2024 YKS – Sınavda hangi testler yer alacaktır?

2024 YKS, YKS’ye kimler başvuru yapabilir, Sınava başvuru işlemleri nasıl yapılacaktır, Aday Başvuru Formu Nasıl Doldurulacaktır, Sınava Başvuru İşlemi Nasıl Tamamlanacaktır, Sınav Ücretleri Nasıl Yatırılacaktır, Sınavda Hangi Testler Yer Alacaktır, Adaylar Sınava Girerken Neleri Yanında Bulundurmak Zorundadır, Sınava Girerken Adayın Yanında Bulundurması Yasak Olan Araç Gereç ve Eşyalar Nelerdir, Sınav Nasıl Uygulanacaktır, Soru Kitapçığı Nasıl Olacaktır, Cevap Kâğıdı Nasıl Doldurulacaktır, Sınavın Değerlendirilmesi, OBP Nasıl Hesaplanacaktır, Yerleştirme Puanları Hesaplanırken OBP Bu Puanlara Nasıl Eklenecek ve Ek Puanlar Nasıl Hesaplanacaktır, 2024 YKS Sıkça Sorulan Sorular, 2024 YKS SSS

Sınavda Hangi Testler Yer Alacaktır

TYT’de; Türkçe Testi, Sosyal Bilimler Testi, Temel Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi yer alacaktır.

AYT’de adaylara, Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1, Sosyal Bilimler-2, Matematik ile Fen Bilimleri testlerinden
oluşan bir kitapçık verilecektir. AYT’de adaylar, hesaplanmasını istedikleri puan türü için gereken testleri cevaplayacaklardır. SAY, SÖZ ve EA puan türlerinin hepsinin hesaplanmasını isteyen adaylar, sınav süresince tüm testleri cevaplayabileceklerdir.

YDT, Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinde yapılacaktır. Her dil için ayrı soru kitapçığı bulunacaktır.

Sınavda adaya, başvuruda bildirdiği yabancı dile ait soru kitapçığı verilecektir.

YKS’de uygulanacak testler ve soru sayıları Tablo 1B’de gösterilmiştir. Adaylar sınavda, öğretim programları kapsamında Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından belirlenen “ÖSYM tarafından 2024 Yılında Gerçekleştirilecek
TYT, AYT ve YDT Sınavlarına Esas Ortak Derslere Ait Kazanım ve Açıklamalar”daki konu, kazanım ve açıklamalardan sorumlu olacaklardır. Millî Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan “(ÖSYM TARAFINDAN 2024 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK TYT, AYT VE YDT SINAVLARINA ESAS) ORTAK DERSLERE AİT KAZANIM VE AÇIKLAMALAR”, Millî Eğitim Bakanlığının https://ttkb.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2024_01/24095558_2024_yks.pdf internet adresinden yayımlanmıştır.
SAY, SÖZ, EA ve DİL puan türleri ile öğrenci alan yükseköğretim programlarına girmek isteyen adayların, TYT’ye ek olarak 2024-AYT ve/veya 2024-YDT’ye de girmeleri ve tercih edecekleri yükseköğretim programları için gerekli olan testleri cevaplamaları zorunludur.

TYT-AYT-YDT’ ye Kaç Gün Kaldı? Geri Sayım Sayacı

YKS Konuları  ve YKS Soru Dağılımı (ÖSYM-YÖK-MEB)

4 Yıllık Bölümlerin Üniversite Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

2 Yıllık (Önlisans) Bölümlerin Üniversite Taban Puanları,Başarı Sıralamaları

Üniversite Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları ÖSYM

YKS (TYT-AYT-YDT) Puan Hesaplama Sıralama Hesaplama

yorumlar
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

yorum-yaz
BİR YORUM YAZIN

Soru: 4 + 4 kaçtır?