2020 LGS kılavuzu yayımlandı! Meb LGS başvuru kılavuzu indir

LGS başvuruları nasıl, ne zaman, nereden yapılacak? 2020 LGS kılavuzu yayımlandı! Meb LGS başvuru kılavuzu indir

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 7 Haziran’da yapılacak merkezi sınav için başvuru ve uygulama kılavuzu MEB tarafından paylaşıldı. 2020 LGS kılavuzunun yayınlanması birlikte LGS başvuru süreciyle ilgili tüm detaylar belli oldu. Kılavuzda listesi ve kontenjanları verilen merkezi sınavla öğrenci alacak fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programları ve özel program ve proje uygulayan ortaöğretim kurumlarına öğrenci seçmek amacıyla yapılacak merkezi sınavla ilgili usul ve esaslar yer aldı. MEB LGS 2020 başvuru kılavuzu nasıl görüntülenir? LGS başvuruları nasıl, ne zaman, nereden yapılacak?

LGS başvuru ve uygulama kılavuzu online olarak öğrencilerle paylaşıldı. LGS kapsamındaki merkezi sınav, 8’inci sınıf birinci dönem müfredat ve kazanımlarından yapılacak. LGS başvuru kılavuzuna göre, bakanlık tarafından başvurusu gerçekleştirilecek öğrencilerin sınav başvurusu için ayrıca bir işlem yapılmayacak. Başvurusu Bakanlık tarafından gerçekleştirilecek olan öğrenciler, isterlerse sınava girecek, sınava katılma zorunluluğu bulunmayacak. 2020 LGS KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

2020 LGS Sınav Tarihi Ne Zaman Saat Kaçta MEB

2020 LGS Puan Hesaplamak İçin Tıklayınız MEB

2020 Lise Taban Puanları ve Yüzdelik Dilimleri LGS-MEB İçin Tıklayınız

2020 LGS Konuları ve Soru Dağılımı İçin Tıklayınız

2020 TÜM Fen Liseleri Taban Puanları Yüzdelik Dilimleri İçin Tıklayınız

Milli Eğitim Bakanlığınca, Liselere Geçiş Sistemi kapsamında 7 Haziran’da yapılacak merkezi sınava ilişkin başvuru ve uygulama kılavuzu yayımlandı. LGS kapsamındaki merkezi sınav, 8’inci sınıf birinci dönem müfredat ve kazanımlarından yapılacak. LGS başvuruları, yurt dışında e-Okul’a kayıtlı olmayan okullardakiler hariç tüm 8. sınıf öğrencileri için Bakanlık tarafından merkezi yapılacak. Selçuk, kılavuzun yayın tarihini şu sözlerle duyurmuştu: “7 Haziran 2020 LGS’nin başvurularını otomatik olarak yapacağız. Koronavirüs önlemleri çerçevesinde başvuru işlemlerinin uzaktan yapılabilmesi için gerekli altyapıyı hazırladık. Sınav kılavuzunu geçen yıl olduğu gibi 3 Nisan’da yayımlayacağız.Her şey planlanıyor ve yapılıyor.”

LGS BAŞVURULARI NASIL OLACAK?
2019-2020 öğretim yılında resmî, özel ve imam hatip ortaokullarının 8’inci sınıfında öğrenim gören tüm öğrenciler ile geçici eğitim merkezlerinde örgün ortaöğretim kurumuna kayıt olma şartını taşıyan 8’inci sınıf öğrencilerinin, Merkezî Sınav başvurusu Bakanlık tarafından yapılacaktır. Ancak, başvurusu merkezî olarak yapılacak bu öğrencilerin, sınava katılma zorunluluğu bulunmayacaktır.

Geçici eğitim merkezlerinde örgün ortaöğretim kurumuna kayıt olma şartını taşıyan 8’inci sınıf öğrencilerinin Merkezî Sınav başvurularına dair bilgiler, okul koordinatörleri tarafından YÖBİS üzerinden kontrol edilerek gerekli güncelleme işlemleri 22 Nisan 2020 tarihine kadar tamamlanacaktır.

Merkezî Sınav başvurusu Bakanlık tarafından yapılan resmî, özel ve imam hatip ortaokullarının 8’inci sınıfında öğrenim gören tüm öğrenciler, 6 Nisan 2020 tarihinden itibaren Merkezî Sınav başvurularına dair bilgilerini e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden görebileceklerdir.

Başvuru işlemleri elektronik ortamda gerçekleştirileceğinden bilgileri güncel olmayan öğrenciler bu durumu, kayıtlı oldukları okul müdürlüklerine bildireceklerdir. Okul müdürlükleri, öğrencilerin bilgilerini (fotoğraf, MERNİS-nüfus kayıtları, zorunlu yabancı dil, muafiyet durumları, denklik kayıtları, sınav tedbir hizmeti gibi) 22 Nisan 2020 tarihine kadar kontrol ederek gerekli güncelleme işlemlerini tamamlayacaklardır. Öğrencilerin elektronik ortamdaki bilgilerinin güncelliğinden okul müdürlükleri sorumlu olacaktır.

 

yorumlar
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

yorum-yaz
BİR YORUM YAZIN

Soru: 80 + 2 kaçtır?


Basari Sıralamaları