6. Sınıf Meteor ve Gök Taşı Konu Anlatımı

6. sınıf konu anlatımları. 6. sınıf Meteor ve Gök Taşı Konu Anlatımı. 6. sınıf Fen Bilimleri , 6. sınıf Fen Bilimleri konu anlatımı, 6. sınıf Meteor ve Gök Taşı Konu Anlatımı işte yazımızda.

Meteor ve Gök Taşı

Güneş sistemi oluşurken ortaya çıkan, aşınmış kaya ve metal parçalarına asteroit denir. Asteroitler küresel yapıda değildir. Asteroitlerin büyük kısmı Mars ve Jüpiter gezegenleri arasında dolanır.

Asteroitler birbirine çarparak küçük kaya parçaları olan meteoru oluşturur. Meteorlar atmosfere hızla girdiklerinde atmosferdeki hava moleküllerine sürtünmenin etkisiyle ısınır ve kor haline gelerek ince bir ışık çizgisi bırakır. Atmosferden çıkan meteorlar soğur ve kaybolur. Atmosfere çok sayıda meteorun girmesi sonucu meteor yağmuru oluşur. Halk arasında yıldız kayması olarak bilinen olay gerçekte atmosferde ısınarak kor hale gelen meteorların görülmesidir.

Yanan meteor gökyüzünde ışık demeti oluşturur buna yıldız kayması denir. Dünya atmosferinde yanarak tükenmeyip yeryüzüne kaya olarak düşen meteor parçalarına gök taşı (meteorit) denir.

Gök taşının yeryüzünde oluşturduğu çukura göktaşı çukuru denir.

Not: Asteroit, Meteor ve Gök taşı aslında aynıdır. Bunlar kaya parçalarıdır.

6.Sınıf Fen Bilimleri Konuları için tıklayınız.

yorumlar
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

yorum-yaz
BİR YORUM YAZIN

Soru: 20 + 2 kaçtır?