6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 219-220

Karatay

Sizler için hazırladığımız 6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Ünite 5 Sayfa 219 ve 220 yazımız aşağıdadır. Siz değerli velilerimiz ve öğrencilerimiz aşağıdan cevaplara ulaşabilirsiniz. Diğer sayfa cevapları için  aşağıda bulunan kırmızı butona tıklayarak ulaşabilirsiniz. Başarısıralamaları ailesi olarak öğrencilerimize başarılar dileriz.

6. Sınıf Fen Bilimleri MEB Yayınları Sayfa 219 Ders Kitabı Cevapları

11. Vücuttaki sistemlerin düzgün çalışabilmesi için bu sistemlerin sağlığını bozacak davranışlardan kaçınılmalıdır. Aşağıdaki tabloda bazı sistemlere ait rahatsızlıklar ve bu rahatsızlıklardan korunma yolları verilmiştir. Ancak tablo doldurulurken bazı bölümlerde hata yapıldığı bilinmektedir.


Buna göre,
I. K ile L ifadeleri yer değiştirmelidir.
II. 1 ile 3 numaralı ifadeler yer değiştirmelidir.
III. X ile Z ifadeleri yer değiştirmelidir.
önerilerinden hangileri yapılırsa tablodaki hatalar giderilmiş olunur?

A) Yalnız I
B) I ve II
C) I ve III
D) II ve III

İcat Çıkaralım

Kas ve iskelet sisteminde yetersizlik, eksiklik veya işlev kaybı olan kişiler ortopedik engelli birey olarak tanımlanmaktadır. Ortopedik engelli bireyler, bir noktadan başka bir noktaya ulaşımlarını tek başlarına sağlamaları ya da hareket etmeleri gerektiğinde tekerlekli sandalyeler kullanabilmektedir. Tekerlekli sandalyeler; bireye pek çok avantaj sağlarken yer altı geçidi, metro istasyonu gibi asansör bulunmayan yerlerde ya da üst geçit gibi merdivenli alanlara çıkarken kullanışlı olmamaktadır. Bu soruna çözüm olarak yanda görseli verilen elektrikli merdiven çıkma makineleri geliştirilmiştir.

Siz de engelli bireylerin günlük hayatta karşılaşabileceği sorunlara yönelik bir araştırma yapınız. Araştırmanız sonunda ulaştığınız sorunlardan birini seçiniz. Bu sorunun çözümüne ilişkin bir model oluşturunuz. Oluşturduğunuz modeli okulunuzun yıl sonu bilim şenliğinde sununuz.

Cevap:

Araştırma Sonucu: Engelli bireyler için en büyük sorunlardan biri, ev içerisinde günlük işlerini gerçekleştirirken yaşadıkları zorluklardır. Özellikle mutfak işlerinde karşılaşılan sorunlar, bu bireyler için bağımsız bir yaşam sürmelerini zorlaştırmaktadır. Yüksek raflara ulaşmada, tencere veya tava gibi ağır eşyaları kaldırmada ya da mutfak tezgahına erişimde güçlük yaşanabilmektedir.

İcat Önerisi: “Mutfak Asistanı Robotik Kol”

Özellikleri:

Esneklik: Robotik kol, tezgahın üstüne, altına ve yanına monte edilebilir. Bu sayede tezgahın her yerine ulaşabilir.

Güçlü Kavrama: Robotik kol, farklı ağırlıklardaki eşyaları güvenli bir şekilde kaldırabilir.

Sesli Komut: Kullanıcının sesli komutlarına yanıt verebilir. Örneğin; “Beni tuzlukla doldur” ya da “Tencereyi ocaktan al”.

Öğrenme Yeteneği: Kullanıcının sık kullandığı eşyaları ve sıklıkla gerçekleştirdiği işlemleri öğrenir ve bu işlemleri daha hızlı ve etkili bir şekilde gerçekleştirir.

Avantajları:

Engelli bireyler mutfakta daha bağımsız hale gelir.
Potansiyel tehlikeleri (sıcak tencere, keskin bıçak vb.) minimize eder.
Engelli bireylerin günlük yaşantısında onlara yardımcı olur ve yaşam kalitelerini artırır.

Bu robotik kol, engelli bireylerin mutfakta yaşadığı zorlukları azaltarak onlara daha bağımsız ve güvenli bir yaşam sürmelerini sağlayacaktır.

6. Sınıf Fen Bilimleri MEB Yayınları Sayfa 220 Ders Kitabı Cevapları

Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

BİR YORUM YAZIN

Soru: 4 + 3 kaçtır?


Basari Sıralamaları