TYT MATEMATİK VE GEOMETRİ SORULARIN DEĞERLENDİRMESİ

Sizlere bu yazımızda yıllara göre tyt matematik ve geometri soruların eğitimciler tarafından değerlendirmesini paylaşacağız.

2019 TYT MATEMATİK VE GEOMETRİ SORULARIN DEĞERLENDİRMESİ:

FEN BİLİMLERİ EĞİTİM KURUMLARI

GÜNLÜK HAYATLA İLİŞKİLİ

Matematik: Sorular MEB’in açıkladığı öğretim programına uygun bir içerikle hazırlanmış. Öğrencinin temel matematiksel düşünce becerilerini ölçen, bilgiden ve işlemden daha çok yorum yapmaya dayalı, günlük hayat ile ilişkilendirilmiş bir formata sahip. Geçen yıla göre açık ve anlaşılır bir dil kullanılmış. Geometri soruları; geçen yılla benzerlik gösteriyor. Müfredat dışı herhangi bir soru yok. Günlük hayatla birleştirilerek geometrik yoruma dayalı, işlemi fazla olmayan sorular sorulmuş. Çalışan ve dikkatli bir öğrencinin çözebileceği nitelikte soruların olduğunu söyleyebiliriz.

MEKTEBİM OKULLARI

PROBLEMLERDE ZORLANDILAR

MATEMATİK: Sorular, MEB müfredatına uyumlu, kazanımları tarayacak şekilde. Öğrencilerimiz; okuma, anlama ve yorumlama konusunda sorunu olmayan öğrencilerimizin yapabileceği düzeyde bir sınav olduğunu söyledi. Özellikle matematikte olasılık, problemler ve geometride katlama, özel üçgen- dörtgen konularına ait sorularda zorlandıklarını belittiler.

UĞUR OKULLARI

SORULAR HAYATLA İLİŞKİLİ

MATEMATİK: Sorular bir önceki yılla benzer. Çoğunlukla modelleme ve hikayeleştirme kurgusuyla hazırlandı. İşlem ağırlıklı soru yok. Paragraf olarak düzenlenmiş soruların dikkatli okunması gerekiyor. Sorular okuduğunu anlayabilme, mantıksal akıl yürütme ve matematiksel olarak ifade etmeye yönelik. Geometri sorularında sorunun çözümü için gereken formüller soruda verilmiş olup gerçek hayatla ilişkilendirilmiş. Sorular, düşünme becerisini ölçer niteliktedir.

DOĞA OKULLARI

GÜNLÜK HAYATLA İLİŞKİLENDİRİLMİŞ SORULAR

MATEMATİK: Sorular için geçen yılla paralellik gösteriyor. Soruların neredeyse tamamı günlük hayatla ilişkilendirilmiş, modellenmiş olarak karşımıza çıktı. Öğrencilerimiz problemler için hem okuduğunu anlamayı ölçen hem de yorum yeteneklerini değerlendiren sorular olduğunu; fakat çözümlerin kısa olduğunu belirtti. Bunun sonucunda zaman yönetiminde sıkıntı yaşadıklarını söylediler.

2018 TYT MATEMATİK VE GEOMETRİ SORULARIN DEĞERLENDİRMESİ:

FEN BİLİMLERİ EĞİTİM KURUMLARI

Matematik: Matematik için ilk izlenim soruların açıklanan örnek TYT sorularına benzediği yönünde. Okuduğunu anlamaya ve yorumlamaya dayalı, çok fazla bilgi istemeyen ama verilen bilgiyi yorumlayıp oradan çıkarım yapılmasını hedefleyen sorular.  Soruların zorluk derecesi ortalama. Ayrıca uzun metinli ve çok işlemli olduğu için genel olarak adaylar süre sıkıntısı yaşadılar.  Geometri soruları ise yayınlanan örnek sorularla paralellik gösteriyor. Şekilli ve öğrencinin daha fazla analiz yapmasını gerektiren sorular sorulmuş. Şekil ve metin arasındaki ilişkiyi görmek gerektiği için soruların zaman alıcı olduğu söylenebilir.

UĞUR OKULLARI

Matematik:  2018 TYT Matematik sınavında sorulan sorular çoğunlukla modelleme ve hikayeleştirme kurgusuyla hazırlanmıştır. İşlem ağırlıklı soru yoktur. Sorular okuduğunu anlayabilme, mantıksal akıl yürütme ve matematiksel olarak ifade etmeye yöneliktir. Geometri sorularında sorunun çözümü için gereken formüller soruda verilmiş olup gerçek hayatla ilişkilendirilmiştir.

DOĞA OKULLARI

Matematik: Sınavda çıkan sorular ÖSYM’nin yayınladığı örnek soru tipleriyle örtüşüyordu fakat daha zor ve zaman alıcıydı. Deneme sınavlarımızdaki sorularla paralellik göstermektedir. Öğrencilerimiz müfredat dışı ve hatalı sorunun bulunmadığını belirtti. Bütün soruların problemleştirildiği görüldü. Yani matematik sorularında klasik soru yoktu, sayısal yetenek gerektiren ve okuduğunu yorumlamaya dayalı sorular vardı. 10-12 tane rutin olmayan problem sorusu vardı.  Geometride 11 soru soruldu, soruların hiçbiri klasik değildi, nitelikliydi. Formülleri verilip cevapları istenen sorular mevcuttu.

yorumlar
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

yorum-yaz
BİR YORUM YAZIN

Soru: 40 + 6 kaçtır?


Allah övmüş de yaratmış Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Allah ne verdiyse Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Allah manda şifalığı versin Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Allah için Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Allah derim Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Allah bir dediğinden başka sözüne inanılmaz Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Allah bana, ben de sana Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alkol duvarını aşmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alkış tutmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alkış tufanı kopmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alkış toplamak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alkış kopmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alkış almak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ali’nin külahını Veli’ye, Veli’nin külahını Ali’ye giydirmek Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alışverişi kesmek Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ford, Audi, BMW, Chevrolet, Citroen, Dacia, DS Automobiles, Fiat, Honda, Hyundai, Iveco, Jeep, KIA, Land Rover, Mazda, Mercedes, MINI, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Seat, Skoda, Ssangyong, Toyota, Volkswagen, Volvo,Sıfır Araba,Araba,jaguar araba,oyunlar,jaguar,Eğitim,egitim,çınar kozmetik,gratis,farmasi kozmetik,üniversite,vakıf üniversitesi, özel üniversite, hukuk, tıp, sağlık bölümleri,pilotaj, özel sağlık sigortaları, forex, amerika dil eğitimi,Tıp Fakültesi Ücretli, hukuk ücretli,
Basari Sıralamaları