Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar?

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü hangi üniversitelerde var, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü iş olanakları,Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü taban puanları,Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü olan üniversiteler,Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü atamaları,Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü dersleri,Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü taban puanları,Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü kaç yıllık,Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi maaşları

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Nedir?

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünün lisans programı; Türk siyaseti, karşılaştırmalı siyaset, siyaset teorisi, sosyokültürel çalışmalar ve kamu yönetimi gibi güncel başlıklardan oluşur. Bölümde verilen eğitim, toplum-devlet etkileşimi, farklı devlet ve yönetim biçimleri, siyasal yapıların toplum ve uluslararası ortamla bağlantıları, siyasetin ekonomi ve hukukla ilişkisi, Türkiye ile karşılaştırmalı olarak kamu politikaları yapım süreçleri, dünya politikası, siyasette küresel sorunlar ve çözümlere odaklanmaktadır. Politikaların belirlenmesi ve uygulanmasında toplumu değerli bir oyuncu olarak gören, yerel yönetimlerde idari, ekonomik ve politik otoritenin ortak kullanımına önem veren kamu yönetişimi de program kapsamındadır.

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü eğitim süresi 4 yıldır.

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Dersleri Nelerdir?

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü çok-disiplinli bir eğitim felsefesini benimseyerek, bölüm öğrencilerini sosyal ve beşeri bilimlerin geniş konu yelpazesiyle tanıştırmayı hedeflemektedir. Alan derslerinin yanı sıra hukuk, uluslararası ilişkiler, iktisat, sosyoloji, felsefe ve tarih içerikli dersler de gören öğrenciler, Avrupa’da çok-kültürlülük, Avrupa Birliği ülkelerinde devlet-toplum ilişkileri, siyaset psikolojisi, medya, sivil toplum demokraside siyasal partiler ve oy verme sistemleri gibi geniş bir seçmeli ders ağına da sahiptir. Ayrıca mezunlardan kamu yönetimi alanında uzmanlaşacaklar için müfredatta sosyal politikalar ve hukuk alanlarında zorunlu dersler de bulunmaktadır

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü mezunu bireyler meslek hayatlarını birçok yerde devam ettirebilme şansına sahiptirler. Siyasete atılabilirler, devlet çalışanı olabilirler, danışmanlık veya akademisyenlik yapabilirler, bankalarda çalışabilirler.

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü mezunları, danışmanlık, müfettişlik, bankacılık, iletişim, eğitim, medya ve halkla ilişkiler gibi önemli sektörlerde, kamu kurumlarında ve uluslararası örgütlerde çalışmaktadır. TC Dışişleri Bakanlığı, TC Ekonomi Bakanlığı, TC Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, TC İçişleri Bakanlığı, TC Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, Akbank, Avea, Birleşmiş Milletler, BP Türkiye, CNN Türk, Eczacıbaşı, Henkel, Siemens ve Türk Telekom, bölüm mezunlarının görev yaptığı yerel ve uluslararası kuruluşlardandır.

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü DGS İle Geçiş Var Mı?

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümüne DGS ile geçiş vardır.

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü İçin Kaç Net Yapmak Gerekiyor?

Bu bölüm için kaç net gerektiğini öğrenmek için tıklayınız.

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?

Bu bölümün hangi Üniversitelerde olduğunu öğrenmek için tıklayınız.

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Taban Puanları Nelerdir?

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Taban Puanları için tıklayınız.

yorumlar
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

yorum-yaz
BİR YORUM YAZIN

Soru: 52 + 4 kaçtır?