KTO Karatay Üniversitesi’nde 2020-2021 Eğitim Öğretim Dönemi Başladı

Karatay

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi’nde 2020-2021 eğitim öğretim dönemi, ilk ders ile başladı. Pandemi nedeniyle maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uygun olarak gerçekleştirilen ‘KTO Karatay Üniversitesi 2020-2021 Akademik Yılı Açılış Töreni’ne, üniversite yönetimi, fakülte dekanları, yüksekokul ve meslek yüksekokul müdürleri katılım sağladı. KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk ve Rektör Prof. Dr. Bayram Sade tarafından verilen ‘2020-2021 Akademik Yılı İlk Dersi’ ise aynı zamanda üniversitenin kurumsal sosyal medya hesaplarından online olarak yayınlandı.

KTO Karatay Üniversitesi 2020-2021 Akademik Yılı, düzenlenen törenle açıldı. Pandemi nedeniyle alınan geniş önlemlerle online olarak gerçekleştirilen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı ve ardından ilk derse geçildi.

KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk, girişimcilik ve motivasyon temalı ilk dersi gerçekleştirdi. Öğrencilere dijital platformlardan seslenen Öztürk, “Türkçemizde iki önemli deyişe sahibiz. Bunlardan ilki ‘Önce Sağlık” ikincisi ise “Eğitim Şart’. Biz bu iki deyişimizi de oldukça önemsiyoruz. Uzaktan eğitim, pandemi koşullarında alternatif bir çözüm olsa da örgün öğretimin yerini tutamayacağı aşikâr. Bu nedenle KaratayHibrit modelini hayata geçirerek, üniversitemizde hem yüz yüze hem de online eğitimi bir arada sürdürme kararı aldık. Bu modelin hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Öğrencilere, pandemi sürecinin motivasyonu düşürdüğü yanılgısına kapılmamaları hatırlatmasında bulunan Başkan Selçuk Öztürk, “Bu süreç, aksine daha çok çalışmanız için bir fırsattır. Hedeflerinize ve hayallerinize ulaşmak için daha çok çalışmanız, daha çok gayret etmeniz gerekiyor. ‘İlk emri oku’ olan ve ‘Her zorluğun yanında bir kolaylık vardır’ diyen bir dinin mensupları olarak krizleri fırsata dönüştürmeyi, disiplinli çalışmayı kendimize şiar edinmeliyiz.” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin kalkınmasında kritik öneme sahip teknolojilerin geliştirilmesi ve kullanılmasının, nitelikli insan gücü ile mümkün olduğunu vurgulayan Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk, “Savunma sanayinde son yıllardaki teknoloji odaklı atılımlarımız, bugün tüm dünyanın imrendiği bir noktaya geldi. Bundan sonraki süreçte, içinde bulunduğumuz yüzyılda ‘yapay zekâ’ ve ‘akıllı teknolojilerde’ bir adım öne çıkan ülkeler, dünyanın yeni süper gücü olacaktır.” ifadelerine yer verdi.

KTO Karatay Üniversitesi’nin HAVELSAN ile yürüttüğü projeye de değinen Başkan Öztürk, “Biraz geçmişe gidersek, önceki yüzyıllarda ‘güçlü devlet’ kavramının özellikle askeri güçle entegre bir şekilde kullanıldığını görürüz. Günümüz dünyasında ise askeri gücün yanına, ekonomik ve teknolojik güç de eklemlenmiştir. Yüksek teknolojik üretim kapasitesi güçlü olan devletler hem sahada hem de masada pozisyonlarını başarı ile koruyabilmektedir. Ülkemizin de uzun vadeli hedefleri doğrultusunda üniversitelerimize çok önemli görevler düşmektedir. Üniversitemizin savunma sanayinde HAVELSAN ile ortak yürüttüğü “Yapay Zekaya Sahip Sanal Savunma Kuvvetleri” çalışmasının, Türkiye’nin ulusal ve uluslararası güvenliğinin önemli bir parçası olacağına inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin girişimci ve inanan insanlara ihtiyacı olduğunu belirten Selçuk Öztürk, “Türkiye’yi bulunduğu yerden daha da ileriye taşıyacak olan beşerî sermayesi, girişimcilik ruhu ve anlayışıdır.” diyerek öğrencilere girişimci olmaları tavsiyesinde bulundu.

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade ise “Pandemi sürecinde üniversitemiz, Türkiye’de ilk defa bir üniversitenin almaya hak kazandığı ‘TSE Hijyen ve Sanitasyon Yönetim Sistemi Belgesi’ne sahip oldu. Yine bu süreçte siperlik maske, anti bakteriyel dezenfektan, IR ateş ölçer, taşınabilir solunum cihazı ön prototipi, tek bir cihazla aynı anda dört hastanın solunum işlevini yerine getiren vantilatör modülü, kuru buharlı dezenfeksiyon sistemi projeleri yürüttük. Ayrıca yerli ve millî aşı çalışmalarında da yer alıyoruz. KTO Karatay Üniversitesi olarak, tüm dünyayı derinden etkileyen pandemi sürecinde, toplum sağlığını korumak için ülkemiz ve tüm insanlık adına faydalı projeler üreterek Türkiye’ye örnek olacak önemli çalışmalar yapmaya devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.
Prof. Dr. Bayram Sade, “KTO Karatay Üniversitesi, ülkemizde proje ekosisteminin başarıyla uygulandığı üniversitelerin başında gelmektedir. Sizlerden beklentimiz araştıran, sorgulayan, üreten ve geliştiren bireyler olmanızdır.” diyerek sözlerine son verdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

BİR YORUM YAZIN

Soru: 1 + 3 kaçtır?


Basari Sıralamaları