5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 170-171 Cevapları

Sizler için hazırladığımız 5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları 7. Ünite Sayfa 170-171 yazımız aşağıdadır. Siz değerli velilerimiz ve öğrencilerimiz aşağıdan cevaplara ulaşabilirsiniz. Diğer sayfa cevapları için  aşağıda bulunan kırmızı butona tıklayarak ulaşabilirsiniz. Başarısıralamaları ailesi olarak öğrencilerimize başarılar dileriz.

5. Sınıf Sosyal Bilgiler MEB Yayınları Sayfa 170-171 Ders Kitabı Cevapları

5. Sınıf Sosyal Bilgiler MEB Yayınları Sayfa 170 Ders Kitabı Cevapları

YAŞADIĞIM YERİN EKONOMİYE KATKISI

Günlük hayatımızda çeşitli ürünler satın alırız. Satın aldığınız ürünleri inceleyiniz, hepsi ülkemizde mi üretilmiştir? Söyleyiniz.

Cevap:
Hayır hepsi ülkemizde üretilmemiştir. Çoğu yurt dışından getirilmiştir.

İthalat ve ihracatın ne olduğunu örnek vererek açıklayınız.

Cevap:
İthalat mesela bizde petrol yok dışarıdan alıyoruz. İhracat: Mesela biz fındık üretiyoruz, yurt dışındaki ülkelere satıyoruz.

5. Sınıf Sosyal Bilgiler MEB Yayınları Sayfa 171 Ders Kitabı Cevapları

Peştamal Dünya Pazarına Açıldı

Denizli’nin Tavas ilçesine bağlı Kızılcabölük beldesinde 650 yıldır geleneksel yöntemlerle üretimi sürdürülen el dokuması peştamal, ABD, İngiltere, İtalya, Fransa, Almanya, Avustralya gibi ülkelere ihraç ediliyor.

Yöre sakinleri, geleneksel yöntemle üretilen peştamalın yıllarca renk kaybetmeden kalabilmesi, tamamen pamuk olması, havludan hafif olması, hanımların çantasında fazla yer kaplamaması nedeniyle tercih edildiğini söyledi.

Dokudukları kumaşın Truva gibi tarihî filmlerin kostümlerinde kullanıldığını belirten yöre sakinleri, Osmanlı’dan bugüne bu geleneği sürdürdüklerini, ürettikleri ürünlerin büyük çoğunluğunu ihraç ettiklerini söyledi. Genel Ağ haberi, 5 Aralık 2013 (Düzenlenmiştir.)

Denizli’de üretilen peştamalın Denizli’nin ve ülkemizin ekonomisine katkısı ne olabilir? Açıklayınız.

Cevap:
Hem üretildiği yerdeki insanlara iş imkanı sağlıyor hem de yurt dışına gönderilerek ülkemize döviz girişinin olmasını sağlıyor. Kısaca ülke ekonomisine büyük katkı sağlıyor.

Komşuların Mutfak Alışverişi Edirne’den

Edirne, hafta sonları Bulgaristan ve Yunanistan’dan alışveriş için günübirlik gelen komşuları ağırlıyor. Yunanlılar ekmek, yufka, baklava almadan dönmüyor. Valilik ve Edirne Ticaret Odası, ‘‘AB ile Sınır Ötesi İşbirliği Çalışmaları’’ kapsamında Bulgaristan ve Yunanistan’la yeni projelere hazırlanıyor.

Sınır ticareti Edirne ekonomisinin itici güçlerinden biri. Bulgaristan ve Yunanistan’dan vize almadan günübirlik gelenler, sebzeden ekmeğe, deriden tavuğa birçok ürünü satın alıyor. Edirne sebze meyve hali neredeyse her gün kapılarını ‘‘bagaj ticareti’’ yapan Bulgarlarla açıyor. Hafta sonu tarihî Alipaşa Çarşısı’na gittiğinizde Türkçe Yunancaya karışıyor. Hal ve çevresindeki dükkânlar Bulgarca, Alipaşa Çarşısı ve çevresi Yunanca tabelalarla dolu. Genel Ağ haberi, 24 Ocak 2004 (Düzenlenmiştir.)

Edirne’nin Yunanistan sınırında olması kentin ekonomisini nasıl etkilemiştir? Söyleyiniz.

Cevap:
İyi etkilemiştir. Çünkü bir çok insan ya yurt dışından ülkemize girerken ya da ülkemizde yurt dışına giderken sınır kapılarından geçmek üzere Edirne’den geçmektedir. Bu da Edirne’nin hareketli canlı bir ekonomiye sahip olmasını sağlamıştır.

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları 7. Ünite Sayfa 170-171 Meb Yayınları

yorumlar
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

yorum-yaz
BİR YORUM YAZIN

Soru: 72 + 4 kaçtır?