Makine Resim ve Konstrüksiyonu Bölümü Nedir? Ne İş Yapar?

Karatay

Makine Resim ve Konstrüksiyonu bölümü hangi üniversitelerde var, Makine Resim ve Konstrüksiyonu bölümü iş olanakları,Makine Resim ve Konstrüksiyonu bölümü taban puanları,Makine Resim ve Konstrüksiyonu bölümü olan üniversiteler,Makine Resim ve Konstrüksiyonu bölümü atamaları,Makine Resim ve Konstrüksiyonu bölümü dersleri,Makine Resim ve Konstrüksiyonu bölümü taban puanları,Makine Resim ve Konstrüksiyonu bölümü kaç yıllık,Makine Resim ve Konstrüksiyonu maaşları

Makine Resim ve Konstrüksiyonu Bölümü Nedir?

Makine Resim ve Konstrüksiyon Programı, zengin laboratuvarları ve öğretim elemanları ile hızlı gelişmeler göstererek çağı yakalayabilecek teknolojik değişiklikleri yakından takip edilebilecek bir kurumdur.Makine resim ve konstrüksiyon programı, iyi derecede teknik resim çizebilen; genel makine konstrüksiyonu ile ilgili konularda teorik ve pratik bilgilere sahip; bir makine konstrüksiyonunu hazırlayabilen, hazırlanmış konstrüksiyona göre bir makineyi yapabilecek bilgi ve beceriye sahip; işçi ile mühendis arasındaki boşluğu dolduracak, ulusal üretici gücü yükseltecek teknik elemanların yetiştirilmesi amacı ile eğitim yapar.

Makine Resim ve Konstrüksiyonu Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Makine Resim ve Konstrüksiyonu bölümü eğitim süresi 2 yıldır.

Makine Resim ve Konstrüksiyonu Bölümü Dersleri Nelerdir?

– Üretim ve İmalat Teknolojisi
– Genel Matematik
– Mukavemet
– Makine Konstrüksiyonunda Temel İlkeler
– Teknolojinin Bilimsel İlkeleri
– Teknik Resim
– İş Sağlığı ve Güvenliği
– Makine Resmi
– Mühendislik Bilimi
– Mesleki Matematik
– Malzeme Bilgisi
– Bilgisayar Destekli Tasarım
– Makine Bilimi ve Elemanları
– Malzeme ve Mekanik Muayeneleri
– Endüstriyel Ölçüm Teknikleri
– Ölçme Tekniği
– Kalıp Tasarımı
– Hidrolik ve Pnömatik Sistemler
– Bilgisayar Destekli Takım Tezgahları
– Konstrüksiyon

Makine Resim ve Konstrüksiyonu Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Makinelerle  ilgili parçaların çizim öncesi inceler ve yapılacak işlemlerin sırasını belirler. Ölçümlemeyi yaparak, üretimi istenen parçaların imalat resimlerini hazırlar ve bunların detaylı taslaklarını yapar, üretim faaliyetlerini planlar. Gerektiğinde seçilmiş bulunan üretim metodunun yapılabilirliğini değerlendirir. Özellikle makineleme sırasında üretimi denetler. Yapılan işi işlem sırasında kontrole tabi tutar ve gerekli durumlarda düzeltmeler yapar.  Belirlenmiş standartların uygulanmasını sağlar.

Makine Resim ve Konstrüksiyonu Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Makine-resim-konstrüksiyon programından mezun olanlara “Makine-Resim Konstrüksiyon Teknikeri” ünvanı verilir. Makine-resim-konstrüksiyon teknikerleri kamu ve özel sektör fabrikalarında teknik bürolarında, üretim atölyelerinde veya kalite kontrol ünitelerinde formen atölye şefi, ustabaşı vb. pozisyonlarda görev alırlar. Teknik büroda çalışanlar, endüstri meslek lisesi mezunları ile makine mühendisleri arasındaki köprüyü oluştururlar. Makine-resim-konstrüksiyon teknikeri, çizim tekniklerini iyi bildiği için teknik ressamın, tasarım ve mühendislik konularında bilgi sahibi olduğu için de mühendisin dilinden anlayan bir ara elemandır.

Makine Resim ve Konstrüksiyonu Bölümü İçin Kaç Net Yapmak Gerekiyor?

Bu bölüm için kaç net gerektiğini öğrenmek için tıklayınız.

Makine Resim ve Konstrüksiyonu Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?

Bu bölümün hangi Üniversitelerde olduğunu öğrenmek için tıklayınız.

Makine Resim ve Konstrüksiyonu Bölümü Taban Puanları Nelerdir?

Makine Resim ve Konstrüksiyonu Taban Puanları için tıklayınız.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

BİR YORUM YAZIN

Soru: 2 + 2 kaçtır?


Basari Sıralamaları