YKS Başvurularında dikkat edilmesi gerekenler

2018-YKS Kılavuzu yayımlandı. YKS Başvurularında dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?

2018 YKS BAŞVURUSU NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖSYM’nin yayımladığı kılavuza göre üniversite adayları YKS başvurularını 1-21 Mart tarihleri arasında yapacaklar. Geç başvuru günü ise 4 Nisan olarak açıklandı. 1-21 Mart tarihleri arasında başvuru işlemlerini tamamlayaman öğrenciler 4 Nisan’da normalden daha yüksek bir başvuru ücreti ödeyerek geç başvuru yapabilecekler.

HER SINAV İÇİN 50 TL

ÖSYM’nin yayımladığı adayların girecekleri her sınav için (TYT, AYT, YDT) 50 TL sınav ücreti ödemeleri gerekiyor. Geç başvuru yapmak durumunda kalanlar ise her sınav için 75 TL ödeyecekler.

*1 Mart 2018 itibariyle YKS sınav başvuruları başladı.

Başvurular 21 Mart 2018´e kadar devam edecek ve sınav ücretleri için ödemenin son tarihi 22 Mart 2018’dir.

*Başvuru ücretleri her bir oturum için 50 TL olacaktır.

*Sınav başvurusu yapabilecek adaylar;

1-Ortaöğretim kurumlarının son sınıfında okuyanlar

2-Ortaöğretim kurumlarından mezun olanlar

3-Şartlar dahilinde ortaöğretimini yurtdışında tamamlayanlardır.

*Adaylar, sınav başvurusunu; bir ortaöğretim kurumunda son sınıfta okumakta ise kendi okulundan, ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden veya ÖSYM tarafından belirlenmiş olan sınav merkezlerinden yapabilirler.

*Adayın “ÖSYM aday işlemleri” sisteminde geçerli bir fotoğrafı var ve eğitim bilgisi güncel ise; adaylar başvurularını kendi şifreleri ile sistem üzerinden yapabilirler.

Bilgileri güncel olmayan adaylar ise; başvurularını “ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden” veya “ÖSYM tarafından belirlenmiş olan sınav merkezlerinden” yapabilirler.

*Sınav merkezi tercihlerinde bulunacak adayların izlemesi gereken yol şöyledir:

Aday İstanbul´da ikamet ediyor ise ve öğrenim gördüğü/mezun olduğu ortaöğretim kurumu İstanbul’da ise; İstanbul’da tercih yapmak üzere 2 adet tercih hakkı olacaktır.

Adayın ikameti ya da mezun olduğu/olacağı ortaöğretim kurumundan herhangi biri İstanbul dışında ise, İstanbul’u seçmek için tek tercih hakkı olacaktır. İstanbul´da sınava girmek isteyen adayların yoğun olması sebebiyle böyle bir kısıtlama getirilmiştir.

*Sınav tarihleri, başlangıç saatleri, soru sayıları ve test için verilen süreler şöyledir:

*TYT Sınavı 23 Haziran 2018 Cumartesi günü saat 10.15´te başlayacaktır.

TYT 120 soru olup adaylara toplamda 135 dakika süre verilecektir.

*AYT Sınavı 24 Haziran Pazar günü saat 10:15´te başlayacaktır.

AYT 160 soru olup adaylara toplamda 180 dakika süre verilecektir. (Adayların kendi alanlarında çözmeleri istenen soru sayısı toplamda 80’dir).

*YDT Sınavı 24 Haziran Pazar günü saat 15:45´te başlayacaktır.

YDT 80 soru olup adaylara toplamda 120 dakika süre verilecektir.

*Adayların TYT yerleştirme puanlarının hesaplanabilmesi için Türkçe ve Matematik alanlarındaki testlerin her birinden en az 0,5 veya daha fazla ham puan almış olmaları gerekmektedir. Türkçe testini çoğu aday yapmakta; fakat matematik alanına çok ağırlık vermeyen hatta hiç bakmayan çok öğrencimiz bulunduğundan, yeni gelen bu düzenleme ile öğrencilerin mutlaka Matematik alanındaki sorulara bakmaları gerekmektedir. AYT sınavında da durum buna benzerdir. Adaylar kendi alanlarını içeren 2 alan testinin her birinden en az 0,5 veya daha fazla ham puan almış olmaları gerekmektedir. Örneğin; sayısal bir öğrenci Fen Bilimleri testini çözüp Matematik alanından 0,5 ham puan alamazsa AYT yerleştirme puanı hesaplanmayacaktır.

* Adaylar TYT sınavından 150´den az bir puan aldıkları taktirde; tercih yapma hakları bulunmayacaktır.

TYT sınavından 150 ve üzeri puan alan adaylar, yükseköğretim (ön lisans) programlarını tercih edebilirler.

*TYT sınavından 180 puan ve üzeri alan adaylar SAY, SÖZ, EA VE DİL alanlarından AYT sınavıyla birlikte puan türlerine bakılarak lisans programlarını tercih edebilirler.

*SAY, SÖZ, EA VE DİL alanlarından 180 puan alamayan adaylar sadece ön lisans programlarını tercih etme hakkına sahiptirler.

*Adaylar TYT´den elde ettikleri 200 ve üzeri puanları isterlerse 2 yıl süreyle kullanabilirler.

yorumlar
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

yorum-yaz
BİR YORUM YAZIN

Soru: 30 + 4 kaçtır?


Allah övmüş de yaratmış Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Allah ne verdiyse Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Allah manda şifalığı versin Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Allah için Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Allah derim Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Allah bir dediğinden başka sözüne inanılmaz Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Allah bana, ben de sana Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alkol duvarını aşmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alkış tutmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alkış tufanı kopmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alkış toplamak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alkış kopmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alkış almak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ali’nin külahını Veli’ye, Veli’nin külahını Ali’ye giydirmek Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alışverişi kesmek Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ford, Audi, BMW, Chevrolet, Citroen, Dacia, DS Automobiles, Fiat, Honda, Hyundai, Iveco, Jeep, KIA, Land Rover, Mazda, Mercedes, MINI, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Seat, Skoda, Ssangyong, Toyota, Volkswagen, Volvo,Sıfır Araba,Araba,jaguar araba,oyunlar,jaguar,Eğitim,egitim,çınar kozmetik,gratis,farmasi kozmetik,üniversite,vakıf üniversitesi, özel üniversite, hukuk, tıp, sağlık bölümleri,pilotaj, özel sağlık sigortaları, forex, amerika dil eğitimi,Tıp Fakültesi Ücretli, hukuk ücretli,
Basari Sıralamaları