri gibi sebeplerle vahiy göndermiştir.

İlahi Kitap: Yüce Allah’ın Peygamberler aracılığıyla insanlara gönderdiği ve içinde Allah’ın emirlerinin, yasaklarının, mesajlarının yer aldığı kitaba ilahi kitap denir.

Suhuf: Sayfalar halinde gönderilen ilahi kitaplara suhuf denir.

Yüce dinimiz İslam, sadece Kur’an-ı Kerim’e değil, Allah tarafından daha önce indirilen kutsal kitaplara da inanmamızı emretmiştir.

“Onlar sana indirilene de senden önce indirilene de inanırlar. Ahirete de kesin olarak inanırlar.” (Bakara suresi, 4. ayet)

6. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Konuları için tıklayınız.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

BİR YORUM YAZIN

Soru: 40 + 6 kaçtır?


Basari Sıralamaları